Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud:

- Kjenner på dårlig samvittighet

For halvannet år siden var det bare de to. Nå er Tonje og Lene mamma til to små gutter.

SMÅBARNSMØDRE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud har sønnene Max og Leo sammen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SMÅBARNSMØDRE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud har sønnene Max og Leo sammen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

I sommer ble de tidligere «Farmen»-profilene Tonje Frøystad Garvik (33) og Lene Sleperud (33) tobarnsforeldre da de kunne ønske sønnen Leo velkommen til verden. Fra før av har de Max (1).

Max ble storebror allerede da han var ti måneder gammel, noe som betyr at guttene er pseudotvillinger.

- Det er så sykt å tenkte på at i januar for to år siden så var ikke Lene gravid og vi var bare oss to. Det er nesten litt skremmende at det nå er to stykker som er komplett avhengige av oss, innrømmer Garvik.

Sleperud bar frem Max, mens Garvik bar frem yngstemann.

FRIERI: Farmen-paret tok steget videre da Tonje Frøystad Garvik plutselig fridde til kjæresten Lene Sleperud på direkten. Vis mer

- Et nytt nivå

- Jeg synes det går veldig fint med to små, men jeg gleder meg til vi får utjevnet kvalitetstiden litt. Det er noe med det at når man er en ammende mor så blir man veldig låst til den babyen man ammer, så jeg kjenner litt på dårlig samvittighet overfor Max, siden det blir mye Leo.

Garvik forteller at det som ble veldig viktig i overgangen fra ett til to barn, var kommunikasjonen mellom henne og Sleperud.

- Det krever et helt nytt nivå av kommunikasjon, og det å akseptere uforutsigbarhet i større grad. Med et barn har man liksom alltid en som kan ta barnet, men med to så har begge hendene fulle og det er ingen som kan avlaste.

- Men jeg synes vi har taklet det veldig bra. Vi tok oss et glass rødvin og tok en prat på balkongen en kveld mens begge guttene sov. Vi er veldig gode på å ta de pratene. Lene finnes jo ikke konfliktsky i det hele tatt så hun tar det opp om det er noe. Det gjør at vi får satt oss ned og pratet ordentlig om ting. Jeg tror det er veldig avgjørende for oss, det gir oss en påminnelse om at vi spiller på lag.

TØFT: «Farmen»-paret Lene og Tonje har laget minidokumentaren «På innsiden» i samarbeid med Medicus. Der viser de fram sine erfaringer med assistert befruktning og veien mot å bli mødre for sønnen Max. Vis mer

Flytteplaner

Nå som de har blitt en familie på fire har det også meldt seg et nytt ønske blant tobarnsmødrene. De er nemlig på utkikk etter et nytt sted å bo.

- Vi ser, men er ikke der at vi må kjøpe heller. Vi slår til hvis vi føler vi finner et sted vi kan gjøre et kupp. Det er jo veldig marked for det nå så vi følger med på det som kommer ut.

- Vi får se når det blir, men sånn som vi lever nå har vi barnehagen rett ved og vi elsker egentlig bosituasjon vår. Vi skulle bare hatt et ekstra rom.

I tillegg til et ekstra soverom står også et vaskerom på ønskelisten.

- Også vil jeg ha hovedetasje i førsteetasje så man har hagen rett utenfor og kan følge med på barna. Og et toalett i førsteetasje. Også hadde det vært veldig gøy med et eget treningsrom.

HJEMME HOS: I «Bjuda På» åpner et knippe kjendiser dørene for det de tror er en helt vanlig house tour. De vet ingenting om at gjestene deres, gjengen fra Rød Løper, har skumle planer. Vis mer

Garvik forteller at de primært ser etter rekkehus, så de slipper å stå igjen med alt av utvendig vedlikehold selv.

- Vi har jo hytta i tillegg til at vi hjelper til på svigerfars hytte, så det er noe med å ha et hjem der man ikke har ytre vedlikehold i tillegg til alt annet, for da bruker vi all tiden vår på det.

Hyttejul

Nå nærmer julefeiringen seg med stormskritt, og for familien på fire går ferden vestover til Sunnmøre - hvor Garvik er fra.

- Vi tar med oss svigerfar og drar til pappa, så feirer vi jul med farmor og tanta mi, forteller hun, og legger til at de også får besøkt moren hennes.

ISFRONT: I serien «Alle elsker David» får vi se hvordan stemningen var mellom Hedvig Sophie Glestad og David Eriksen rett før bruddet. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg hopper rundt fra familiemedlem til familiemedlem, så vi sender meg av gårde fem dager før, så Lene slipper å være med på alt og får slappet av litt i julen.

Tidligere i desember feiret de også høytiden med Sleperuds familie, som er stasjonert på Østlandet.

- Vi elsker å være med familien. Vi har stor familie og det som er ekstra gøy med å få barn er at vi alltid har familiemedlemmer på besøk eller noen som vil komme innom, så vi føler vi er sosiale, selv om det ikke er på samme måte som tidligere. Også gir det mye glede at folk har interesse i å møte guttene.

«FARMEN»-HYTTA: Tonje Garvik vant Farmen i 2018, nå viser hun og kjæresten Lene Sleperud fram «Farmen»-hytta i programmet «I lomma på Silje». Video: Viaplay Vis mer

På nyttårsaften setter de kursen mot hytta, som Garvik vant da hun, sammen med samboeren, deltok i «Farmen» for fire år siden.

- Det er så fint der på denne tiden - skikkelig julestemning, så det blir veldig koselig.

LES OGSÅ: - Får skikkelig vondt inni meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer