Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud:

- Kjenner på dårlig samvittighet

For halvannet år siden var det bare de to. Nå er Tonje og Lene mamma til to små gutter.

SMÅBARNSMØDRE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud har sønnene Max og Leo sammen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SMÅBARNSMØDRE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud har sønnene Max og Leo sammen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

I sommer ble de tidligere «Farmen»-profilene Tonje Frøystad Garvik (33) og Lene Sleperud (33) tobarnsforeldre da de kunne ønske sønnen Leo velkommen til verden. Fra før av har de Max (1).

Max ble storebror allerede da han var ti måneder gammel, noe som betyr at guttene er pseudotvillinger.

- Det er så sykt å tenkte på at i januar for to år siden så var ikke Lene gravid og vi var bare oss to. Det er nesten litt skremmende at det nå er to stykker som er komplett avhengige av oss, innrømmer Garvik.

Sleperud bar frem Max, mens Garvik bar frem yngstemann.

- Et nytt nivå

- Jeg synes det går veldig fint med to små, men jeg gleder meg til vi får utjevnet kvalitetstiden litt. Det er noe med det at når man er en ammende mor så blir man veldig låst til den babyen man ammer, så jeg kjenner litt på dårlig samvittighet overfor Max, siden det blir mye Leo.

Garvik forteller at det som ble veldig viktig i overgangen fra ett til to barn, var kommunikasjonen mellom henne og Sleperud.

- Det krever et helt nytt nivå av kommunikasjon, og det å akseptere uforutsigbarhet i større grad. Med et barn har man liksom alltid en som kan ta barnet, men med to så har begge hendene fulle og det er ingen som kan avlaste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.