- UNIK KONSERTOPPLEVELSE: Bobbysocks-legendene Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen nektet å skuffe fansen - selv om Hanne måtte tilbringe konserten i rullestol. Foto: Se og Hør
- UNIK KONSERTOPPLEVELSE: Bobbysocks-legendene Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen nektet å skuffe fansen - selv om Hanne måtte tilbringe konserten i rullestol. Foto: Se og HørVis mer

- Kjenner lite til smertene når jeg er på scenen

Hanne Krogh lot ikke to brudd i ankelen hindre seg i å holde konsert.

SEOGHØR.NO: I 1985 gikk den sprudlende sangduoen «Bobbysocks» med Hanne Krogh (59) og Elisabeth «Bettan» Andreassen (57) til topps i den internasjonale Grand Prix finalen.

Med sangen «La det swinge» tok de verden med storm, og en utrolig karriere startet.

I oktober gjestet de to bestevenninnene Spania hvor de skulle opptre sammen på Solgårdens 40-årsjubileum – et ferie- og helsesenter for nordmenn nord for Alicante, der alt er tilrettelagt, også for mennesker med utviklingshemming.

Men tre dager før opptredenen var uhellet ute.

– Jeg skulle ønske jeg kunne kalle det en idrettsskade, sier den folkekjære artisten til Se og Hør.

– Jeg gikk og bar på en kaffekopp, og vinket til noen venner på andre siden av gaten. I møtet med en asfaltkant tråkket jeg over. Det resulterte i to brudd i ankelen!

Saken fortsetter under bildet.

LIKE BLID: Hanne Krogh lar seg ikke stoppe av et beinbrudd.  Foto: Se og Hør
LIKE BLID: Hanne Krogh lar seg ikke stoppe av et beinbrudd. Foto: Se og Hør Vis mer

Reiste seg

Men som en dreven artist med 45 år i bransjen vet: The show must go on! Og publikum fikk en helt spesiell «Bobbysocks»-opplevelse:

En strålende opplagt Hanne Krogh – i rullestol!

- På «La det swinge» måtte jeg bare reise meg og stå på ett bein og synge. Det er såpass mye sirkushest i meg at når jeg er på scenen, så kjenner jeg ikke så mye til smertene, forteller hun til bladet.

VIL HJELPE: Før juleturnéen sin med de tre tenorer rakk Hanne Krogh å synge på Kirkens Nødhjelps artistdugnad for flyktninger. 
 Foto: Se og Hør
VIL HJELPE: Før juleturnéen sin med de tre tenorer rakk Hanne Krogh å synge på Kirkens Nødhjelps artistdugnad for flyktninger. Foto: Se og Hør Vis mer

Hanne Krogh har i en årrekke vært ambassadør for Solgården, hvor en av pionérene for prosjektet var skuespiller Wenche Foss (1917-2011), og inntektene fra jubileumskonserten gikk til Wenche Foss’ minnefond.

– De som trenger disse pengene, har det verre enn meg, sier sangfuglen, som nå er på juleturné.

Hun bruker fortsatt krykke, men ikke på scenen.

Saken fortsetter under bildet.

HISTORISKE: I 1985 tok Hanne og Elisabeth Norges første internasjonale MGP-seier.
 Foto: Barabra Halden, NRK
HISTORISKE: I 1985 tok Hanne og Elisabeth Norges første internasjonale MGP-seier. Foto: Barabra Halden, NRK Vis mer

Vil hjelpe flyktninger

Før den store juleturneen har hun også engasjert seg i et annet stort prosjekt for å hjelpe mennesker i nød, akkurat slik hun gjorde da hun var med på «Sammen for livet» i 1985.

Det er Tore Aas, som også startet Oslo Gospel Choir i 1998, som står bak Kirkens Nødhjelps store artistdugnad for flyktninger. Han kom ned til Spania for å spille inn Hanne Kroghs åpningslinje til sangen. 

– All ære til Tore Aas, som har skrevet låten, samlet ArtistNorge, og fått til alt dette. I en slik krise er vi mange som gjerne vil være med og hjelpe! sier hun.

Se video av «Når båten seiler» inn her:


LES OGSÅ: Hanne Krogh ga togpassasjerene litt av en overraskelse