GOLDEN BOY: Hugh Laurie har vunnet to Golden Globe priser for sin rolle som den eksentriske legen dr. Gregory House.  Foto: © Justin Stephens/Corbis Outli
GOLDEN BOY: Hugh Laurie har vunnet to Golden Globe priser for sin rolle som den eksentriske legen dr. Gregory House. Foto: © Justin Stephens/Corbis OutliVis mer

Kjent gjennom transerolle

Sexy Lisa Edelstein fra var transe og sexgal kunstner - les hva House-stjernene gjorde før de ble tv-kjendiser!

SEHER.NO: Den amerikanske serien "House" med britiske Hugh Laurie (48) i hovedrollen har tatt tv-seere over hele verden med storm. Også her hjemme.


Men det er ikke bare britisk-fødte Hugh, som spiller den supereksentriske dr. Gregory House, som lokker til seg seerne.


Se flere bilder av "House"-stjernene lenger ned!

For også sexy Lisa Edelstein (41) nyter stor suksess som overlegen Lisa Cuddy i "House".


Og dersom du følger med på serien har du kanskje lurt på hvor du har sett Edelstein før?


41-åringen slo nemlig gjennom som transvestitt i superpopulære "Ally McBeal" på slutten av 90-tallet.


Edelstein spilte rollen som Cindy McCauliff, transekjæresten til advokaten Mark Albert (James LeGros), og rollefiguren fikk mye oppmerksomhet  gjennom sitt fokus på homofile og transseksuelles legning.


Men det er ikke bare i "Ally" Lisa har spilt en kontroversiell rolle. Hun har også hatt flere gjesteopptredener i komiserien "Frasier", der hun spilte en sex-gal kunstner. I tillegg spilte hun luksus-prostituert i såpeserien "The West Wing".


Men størst suksess har hun altså med rollen som dr. Lisa Cuddy, sjefslege og administrator ved Princeton-Plainsboro Teaching Hospital i  "House".


Også fremadstormende unge skuespillere som Jennifer Morrison (28) og australsk-fødte Jesse Spencer (28) har høstet suksess med den populære legeserien.


Vakre Morrison spiller legen Allison Cameron, som ble plukket ut av dr. House til jobben fordi han mente en vakker jente sannsynligvis ville gjøre en bedre jobb enn en "ordinært utseende" jente.


Noe forvirrende? Ja. Men Morrison har i hvert fall slått gjennom i Hollywood takket være sin rolle i serien. Hun fikk også nylig en plass på bladet TV Guides prestisjefylte "Top 10 of TV`s sexiest stars 2007"-liste.


Men ikke bare det, den sexy unge stjernen fikk seg også kjæreste gjennom tv-serien. Morrison ble nemlig forelsket i motspiller Jesse Spencer (28), men paret, som forlovet seg i desember i fjor, endte forholdet tidligere i høst.


Spencer på sin side slo gjennom som skuespiller i såpeserien "Neighbours". Senere flyttet han til USA og fikk seg blant annet  en rolle i komedien "Uptown Girls" med Brittany Murphy og Dakota Fanning.


I "House" spiller Spencer dr. Robert Chase. En ung lege som har måtte ta seg av sin alkoholiserte mor.


Men det er nok likevel hovedrolleinnehaver Hugh Laurie som er den aller største stjernen i tv-serien.


Laurie, som ble født i Oxford, gikk på prestisjefylte Eton (samme skole som prins William og Harry) før han etterhvert fullførte sin utdannelse på toppuniversitetet Cambridge.


Og da "House"-skaper Bryan Singer ansatte Laurie til den "Golden Globe"-vinnende rollen som Gregory House visste han ikke at skuespilleren var britisk fordi han snakket så godt amerikansk.


Men ikke bare er han en glimrende skuespiller, Laurie har også skrevet flere bøker. Deriblant bestselgeren "The Gun Seller".


Men på tross av en glimrende skuespiller- og forfatter karriere, samt en vanvittig utdannelse er ikke livet alltid like lett for den barske tv-stjernen.


I et intervju med The Sunday Telegraph nylig fortalte Laurie at han har måttet søke legehjelp fordi rollen i "House" sliter på hans psykiske helse.


 - Jeg klarer ikke koble av. Jeg tenker på serien konstant. Jeg er nevrotisk og dum, og overbevist om at vi kommer til å floppe. Derfor klarer jeg ikke slappe av, har stjernen uttalt.


På midten av 90-tallet var Laurie utro mot sin kone Jo Green med regissøren Audrey Cooke. På grunn av skyldfølelse ble stjernen deretter alvorlig deprimert. 


Og pendlingen han nå må gjøre mellom kona og barna i London og arbeidet i Hollywood, har ført til at disse depresjonene har blusset opp igjen.


Likevel kan da hvertfall stjernen trøste seg med at serien hans er blitt en av verdens mest populære de siste årene.


Andre stjerner som har roller i "House " er Sela Ward kjent fra filmer som "The Guardian" , "Alfie"-skuespiller Omar Epps, og Robert Sean Leonard fra filmen "Swing Kids" .


Sesong to av "House" vises på NRK1 onsdager kl. 21.45


Les mer om serien og skuespillerne på Fox hjemmesider (ekstern link)


Se flere bilder av "House"-stjernene nedenfor:LES OGSÅ: - TVs lekreste søsken?