Hårfarge:

Kjenner du igjen stjernen?

Artisten overrasker fansen med ny look.

FORANDRING FRYDER: Shakira føyer seg inn i rekken blant stjerner som har valgt å endre utseende under coronapandemien. Foto: Skjermdump fra Instagram/ Shakira
FORANDRING FRYDER: Shakira føyer seg inn i rekken blant stjerner som har valgt å endre utseende under coronapandemien. Foto: Skjermdump fra Instagram/ Shakira Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var nok flere som sperret opp øynene da superstjernen Shakira (44) delte en rekke bilder av sin nye frisyre med sine over 70 millioner Instagram-følgere for noen dager siden.

Shakira - som står bak monsterhiter som «Hips Don't Lie» og «Waka Waka» - er kjent for sine blonde, krøllete lokker, men nå har hun gått gjennom litt av en hårforandring.

På Instagram kommer det nemlig frem at hun har farget håret knallrosa. 44-åringens nye frisyre ser ut til å ha falt i god jord hos fansen, for i skrivende stund har 1,3 millioner personer likt innlegget hennes.

GLAD I ROSA: Artisten Shakira vekker oppmerksomhet i sosiale medier på grunn av sin nye hårsveis. Her er hun i 2016. Foto: Rob Latour / REX / NTB
GLAD I ROSA: Artisten Shakira vekker oppmerksomhet i sosiale medier på grunn av sin nye hårsveis. Her er hun i 2016. Foto: Rob Latour / REX / NTB Vis mer

Det er ikke kjent om Shakira har farget håret av en spesiell grunn, for eksempel i forbindelse med jobb - eller om hun rett og slett bare ønsket litt forandring.

Ting kan tyde på det siste.

Artisten har også delt en av video der hun viser frem håret. «Overraskelse» har hun skrevet i videoteksten, til kommentarfeltets store begeistring. Det strømmer nemlig inn med bemerkninger om at 44-åringen kler den knallrosa frisyren.

OPPTRÅDTE SAMMEN: Shakira og Jennifer Lopez sto på scenen under pauseshowet på Super Bowl, men det var en 11-åring som fikk mest oppmerksomhet. Video: NFL via AP Vis mer

- Mindre intenst

I videoen sier «La Tortura»-sangeren at hårfargen egentlig skulle ha blitt enda mer rosa - men at hun gikk tom for rosafarge underveis i fargingen.

- Derfor måtte jeg blande det med et annet produkt som var litt mindre intenst, sier Shakira i videoen, ifølge E! Online.

Man sier jo at forandring fryder - og det er kanskje nettopp det Shakira føler etter at hun farget håret. 44-åringen har nemlig mer eller mindre alltid hatt den samme lyse og krøllete frisyren.

Hun har riktignok også tidligere tydd til litt mer dristige hårvalg, blant annet da hun farget håret rødt i forbindelse med en MTV-opptreden i 2000.

Også i fjor gikk hun for en rødlig variant. 44-åringen dukket nemlig opp med rødtoner i håret i musikkvideoen til låten «Girl Like Me» av Black Eyed Peas.

Men nå er det altså rosa som gjelder for den talentfulle sangeren.

Trukket seg tilbake

Det har gått 20 år siden den kolombianske artisten herjet hitlistene med låter som «Whenever, Wherever» og «Underneath Your Clothes».

De senere årene har Shakira trukket seg tilbake til et relativt rolig familieliv i Barcelona, sammen med den ti år yngre fotballspilleren Gerard Piqué (34), og deres to sønner, Milan (8) og Sasha (6).

I 2018 gjorde hun imidlertid comeback med en lengre verdensturné.

KOS OG KLEM: Shakira har to sønner sammen med fotballspiller Gerard Piqué. Foto: Alberto Simon / Shutterstock / NTB
KOS OG KLEM: Shakira har to sønner sammen med fotballspiller Gerard Piqué. Foto: Alberto Simon / Shutterstock / NTB Vis mer

I et intervju med The Guardian i 2019, avslørte Shakira at hun i 2017 pådro seg en blødning på stemmebåndet.

At artisten fryktet for karrieren ved ikke engang å kunne snakke, fikk frem ukjente sider hos «Waka Waka»-stjernen.

- Jeg har alltid tenkt at det ville være ting i livet som ville forsvinne, som utseendet mitt, ungdommeligheten, alle slike ting. Men jeg trodde aldri at jeg ville miste stemmen, for den er så iboende i min natur. Det var identiteten min, sa hun til avisen.

NYTT UTSEENDE: Ben Affleck overrasker alle i denne Instagram-videoen. Foto: NTB. Video: Ben Affleck / Instagram. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Fryktet for karrieren

Shakira fryktet at sangkarrieren skulle være over for godt.

Årsaken var altså en blødning på stemmebåndene, og legene rådet 44-åringen til å gjennomføre en operasjon, sa hun i intervjuet.

Selv var hun i tvil om kirurgi ville fungere, og forsøkte heller alternative behandlingsmetoder som hypnose og meditasjon. Shakira gikk til og med så langt at hun forsøkte å bli frisk gjennom å drikke «hellig vann» fra myteomspunne Lourdes i Frankrike - et hellig område i katolisismen hvor flere tidligere har hevdet å ha opplevd medisinske underverker.

I et forsøk på å la stemmebåndene få maksimalt med hvile, måtte hun unngå å bruke stemmen. Som småbarnsmor med en hektisk hverdag, la hun ikke skjul på at det var utfordrende.

Vis mer

Det gjorde også gnisningene med ektemannen intense.

- Jeg var ikke positiv, jeg var så pessimistisk. Jeg var en bitter person å være rundt. Gerard så det verste av meg, fortalte hun til The Guardian.

LES OGSÅ: Skadet i eksplosjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer