Far og datter

Kjenner du igjen superstjernens datter?

Hun har hovedrollen i flere filmer og serier, men hvem hennes berømte far er, har gått de fleste hus forbi.

SIN FARS DATTER: Hun er kjent fra flere filmer og serier, men de færreste har fått med seg hvem hun er datteren til. Foto: Ian West / Pa Photos / NTB
SIN FARS DATTER: Hun er kjent fra flere filmer og serier, men de færreste har fått med seg hvem hun er datteren til. Foto: Ian West / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som sluker serier – og under corona mer enn noen gang, har du kanskje fått med deg «Luminaries» med Eve Hewson (29) i hovedrollen?

Navnet ringer kanskje ingen bjeller sånn med den samme, selv om mørkhårede Eve faktisk har vært i medienes søkelys helt siden hun var en neve stor.

Faren rocker

Faren hennes heter egentlig Paul David til fornavn, og er en av musikkens virkelig store navn. Sammen med bandet sitt har han engasjert seg også politisk, og som aktivist har han hjerte i kampen mot sosiale urettferdighet.

Han har turnert verden over, og det kan virke som han er en av de få som har greid å forene familieliv med rocken. Han og kona Alison Hewson (60), som også er aktivist, møttes da de gikk på ungdomsskolen, og paret giftet seg i 1982. Sammen har de fire barn, deriblant Eve.

LIGNER HUN PAPPA? Ikke godt å si. Pappa har nemlig en tendens til å skjule seg bak sine karakteristiske fargede brilleglass. Foto: Taylor Jewell / AP / NTB
LIGNER HUN PAPPA? Ikke godt å si. Pappa har nemlig en tendens til å skjule seg bak sine karakteristiske fargede brilleglass. Foto: Taylor Jewell / AP / NTB Vis mer

Av kuriosa kan vi nevne at pappa har et artistnavn like etablert som Madonna og Prince, eller som Kongen, for den saks skyld, og ingen bruker etternavnet når de omtaler den kjente vokalisten.

Har du gjettet hvem det er?

Vi snakker selvsagt om Bono (61) fra U2 – og hans skuespillerdatter Eve Hewson.

GODT FORHOLD: Eve og faren Bono gir hverandre gjerne karrireråd, og faren en svært stolt over datteren. Her fra Oscar-utdelingen i 2013. Foto: NTB
GODT FORHOLD: Eve og faren Bono gir hverandre gjerne karrireråd, og faren en svært stolt over datteren. Her fra Oscar-utdelingen i 2013. Foto: NTB Vis mer

Psykologisk thriller

Eve har i 2021 vært å se i hovedrollen i den psykologiske miniserien «Behind Her Eyes» på Netflix, og selv om serien har fått stor popularitet, har det gått de fleste forbi at Eve faktisk er datteren til selveste Bono.

Ikke sånn å forstå at far og datter har gått aktivt inn for å skjule slektskapet. I et nytt intervju avslører Eve at faren er svært engasjert i karrieren hennes. Ja, faktisk så mye at det noen ganger kan bli rent for mye. Spesielt når han skal presentere henne for nye folk:

– Jeg bruker å si at pappa er som en curlingmor. Når vi er ute presenterer han meg og snakker om meg, og gir dem vi spiser middag med full oversikt over alle filmer jeg har spilt i, sier Eve i et intervju, gjengitt av danske BT.

HENNES STØRSTE ROLLE: 29 år gamle Eve Hewson har hovedrollen i sukesserien «Behind Her Eyes». Hun er datteren til en berømt stjerne! Video: Netflix / Rød Løper Vis mer

Gir pappa råd

Men Eve har ikke noe imot at faren heier på henne. Hun forteller at hun og faren er gode til å gi hverandre karriereråd.

Og hun bekrefter at det faktisk har gått mange under radaren at hun er datteren til den verdenskjente rockeren.

– Ingen vet hvem jeg er, og ingen bryr seg om det. Jeg kunne hoppet inn foran en kameramann, og han ville bedt meg om å slutte å gå i veien.

Den nye serien «Behind Her Eyes» handler om en alenemor som innleder et forhold til sjefen, som viser seg å være gift.

Og Eve spiller altså kona hans.

MANGE ROLLER: Eve Hewson har vært å se i en rekke filmer og serier. Her fra Tesla fra 2020. Foto: NTB
MANGE ROLLER: Eve Hewson har vært å se i en rekke filmer og serier. Her fra Tesla fra 2020. Foto: NTB Vis mer

Får ikke penger av pappa

Privat bor Eve i Brooklyn i New York. I 2013 tok hun eksamen ved New York University, samme dag som faren lagde overskrifter da han takket nei til et æresdoktorat ved det samme universitetet.

Eve har tidligere kommentert det å ha en berømt far slik:

– Jeg får ikke utdelt penger – og det kommer aldri til å skje. Jeg er nødt til å jobbe!

Navnekrøll

Eve er nest eldst i en søskenflokk på fire.

Navnet Eve skal stamme fra datoen og klokkeslettet hun ble født, nemlig klokken 07 (seven) den syvende juli, der altså Eve utgjør de midterste bokstaven i seven.

FIN FAMILIE: Eve sammen med mamma Ali Hewson, pappa Bono, og søsteren Jordan Hewson i 2011. Foto: NTB
FIN FAMILIE: Eve sammen med mamma Ali Hewson, pappa Bono, og søsteren Jordan Hewson i 2011. Foto: NTB Vis mer

Det fulle navnet hennes er Memphis Eve Sunny Day Hewson. Selv har hun sagt at fornavnet hennes er nettopp Eve.

– Jeg vet at Memphis er med der inne et sted, men i passet mitt står det Eve Sunny Day Hewson.

SERIEKLAR: Datteren til Paul «Bono» Hewson hadde en av hovedrollene i HBO-serien «The Luminaries». Video: Rød Løper/HBO. Anbefalt aldersgrense: 12 år. Vis mer

LES OGSÅ: Kjendisdatter følger i farens fotspor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer