«Farmen»-Andrea

- Kjenner ikke igjen kroppen min

«Farmen»-deltakeren, som til vanlig holder på med bikini fitness, ble overrasket over hva som skjedde med kroppen under gårdsoppholdet.

OVERRASKET: Andrea ble overrasket over hva som skjedde med kroppen hennes inne på «Farmen». Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
OVERRASKET: Andrea ble overrasket over hva som skjedde med kroppen hennes inne på «Farmen». Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer
Publisert

«Farmen» byr på mye tungt, fysisk arbeid, og lite mat. Overgangen fra 2022 til 1922 kan være hard og brutal, noe Andrea Marie Rosli (24) har fått erfare.

- Jeg kjenner ikke igjen kroppen min. Jeg ser meg selv i speilet, og føler meg så dvask. Jeg spiste knapt proteiner inne på gården, og trente ikke. Kroppen min er vant til fem-seks harde økter i uken, og å spise masse proteiner, så det ble en stor forskjell, sier hun til KK.

Andrea holder nemlig på med bikini fitness, og da sier det seg selv at et opphold på Farmen ikke akkurat hjelper på treningsformen.

- Jeg har trent kun én gang etter «Farmen», og jeg ble ganske ydmyket. Jeg er overrasket over hvor svak jeg har blitt.

FARMEN: Andrea sammen med Ivana og Hanna på «Farmen». Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
FARMEN: Andrea sammen med Ivana og Hanna på «Farmen». Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer

Ble tyngre og tyngre

Før Andrea reiste til «Farmen» tenkte hun at hun sikkert kunne få til noe trening, men hun hadde rett og slett ikke overskudd.

- Jeg fikk virkelig kjenne det på psyken at trening er min terapi – det er som regel høydepunktet mitt hver dag.

BÆSJ, TISS OG PROMP: «Farmen»-paret vekker reaksjoner med sin barnslige humor. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

24-åringen forteller at hun kunne ha fått en skikkelig knekk av å «forfalle» på den måten, men at hun ble informert om det på forhånd av produksjonsteamet. Hun er positivt innstilt, og forteller at det herfra bare kan gå én vei.

- Det var tyngre å være på «Farmen» og vite at «nå svinner jeg hen». Det ble tynge og tyngre å gå opp låvebroen, og jeg kunne ikke gjøre noe med det. Nå må jeg bare komme i gang igjen, noe som er veldig tungt i starten, men jeg vet det blir bedre etter to uker.

Ble fort hektet

Andrea har alltid vært aktiv, og holdt på med blant annet turn og dans. Da hun begynte med styrketrening i 2018 ble hun fort hektet, og bestemte seg for å stille i bikini fitness.

- Jeg har alltid vært naturlig sterk – mye takket være pappas gener. Jeg var sterk som en okse som barn, så det lå veldig naturlig for meg.

GODE GENER: Andrea ble raskt hektet på styrketrening. Foto: Privat
GODE GENER: Andrea ble raskt hektet på styrketrening. Foto: Privat Vis mer

Hun bestemte seg raskt for å trene hardt og målrettet, slik at hun kunne konkurrere i bikini fitness.

- Med meg er det alt eller ingenting, og jeg måtte ha et skikkelig hårete mål.

I forkant av konkurranser går Andrea på en streng diett, og trener seks dager i uken – gjerne to økter per dag, hvor hun trener både cardio og styrketrening. Utenom sesong trener hun generelt fem ganger i uken.

- Sporten dømmes nord og ned

Andrea har stilt i totalt fire konkurranser, både i Norge og England. Selv om målet er å ha best mulig form når du står på scenen, som gjerne er høydepunktet for de som holder på med sporten, trives Andrea best med oppkjøringen.

- Akkurat nå er jeg «stuck» mellom å legge vekk hælene og gi meg, eller å stille en sesong til. Det er vanskelig, fordi jeg elsker sporten, men samtidig hater jeg det. Selve oppkjøringen hvor jeg pusher meg selv over så mange måneder, og går helt i kjelleren, er gøy. Men å stå på scenen med masse sminke og vise frem arbeidet som er blitt gjort, ved å smile pent og posere, føles meningsløst.

NYTT: For første gang i programmets historie blir «Farmen»-utfordrerne sendt til Torpet. Her er de. Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Vis mer

Andrea mener at det er viktig å poengtere at hun ikke holder på med bikini fitness på grunn av utseende.

- Sporten dømmes nord og ned fordi noen mener det kun er utseendefokus. Og ja, på scenen er det fokus på utseende, og du dømmes ut ifra små marginer, som riktig posering og hudkvalitet. Jeg vil heller dømmes for innsatsen som har blitt lagt ned. Det beste med sporten er å kjenne på mestringsfølelsen, og selvtilliten jeg får.

ETTER KONKURRANSE: Andrea etter en bikini fitness-konkurranse. Foto: Privat
ETTER KONKURRANSE: Andrea etter en bikini fitness-konkurranse. Foto: Privat Vis mer

Altetende

24-åringen mente at hun med sin bakgrunn hadde en stor fordel inne på Farmen, da hun er sterk både fysisk og mentalt, og at hun er vant til å se på mat som næring, fremfor å spise for nytelsens skyld.

- Etter å ha holdt på med dietter i mange år, spiser du mat uansett hva det smaker. Jeg spiste fordervet suppe og drakk sur melk, fordi jeg visste at jeg trengte næringen. Om andre syntes maten vi spiste var ekkel, spiste jeg to porsjoner, sier hun med en latter, og legger til:

TEMPERATUR: Det ble høy tenning på «Farmen» da Lasse og Henrik snakket sammen etter å ha fått ukesoppdraget underkjent. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Jeg følte sult på en annen måte der inne. Jeg kjente ikke på sulthetsfølelsen i magen, men jeg kjente at kroppen var sliten, noe som var veldig frustrerende. Jeg kjente at kroppen ikke spilte på lag slik den pleier, så jeg måtte virkelig ta meg sammen noen ganger og huske at jeg var der av egen fri vilje, og at det ikke var noe å grine for.

Da Andrea kom ut fra gården, trodde hun at hun skulle ha en ustanselig appetitt etter uker med et begrenset kosthold. Men hun har ennå ikke kjent på noe særlig sultfølelse.

- Jeg har slitt med å spise etter Farmen. Jeg vet ikke om det er mentalt eller om magesekken er annerledes. Men jeg får nok tilbake sultfølelsen når jeg kommer ordentlig i gang med trening igjen, så jeg er ikke bekymret for det. Snart er det tilbake til havregrøt, kylling, poteter og ris.

DØDSBUDSKAP: Maymona trakk seg fra «Farmen» etter å ha fått høre om farens dødsfall. Bilder: TV 2. Video: Rød Løper. Vis mer

Kjærestespørsmål

Å se seg selv på TV flere ganger i uken, synes Andrea er både rart og fint. Selv om hun mener at enkelte hendelser fremstilles som mer dramatiske enn de var, og at det er mye fokus på relasjonene der inne.

- Det har blitt veldig mye fokus på relasjonen til meg og Lasse. Jeg er på en måte glad for det, da det var sånn det var der inne, men jeg håper det kommer frem at jeg er et selvstendig menneske med egne meninger.

Radarparet har uttalt til TV2 at de har fortsatt å møtes etter at de kom ut fra «Farmen», og at de holder på å bli kjent i en verden full av distraksjoner – totalt motsatt fra omstendighetene de møttes under.

KJÆRESTERYKTER: Andrea og Lasse hadde en god tone inne på gården, noe som har ført til en haug av kjærestespørsmål. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
KJÆRESTERYKTER: Andrea og Lasse hadde en god tone inne på gården, noe som har ført til en haug av kjærestespørsmål. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer

- Synes du det blir for mye spørsmål om relasjonen deres?

- Ja! Det er forfriskende å gjøre dette intervjuet, hvor det handler om noe annet enn hvorvidt Lasse og jeg er kjærester. Jeg skjønner ikke hvorfor det er så utrolig interessant for folk.

ROMANSE: Det har gått romanserykter rundt flere av «Farmen»-deltakerne. Dette svarer Hanne Mathea Friis når hun blir konfrontert. Video: TV 2/«Farmen» Vis mer

Langdistanse

En av utfordringene Andrea og Lasse møter på, er at de bor i to forskjellige land. Andrea var lei av Oslo, og flyttet først til Los Angeles etter videregående. Byen ble veldig stor, spesielt ettersom hun ikke hadde bil, og etter et besøk hos broren sin i London, bestemte hun seg for å flytte dit.

- Jeg er dronningen av raske beslutninger, sier hun lattermildt.

- Har du planer om å bli boende i London i årene fremover?

- Vanligvis pleier jeg å glede meg veldig til å komme tilbake til London når jeg har vært i Norge en stund, men i natt lå jeg våken og bekymret meg for at det kan bli en voldsom overgang. Kanskje er ikke byen slik jeg husker det. Jeg har endret meg og vokst mye som person etter «Farmen», så jeg føler at det kanskje er meningen at jeg skal tilbake til Oslo. Det er i alle fall planen på sikt.

«FARMEN»: Maymona Mohamed ønsket å prøve å ri på «Farmen». Det gikk ikke helt etter planen. Video: TV 2/«Farmen» Vis mer

Mest utfordrende

- Hva var mest utfordrende under «Farmen»-oppholdet?

- Å kjenne hvor svak jeg faktisk ble etter hvert. Og hvor lite som skulle til før jeg kjente på melkesyren. Det var ganske urovekkende, da du gjerne vil være i grei form dersom du plutselig skal ut i kamp.

Å leve slik mennesker gjorde for 100 år siden, begynte etter hvert å slite på kroppen.

- Jeg fikk vondt i hofter og knær. Jeg fikk tynt hår og dårlig hud – kroppen bare kortsluttet fordi jeg ikke behandlet den slik jeg pleier. Menstruasjonen ble også helt rar, så jeg merket godt at kroppen prøvde å si ifra.

MUNNHUGGERI: Det ble ampert mellom de to «Farmen»-deltakerne da matvanene ble et tema. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Er du redd for å ikke komme tilbake i samme form?

- Nei – det er bare jeg som kan endre på det, og jeg har en ekstremt dyktig coach som skal hjelpe meg med opptrening og matplan, slik at det skal bli lystbetont og gøy. Jeg skal ikke straffes for Farmen, slik at det blir et helvete å komme tilbake.

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: - Jeg gjorde en stor tabbe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer