Slik så «Skal vi danse»-dommerne ut som barn:

Kjenner du igjen «Skal vi danse»-dommerne?

Mange av dem har sittet i panelet i en årrekke.

UNGE OG LOVENDE: Slik så tre av årets «Skal vi danse»-dommere ut for noen år siden. Mye har skjedd i livene deres siden den gang. Foto: Privat
UNGE OG LOVENDE: Slik så tre av årets «Skal vi danse»-dommere ut for noen år siden. Mye har skjedd i livene deres siden den gang. Foto: Privat Vis mer

(Se og Hør): Årets spennende sesong av «Skal vi danse» på TV 2 begynner å nærme seg slutten. Lørdag kveld skal atter en deltaker sendes ut, før det blir duket for semifinale og finale de to følgende lørdagene.

Cengiz Al, Grunde Myhrer, Helene Olafsen og Jorun Stiansen kniver alle om seieren, som til syvende og sist bestemmes av både seerne hjemme og dommerne.

I kveldens sending skal ting derimot omrokkeres på. Dommerne blir med deltakerne på parketten, for å vise hva de selv er gode for. I den anledning kan Se og Hør by på en titt på livene til de velkjente dommerne. De er synlige hver kveld, men også svært private.

Slik var det ikke alltid. En gang var Egor Filipenko, Trine Dehli Cleve, Merete Lingjærde og Tore Petterson i samme sko som deltakerne de hver helg dømmer.

LEKEN: Grunde Myhrer, kjent fra «Skal vi danse» og «Paradise Hotel», har funnet en måte å kombinere de to realityseriene på. Det skjer med låta «Starboy». Video: TV 3, Viaplay / Ruben Pedersen, Aller Media Vis mer

Savner ikke hjemlandet

Egor Filipenko har vært å se som både deltaker og dommer i programmet. Han har faktisk stukket av med seieren hele to ganger. I 2012 kunne han og Hanne Sørvaag kalle seg dansemestre, og to år etter, i 2014, skjedde det på nytt. Egor vant sammen med Agnete Johnsen.

UNG: Egor var en sjarmør allerede som barn. Her er han fotografert i Hviterussland, med en kvast røde roser i armen. Foto: Privat
UNG: Egor var en sjarmør allerede som barn. Her er han fotografert i Hviterussland, med en kvast røde roser i armen. Foto: Privat Vis mer

Han vokste opp i Hviterussland på slutten av 1980-tallet, og kom til Norge da han var 16 år gammel. Han har tidligere fortalt at det var dansekollega Nadya Khamitskaya som sørget for at han rettet snuten mot Norge.

- Gjennom Nadya fikk jeg kontakt med en norsk partner som inviterte meg hit, har han sagt til Romerikes Blad.

I samme intervju kunne han fortelle at han ikke lengter tilbake til Hviterussland. Han føler han har vokst fra barndomsvennene der nede, og sier han føler seg helt norsk.

Minnene sitter han likevel igjen med. På bildet under er Egor rundt halvannet år gammel, og smiler fra øre til øre.

-Jeg er rundt halvannet år gammel på dette bildet, og det er tatt i et fotostudio i Minsk i Hviterussland. Som barn var jeg blid og fornøyd, men veldig rampete, sier han til Se og Hør og ler.

HALVANNET ÅR: Egor har ikke blitt noe mindre blid med årene. Foto: Privat
HALVANNET ÅR: Egor har ikke blitt noe mindre blid med årene. Foto: Privat Vis mer

Lang fartstid

Dommer Merete Lingjære har, i motsetning til Egor, aldri vært å se på parketten sammen med deltakerne. Siden 1990-tallet har hun vært fullt opptatt med egne sysler knyttet til dans. Hun har blant annet undervist og koreografert flere steder gjennom sin lange fartstid.

UNG OG BLOND: Merete var en strandløve i 20-årene. Foto: Privat
UNG OG BLOND: Merete var en strandløve i 20-årene. Foto: Privat Vis mer

Hun gikk ut av Statens Balletthøgskole i 1986, og har siden den gang fått utmerkelser som Kongens fortjenestemedalje, Kritikerprisen (på vegne av Oslo Danse Ensamble) og Danseinformasjonsens ærespris.

Overfor Budstikka har hun tidligere fortalt at det ligger hardt arbeid bak alt dette, og at det ikke nødvendigvis er noe berømmelse å finne på toppen.

DOMMER: Merete har lang fartstid i bransjen. Her fotografert i 2015. Foto: NTB scanpix
DOMMER: Merete har lang fartstid i bransjen. Her fotografert i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det finnes ingen «five minutes of fame». Har du valgt dansebransjen blir du sannsynligvis ikke «famous» uansett. Uten lidenskap som drivkraft, bør du kanskje finne noe annet å gjøre.

Som lite barn var derimot tilværelsen en annen. På bildet under er Merete bare syv måneder gammel - fotografert i 1962. Mon tro om den blide jenta visste at hun skulle bli en av landets mest respekterte dansere?

BABY: Slik så hun ut som baby på starten av 1960-tallet. Foto: Privat
BABY: Slik så hun ut som baby på starten av 1960-tallet. Foto: Privat Vis mer

Fire ganger verdensmester

Helt siden 2006 har Trine Dehli Cleve vært dommer i TV 2s kjendisspekkede danseshow. Som de fleste andre dommere, har hun selv lang erfaring med dans. Det er derimot ikke bare i norske idrettshaller og stevner hun har briljert gjennom årenes løp.

Trine er fire ganger verdensmester og fem ganger europamester i grenene sports- og selskapsdans. Sammenlagt har den 56 år gamle dommeren hele 23 medaljer fra VM og EM.

VERDENSMESTER: Trine Dehli Cleve er ikke bare dommer, hun har også hatt en stor karriere som danser. Foto: NTB scanpix
VERDENSMESTER: Trine Dehli Cleve er ikke bare dommer, hun har også hatt en stor karriere som danser. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun er gift med Thomas Dehli Cleve. De møtte hverandre på slutten av 1990-tallet, og aldersforskjellen mellom dem er 12 år.

- Ved siden av å være ektemannen min, er også Thomas min aller beste venn, har hun uttalt til Dagbladet.

Litt baksnakking ble det derimot da de ble kjærester, på grunn av aldersforskjellen.

- Det var dumt og irriterende, men det hadde ingen betydning for oss. Det som betydde noe, var at vi fikk full støtte fra mine og Thomas' foreldre, sa hun.

Det er ingen tvil om at hun var tidlig ute som danser. Bare se her, hvor hun som fireåring er kledd fullt opp som ballerina.

YNDIG: Trine Dehli Cleve var tidlig ute på parketten. Her er hun fire og et halvt år gammel, mens en kavaler bukker mot henne. Foto: Privat
YNDIG: Trine Dehli Cleve var tidlig ute på parketten. Her er hun fire og et halvt år gammel, mens en kavaler bukker mot henne. Foto: Privat Vis mer

Ungt talent

I fjor kom nyheten om et relativt overraskende tilskudd til dommerpanelet. Tore Petterson, kjent fra «Sofa» og «Farmen kjendis», hadde blitt valgt til det nyeste medlemmet av kvartetten.

Det er imidlertid ikke helt uten grunn. Tore var konkurransedanser i mange år, helt til han som 17-åring valgte å legge det bak seg.

Den populære TV-profilen har tidligere avslørt til Se og Hør at han til tider hadde en tøff oppvekst, fordi han opplevde å bli mobbet som barn.

- Jeg ble mobbet mye som barn. I oppveksten kledde og oppførte jeg meg annerledes, noe som førte til juling, utestengelse og vonde ord, fortalte han åpenhjertig til Se og Hør.

- Jeg opplevde trusler hver dag. Småslag i ansiktet og spytting. Jeg fikk høre at jeg var ekkel, og ofte samlet de store gjenger for å gi meg juling, sa Petterson.

1992: Tore var en ivrig danser. Her er han fotografert som 12-åring under en dansekonkurranse hos Sissel Wulfsberg Nielsens danseskole.
1992: Tore var en ivrig danser. Her er han fotografert som 12-åring under en dansekonkurranse hos Sissel Wulfsberg Nielsens danseskole. Vis mer

LES OGSÅ: - Han har falt for en 33 år yngre kvinne