Ute av «Forræder»:

- Kjenner på at jeg angrer

En ny deltaker er ute av «Forræder».

STEMT UT: Finalen i spillet «Forræder» nærmer seg med stormskritt, og i kveldens episode måtte en deltaker forlate programmet. Foto: TV 2
STEMT UT: Finalen i spillet «Forræder» nærmer seg med stormskritt, og i kveldens episode måtte en deltaker forlate programmet. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Nå er det ikke lenge til spillet «Forræder» er ved veis ende. De gjenværende deltakerne har mildt sagt fått kjenne på nervene, og i forrige episode ble nok en forræder avslørt, nemlig YouTuber Jonas Lihaug (33).

Etter avstemningen var det dermed bare én forræder igjen, Cathrine Fossum (44). I henhold til regelboken måtte hun derfor tvinge inn en lojal til å skifte side, hvor valget hennes falt på Karina Hollekim (46).

SPØKELSER: TV 2 og Mads Hansen gikk drastisk til verks for å dytte «Forræder»-deltakerne så langt inn i bobla som mulig. Video: Rød Løper/TV 2/Netflix Vis mer

I kveldens episode jobber de to forræderne beinhardt med å redde sitt eget skinn. Det viste seg å gi resultater under avstemningen i rådsalen, hvor enda en lojal deltaker måtte takke for seg.

Det ble nemlig først uavgjort mellom Christopher Robin Omdahl (31) og Sander Austad Dale (24). Resultatet førte til at alle måtte stemme på nytt, og det var Fossum som endret stemmen sin, noe som gjorde at det var sistnevnte som måtte avsløre identiteten sin.

- Rimelig utkjørt

Overfor Se og Hør innrømmer Dale at han synes det var helt greit å ryke ut, til tross for at det bare var én dag til den store finalen.

- Nå ble det tid for å reise hjem for min del også. Som jeg sa i episoden var jeg jo ikke sikker på om Chris var forræder, så jeg måtte bare forsvare meg selv. Jeg sa til de lojale at dersom de hadde lyst til å vinne, burde de ikke ha stemt på meg, men slik ble det likevel.

UTE: Sander Austad Dale ble sendt hjem rett før finalen i «Forræder». Foto: TV 2
UTE: Sander Austad Dale ble sendt hjem rett før finalen i «Forræder». Foto: TV 2 Vis mer

- Hadde du forventet at det skulle bli uavgjort i rådsalen?

- Ja, jeg regnet veldig med det, siden jeg fikk bekreftelse av Magnus og Cathrine om at de skulle stemme på Chris. Så planen var egentlig at de skulle fortsette å stemme på oss, slik at det ble uavgjort mellom oss to igjen. Og da er jeg nesten overbevist om at Karina hadde røket.

Han fortsetter:

- Nå vet jeg ikke helt hvilket grunnlag de stemte på, men samtlige var jo rimelig utkjørt i skallen der inne på slutten. Man så jo Karina skjelvende i sin nye rolle som forræder da jeg skulle holde min siste tale, så det var en tydelig preget gjeng der inne.

ENDELIG: De har famlet i blinde, men endelig klarte de lojale å ta en forræder i den psykologiske TV 2-serien. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Klippet bort scene

24-åringen avslører at han er klar over at enkelte scener har blitt klippet bort fra episoden i rådsalen.

- Der sa jeg blant annet at det sikreste vi kunne gjøre var å gamble på den nye forræderen som jeg trodde var Karina. Jeg og Chris var jo egentlig bare der at vi ville overleve. Vi var avhengige av å stemme på hverandre, men vi hadde et sånn øyeblikk der vi tenkte «men tror vi ikke heller at det bare er Cathrine?», noe som stemte.

- Hva tror du er årsaken til at det ble klippet bort?

- Det handler sikkert litt om historiefortellingen. De må jo klippe bort mye, og jeg har full forståelse for det. Det er jo et program hvor de legger til rette for forræderne, og det er deres spill. Mulig at de legger opp til noe i finalen, men det vet jeg ikke noe om.

AVSTEMNING: Det ble en nervepirrende runde i rådsalen under kveldens episode. Foto: TV 2
AVSTEMNING: Det ble en nervepirrende runde i rådsalen under kveldens episode. Foto: TV 2 Vis mer

Videre er Dale helt sikker på at dersom han og Omdahl skulle lagt inn en ekstra innsats hos meddeltaker Magnus Midtbø (34), hadde de hatt en sjans til å snu om på spillet.

- Det er kanskje det jeg angrer mest på at vi ikke gjorde. Jeg var jo grisesliten og klar for å dra hjem. Det hadde vært helt riktig, og jeg tror ikke Magnus hadde blitt tenkt over. Hvis jeg og Chris hadde tatt litt tak og trodd mer på hverandre, så hadde vi nok kunne fått med ham og laget litt baluba.

TÅREVÅTT: «Forræder»-deltaker Tonje Frigstad tar til tårene når hun får nyheten om at hun ligger tynt an når en deltaker skal stemmes ut. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl svarer følgende på hvorfor akkurat denne scenen ble klippet bort:

- Det er veldig mye som skjer i løpet av en innspillingsdag og dermed er det mye som aldri kommer med i den endelige episoden. Vi har ikke mulighet til å kommentere enhver hendelse som ikke kommer med.

- Angrer i ettertid

Dale forteller til Se og Hør at han er glad for tviholdt på den lojale siden, og nektet å overgi seg til forræderne da mulighetene bydde seg. Det er imidlertid enda en ting han angrer på.

- Jeg angrer jo i ettertid på at jeg ikke grep sjansen på å bli forræder. Men nå er det jo slik at dette er den første sesongen av et konsept hvor ingen visste hva man gikk til. Så jeg trodde egentlig at seerne skulle se på forræderne som «bad guys», det var egentlig derfor jeg ikke orket det.

For selv om 24-åringen var lojal hele veien, var det mange som hadde han på blokka som forræder over en lengre periode. På spørsmål om hvordan det føltes å ikke bli trodd, svarer han:

UTSTEMT: «Forræder» har krevd sitt andre offer, etter at Kristin Gjelsvik ble eliminert - 19 ble til 18 da gruppa gikk sammen om å stemme ut en av deltakerne. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Rart med det. Spesielt på dette tidspunktet ville jeg at de i så fall skulle stemme på grunnlag av at jeg ble tvingt over som forræder den natta. Jeg orket ikke at de skulle bruke mot meg at jeg hadde vært det fra dag én. Siden jeg synes at jeg hadde bevist at jeg ikke var det.

Det er dog ingen tvil om at Dale fikk seg litt av en opplevelse under deltakelsen. Han ble til og med sendt til legevakten, og legger ikke skjul på at det var vanskelig å ikke tenke på spillet da han kom hjem.

- Vil du si at spillet var som forventet?

- Ja, på mange måter. Men jeg trodde jeg skulle drite litt mer i hvilke folk som var der inne. Og det gjorde jeg ikke. Det skal jo godt gjøres å komme inn dit, være iskald og legge fra seg alt av følelser. I alle fall på innsiden, men utsiden er en annen ting, avslutter 24-åringen.

LES OGSÅ: - Rigget av TV 2

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer