Christine Koht:

- Kjenner en så utrolig glede

- Jeg har aldri blitt så glad for en kjole, så glad for at Pernille lever, og at vi bor sammen.

NY OPPDATERING: I et innlegg på Facebook søndag, skriver Christine Koht at hun endelig har fått lov til å besøke moren Kirsten - etter halvannet år. Den kreftsyke komikeren skriver også at hun neste uke skal sjekkes for spredning. Foto: Privat
NY OPPDATERING: I et innlegg på Facebook søndag, skriver Christine Koht at hun endelig har fått lov til å besøke moren Kirsten - etter halvannet år. Den kreftsyke komikeren skriver også at hun neste uke skal sjekkes for spredning. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar i fjor ble det kjent at den folkekjære komikeren Christine Koht (52) hadde fått påvist en alvorlig kreftdiagnose. Siden den gang har hun vært åpen om sykdommen, og til stadighet delt oppdateringer med sine følgere i sosiale medier.

I mars ble det kjent at 52-åringen hadde flyttet hjem til huset i Tønsberg igjen. Da hadde Koht lenge håpet at hun kunne flytte hjem til kona Pernille Rygg (56), etter å ha vært innlagt på sykehus i svært lang tid, sist gang på Sunnaas.

Nå deler Koht en ny oppdatering med sine følgere på Facebook. I innlegget skriver 52-åringen at hun har fått lov til å besøke moren Kirsten Koht for første gang på halvannet år. Komikeren skriver også at hun er svært takknemlig om dagen.

- Etter såååå lang tid på sykehus med kreft og 3 ganger i respirator, så kjenner jeg en så UTROLIG glede i å bare være til - å få leve. Spesielt i dag, for det er aller første gangen jeg er på besøk hos mamma på over halvannet år. Tenk det. Selv om vi sitter 3 meter fra hverandre, skriver hun, og fortsetter:

- Selv om jeg ikke kan få klemme min elskede mamma, så blir jeg så glad, så glad bare for at jeg kan kjøre i bil en time, og få være på besøk på verandaen til mamma.

PÅSKESTEMNING: I en video publisert på Christine Koht sin Facebook-side, koser hun seg i solveggen med mamma Kirsti. Vis mer

- Tenk at jeg er hjemme

Koht har også delt et bilde av seg slik man er vant til å se henne, nemlig i en knallrosa kjole. 52-åringen skriver at hun også er svært takknemlig over å endelig kunne pynte seg igjen.

- Jeg har jo tenkt at jeg kanskje kunne gå med de fargerike kjolene mine etter 2 år på diett. Men se her - kanskje ikke så lekker som før, men endelig tilbake til farger, skriver 52-åringen, og legger til:

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

- Jeg har aldri blitt så glad for en kjole, så glad for at Pernille lever og at vi bor sammen (hver eneste dag blir jeg så ekstremt glad for at jeg våkner hjemme. Tenk at jeg er hjemme!). Jeg har aldri vært så glad i mamma, i søsteren min, alle tantebarn og venner.

I innlegget kommer det også fram at Koht mandag skal på Radiumhospitalet i Oslo, hvor hun skal ta CT av hele kroppen for å sjekke om hun har spredning.

Som nevnt har Koht den siste perioden bodd hjemme, etter en rekke sykehusopphold og opptrening på Sunnaas. 52-åringen har imidlertid stadig reist til sykehuset for å utføre diverse tester. Utbruddet av coronaviruset har også ført til at hun blir testet for smitte hver gang hun er på sykehuset.

Risikogruppe

Komikeren befinner seg nemlig i risikogruppa. På sin egen Facebook-side har hun tidligere fortalt at hun «er tykk, har kronisk lungeinfeksjon, luftveisplager, bronkitt, nedsatt immunforsvar, er tungpustet og i generelt veldig dårlig form».

1. påskedag ble komikeren testet for viruset for tredje gang.

«Egentlig skal jeg bare ta noen ekstra blodprøver, men jeg må jo forbi coronavakten i inngangen. Og jeg har jo alle symptomer på at jeg har corona. Konstant, hele tiden», skrev Koht i et innlegg på Facebook tidligere i april.

Videre beskrev 52-åringen hvordan hun må oppgi alle symptomer hun har hatt de siste to ukene, som innebærer feber, luftveisplager, hoste, smerte i lunger eller lungebetennelse og smerter i rygg eller øverst i magen.

Dagen etter kunne moren, Kirsten Koht, som har stått ved Christines side hele veien, fortelle til Dagbladet hvorfor legene nå er ekstra bekymret for datteren.

- Coronatesten var negativ for tredje gang, men hun har jo alle symptomer, så det er derfor legene er så bekymret - og hun må gjennom den testslusen hver gang. Men hun klarer å snu det til noe positivt og har masse humor på det, og sier selv at hun så langt ligger på norgestoppen av dem som er testa, sa hun, og la til:

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

- Jeg reiser dit så ofte jeg kan og er den eneste som får besøke, og da sitter jeg på samme stol fem meter unna hver gang.

Det var i januar 2019 det ble kjent for offentligheten at Christine Koht hadde fått påvist krefttypen Slimhinne melanom. Det er en sjelden føflekkreft som ikke sitter på føflekkene utenpå kroppen, men på slimhinnene inne i kroppen.

LES OGSÅ: Skilles etter ti år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer