Kanye West:

Kjenner du igjen stjernen?

De absurde bildene vekker naturlig nok oppsikt.

SKÅL: Kanye West malte seg like så godt sølv, og nøt et bedre glass champagne foran fotografene. Det er derimot ikke helt uten grunn at han valgte den noe spesielle looken. Foto: NTB scanpix
SKÅL: Kanye West malte seg like så godt sølv, og nøt et bedre glass champagne foran fotografene. Det er derimot ikke helt uten grunn at han valgte den noe spesielle looken. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vanskelig å så tvil om at Kanye West (42) tidvis er en pussig skrue. Ser man bort fra musikken, som både andre og han selv har genierklært ham for, finner han til stadighet på ting som skaper overskrifter. Han har stormet scener, kritisert politikere, vurdert å stille som presidentkandidat, kranglet og blandet seg i det meste.

Denne gangen er det imidlertid noe hakket mer hyggelig den 42 år gamle Chicago-rapperen skaper overskrifter for. Det er ingen hemmelighet at West er litt av en moteløve, noe han har bevist gjennom egne kolleksjoner for Yeezy, Adidas og Louis Vuitton - for å nevne noe. I tillegg er han kjent for sin markante stil.

Hans nyeste «antrekk» er derimot på et helt annet nivå. Rapperen har nemlig bestemt seg for å male seg selv sølv, ikledd en spenstig sølvdrakt. Dette fanget fotografene selvsagt opp, og det skulle ikke ta lang tid før Twitter lagde meme etter meme av råstoffet.

Sølvmann

Det er ikke helt uten grunn at West har bestemt seg for å skille seg såpass markant ut i moteveien.

Rapperen har nemlig begynt å lage operaer, som har vist seg å bli svært suksessrike. Hans første, «Nebuchadnezzar», gikk i slutten av november, mens hans nyeste, «Mary», ble arrangert nå i desember.

KUNSTELSKER: Kanye West har prøvd seg på det meste over årene, og nå er opera hans nyeste hobby. Da hans andre opera hadde premiere i starten av desember, dukket han like så godt opp slik. Foto: NTB scanpix
KUNSTELSKER: Kanye West har prøvd seg på det meste over årene, og nå er opera hans nyeste hobby. Da hans andre opera hadde premiere i starten av desember, dukket han like så godt opp slik. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sistnevnte opera gikk av stabelen i Miami. Den ble vist frem på siste dag av Art Basel, som er en kjent kunstmesse som årlig inntar den amerikanske byen. Han har samarbeidet med Vanessa Beecroft om denne operaen, som inneholder flere av hans originale låter.

Publikum fikk høre gamle hits som «Power», «Love Lockdown» og «Devil in a New Dress». Det er derimot ikke kjent hvorfor Kanye, og resten av gjengen, hadde bestemt seg for at de alle måtte males i sølv, skriver Pitchfork.

Det hadde derimot trolig noe med showet å gjøre - som ble holdt like ved vannet. Forestillingen skal ha vært en hyllest til Jesu mor, jomfru Maria.

KANYE WEST: En kjent talkshowvert så helt annerledes ut etter at Kanye West kledde ham opp i sitt eget merke, YEEZY. Video: Netflix. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

De av oss som ikke fikk se operaen, kan heller nyte bildene av en blid sølv-West. På flere av bildene nyter han champagne, og smiler fra øre til øre - i motsetning til hans tradisjonelle steinansikt. Flere vitser altså med antrekket, som har resultert i følgende artigheter på nettet. Han blir sammenlignet med blikk-mannen fra «Trollmannen fra Oz». blant annet.

Flere artigheter følger under:

Artikkelen fortsetter etter innleggene.

Streng far

Når West ikke fremfører opera eller er i studio, er han meget opptatt av å oppdra sine fire barn. Sammen med kona har han de fire barna North (6), Saint (4), Chicago (1 1/2) og Psalm (syv måneder).

At han den siste tiden har blitt mer religiøs, skal ha påvirket det. Kim Kardashian West, rapperens kone, fortalte nylig om det i et nytt intervju.

- Han er ektemannen min og jeg vil åpenbart ære ham og hva han føler, og han har fått gjennom noen livsendringer. Det handler mest om barna. De blir eldre og han er veldig bevisst på hva vi har i huset. Vi kvittet oss med TV-en i barnas rom og fjernet sminke fra Norths rom, sa hun.

- Han har blitt strengere som far og er veldig tydelig på hva som er i husholdningen vår og hva de ser.

Kardashian innrømmet at paret har kranglet om oppdragelsen, men at de sammen har kommet frem til et kompromiss.

- Jeg er faktisk enig i det, men jeg kommer alltid til å være meg. Vi hadde den diskusjonen og den krangelen, og når alt kommer til alt er det bryllupet handler om, sa hun.

KRITIKK: Det blir dårlig stemning rundt bordet når Kardashian-familien får vite at Kanye West har sendt en kritisk melding til Kris Jenners kjæreste, Corey. Video: TV 2. Vis mer

Familien bor sammen i Calabasas i Los Angeles, men nylig gikk West til innkjøp av en gedigen ranch midt i Wyoming. Prislappen lå på totalt 14 millioner dollar, som tilsvarer omkring 125 millioner norske kroner. Det er uvisst hva Kanye betalte for ranchen. Selv om den verdenskjente familien kan glede seg over et nytt sted å koble av på, er det derimot ikke alle som er like fornøyde over Kanyes gårdskjøp.

View this post on Instagram

Wyoming Nights

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Ifølge Radar Online er det flere naboer som er opprørte over familiens tilstedeværelse i den rolige byen, Cody, som har litt over 9000 innbyggere.

Det kunne informasjonsoffiseren i Cody Police Department i Wyoming fortelle til Radar Online.

- Det er et stille sted. Det er noen som er opprørte over at de har kommet hit. Noen er bekymret. På grunn av ryktet deres og de store overskriftene, klør folk seg i hodet. Folk liker ikke når du flytter hit utenifra og prøver å endre måten folk er rundt her på.

LES OGSÅ: Røper et av prinsens spesielle første ord

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer