Gunilla Persson:

Kjenner du igjen stjernen?

Den svenske tv-profilen mimrer tilbake til modelldagene.

UNG OG LOVENDE: Dette bildet ble tatt da den svenske tv-stjernen var 19 år gammel, da hun jobbet som guide i Jerusalem. Mye har skjedd siden den gang. Foto: Privat
UNG OG LOVENDE: Dette bildet ble tatt da den svenske tv-stjernen var 19 år gammel, da hun jobbet som guide i Jerusalem. Mye har skjedd siden den gang. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at modellbransjen i stor grad belager seg på unge mennesker, som prøver å selge en ungdommelig fantasi til kundene. Når modeller når en viss alder, er det ofte slik at de må takke for seg og finne nye sysler.

Heldigvis har flere eksperter pekt på at det er i ferd med å forandre seg, og at også moteindustrien begynner å omfavne eldre mennesker - slik at samfunnet også blir mer eksponert for det. Til syvende og sist kommer man ikke unna at man blir eldre, noe 1980-tallets store supermodeller også har blitt.

Likevel ser vi fortsatt at stjerner som Cindy Crawford, Naomi Campbell og vår egen Vendela Kirsebom får masse oppdrag. Andre har derimot valgt å legge modellkarrieren på hylla.

GOD TONE: Gunilla Persson blir satt ut av Kristin Gjelsviks utsagn under middagsselskapet. Vis mer

Delte tilbakeblikk

Blant dem er Gunilla Persson (60), kjent fra «Svenske Hollywoodfruer» og snart «Farmen Kjendis». På 70- og 80-tallet tilbrakte Persson mye tid i New York, hvor hun blant annet landet en modellkontrakt med Elite Model Management. Hun har også vært undertøysmodell for La Perla.

Se og Hør har flere ganger intervjuet den svenske tv-profilen om modellkarrieren, som eksisterte på en tid der sosiale medier og internettet ennå ikke var oppfunnet. Derfor er finnes det ikke utallige bilder av stjernens tidligere oppdrag som merkers ansikt utad.

MODELL: Gunilla Persson gjorde det stort som modell i sin ungdom. Det var det som i utgangspunktet bragte henne til USA. Foto: Privat
MODELL: Gunilla Persson gjorde det stort som modell i sin ungdom. Det var det som i utgangspunktet bragte henne til USA. Foto: Privat Vis mer

- Jeg flyttet til New York i 1989, og har hatt et fantastisk liv. Jeg er glad jeg har gjort meg ferdig med modelljobber og alt det der. Jeg har levd «life in the fast lane», som de sier, men jeg har ikke gitt opp ennå, har hun sagt til Se og Hør tidligere.

Det var modell- og skuespilleryrket som bragte henne til USA i utgangspunktet. Samtidig som hun prøvde seg på modelltilværelsen, hadde hun roller i flere serier, deriblant «Dallas». Likevel hender det at hun ved jevne mellomrom deler bilder fra den glamorøse fortiden.

Nå har hun gjort det igjen, og denne gangen vekker bildene oppsikt i Sverige. Til sine 119 000 følgere har Persson nemlig bestemt seg for å dele to bilder av seg selv som 19-åring.

Da tilbragte hun tiden reiseguide i Israel, nærmere bestemt i Jerusalem. Bildene har hun delt i forbindelse med en pågående diskusjon hun har hatt med følgerene sine, om hvilken hårfarge hun burde ha.

I sin tid som tv-profil har Persson vært nærmest hvit i håret, noe hun skylder på press fra bransjen i Hollywood.

Som 19-åring hadde hun derimot mer jordbærblondt hår, noe flere av følgerene hennes påpeker. En annen ting flere understreker, er at eksmodellen ligner veldig på sin datter - 16 år gamle Erika Persson.

Tro på datteren

Det er ingen tvil om at tv-profilen vil at datteren skal ha det beste i livet, og vil gjerne at hun skal gjøre det bedre enn hva hun gjorde som tenåring. Det sier hun til Expressen.

Se dette innlegget på Instagram

2018?????

Et innlegg delt av erika persson (@erikaperss0n)

- Erika kommer til å bli større enn det jeg er. Hun har en fantastisk fremtid i underholdningsbransjen, og har fått tilbud om å være med i «Talang» (svensk underholdningsprogram, jour.anm). Problemet er naturligvis at hun ikke kan få fri fra skolen, for det tar hun veldig seriøst og har det høyeste snittet man kan få. Erika er veldig smart, sier Persson, og fortsetter:

- Hun har virkelig et potensial som fotomodell, skuespiller og sanger, sier hun til avisen.

På Instagram har kjendisdatteren 35 000 følgere, og får stadig flere. Hennes mor promoterer ofte kontoen til datteren, blant annet med å skrive at hun gjerne følger tilbake de av hennes følgere som følger 16-åringen.

I tillegg til å legge ut flere bilder av seg selv som poserer med venner og alene, er hun politisk engasjert. På sin konto har hun blant annet oppfordret følgerne sine til å donere penger til Planned Parenthood, en organisasjon som kjemper for kvinners reproduktive rettigheter.

JULESTEMING: Gunilla Persson i full juleoppsats sammen med kattene Tusse og Lulle, datteren Erika Persson og mora Iris Persson. Foto: Privat
JULESTEMING: Gunilla Persson i full juleoppsats sammen med kattene Tusse og Lulle, datteren Erika Persson og mora Iris Persson. Foto: Privat Vis mer

Tett forhold

Gjennom seriens gang ser det ut til at Gunilla og Erika har et svært tett forhold. Kanskje ikke så rart ettersom Gunilla har oppdratt Erika alene siden hun ble gravid som 43-åring.

I et intervju med Viafrees intervjuprogram «Svenska Hollywoodfruar – I fokus» fortalte Gunilla at hun aldri har savnet en å dele ansvaret med.

Den svenske Hollywood-fruen Gunilla Persson skal på Tinder-date, men så stikker morens hjelpepleier av. Det får Gunilla til å tenne på alle pluggene. Vis mer

- Jeg har aldri savnet det for henne. Jeg har ikke kjent behovet for en mann. Jeg vet ikke, det er noe som Erika selv må uttale seg om en dag. Kanskje ikke når hun er i den følsomme alderen hun er i nå. Hun virker tilfreds med livet, og har mange venner. Hun stoler på meg, sa Persson i fjor høst.

Selv om det for mange kan virke for sent å tenke på barn når man når en viss alder, var dette aldri et hinder for Hollywood-stjernen. For Gunilla var dette det perfekte tidspunktet å få barn på.

- For meg var det et ypperlig tidspunkt, for på det tidspunktet savnet jeg ingenting. Jeg hadde gjort alt jeg ville, kjente jeg. Kanskje ikke i karrieren, men jeg hadde vært over alt i verden og vært gjennom flere forhold. Kanskje ikke mange forhold, men flere langvarige forhold. Jeg hadde alltid vært sammen med en mann, sa Gunilla.

LES OGSÅ: Vennskapet vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer