Marianne Behn:

- Kjenner på angst og sinne

Marianne Behn åpner opp om tida etter sønnens bortgang.

ÅPEN: Det er snart en måned siden Olav Bjørshol og Marianne Behn mistet sønnen. Nå snakker foreldrene ut hos Fredrik Skavlan. Foto: TV 2
ÅPEN: Det er snart en måned siden Olav Bjørshol og Marianne Behn mistet sønnen. Nå snakker foreldrene ut hos Fredrik Skavlan. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kunne Dagbladet melde at foreldrene til den avdøde kunstneren og forfatteren, Ari Behn, Marianne Behn og Olav Bjørshol, til helga gjester «Skavlan»TV 2.

I den anledning har kanalen torsdag lagt ut en del av intervjuet på sine nettsider, og det er en åpenhjertig Marianne som snakker om tida etter at sønnen gikk bort.

Står sammen

- Dette sjokket som skjedde for kort tid siden har skapt en enorm revne i meg. Det å leve i det er utrolig utfordrende. En dag kan jeg kjenne på angst, og en annen dag på sinne, sier hun blant annet i intervjuet, hvor det også kommer fram at det har vært godt for foreldrene å høre andres beskrivelser av sønnen.

Ari Behn ble som kjent bisatt fra en stappfull Oslo domkirke 3. januar, hvor familien heller ikke la skjul på at det hadde vært både emosjonelt og tungt.

Marianne og Olav forteller at familien nå er midt i en svak start på å komme tilbake til hverdagen igjen.

- Det å bringe frem de gode smilene, alle de fine tingene vi hadde sammen. Det er godt, og har vært en lindring. Det å være sammen, ta vare på hverandre, de barna som er her og alle barnebarna, sier mora hos «Skavlan».

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Derfor var de åpne

Den kjente kunstnerens foreldre snakket for første gang til Se og Hør bare kort tid etter bisettelsen, og da fortalte Marianne blant annet bakgrunnen for hvorfor familien valgte å gå så tidlig ut med at sønnen hadde tatt sitt eget liv.

- Ari var en kjent person. Vi valgte å si det som det var, for ikke å skape spekulasjoner - og med håp om å kunne være til hjelp for andre, delte hun med bladet.

- Takk for livet

Også under bisettelsen talte foreldrene.

- Kjære Mikisen min. I en bokdedikasjon til meg skrev du: Til min elskede mama. Takk for livet. Fra din sønn, Ari Mikael. Det har berørt meg dypt, sa mamma Behn, og beskrev videre hvordan verden er full av farger - også mørke.

- De siste åra malte du også livsdramaet. Du berørte med hele deg. Når vi beskriver følelser kan vi også bruke farger. Alle fargene kan relatere seg til forskjellige følelser og nyanser. Kjære Ari, du hadde det store spennet. Larger than life. Du rommet så mye.

Behns far tok deretter over:

- Kjære Ari, min førstefødte sønn. Øyeblikket da jeg holdt deg i armene for første gang var ubeskrivelig. Jeg var stolt og glad. Du var inderlig ønsket, før unnfangelsen. Aldri hadde jeg drømt om et slikt brutalt rollebytte. Jeg står her og minnes deg.

Familien til Ari Behn har høstet ros for sin åpenheten rundt sønnens bortgang, da spesielt for hvordan de hele veien har hatt fokuset rettet mot mental helse.

MINNES: Aksel Hennie minnes vennen Ari Behn. Reporter: Thea Hope. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg var så isolert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer