Tila Tequila:

Kjenner du igjen realitystjernen?

MTV-stjernen er 39 år, tobarnsmor, høyreekstrem og dypt kristen.

UGKEJNKJENNELIG: Tila Tequila var et kjent navn verden rundt i en periode på 2000-tallet. I dag lever hun et ganske så annerledes liv. Foto: Instagram / Tila Tequila
UGKEJNKJENNELIG: Tila Tequila var et kjent navn verden rundt i en periode på 2000-tallet. I dag lever hun et ganske så annerledes liv. Foto: Instagram / Tila Tequila Vis mer
Publisert

Før Kim Kardashian for alvor tok over tronen som realitydronning, var det et helt annet navn som lå helt i toppen. Gjennom MTV-programmet «A Shot At Love» ble nemlig Tila Tequila (39) et svært kjent fjes. Der forsøkte hun å finne kjærligheten to ganger, med både kvinner og menn - uten å lykkes.

Realitystjernen, som, tro det eller ei, ikke er født med navnet Tila Tequila, ble nemlig et kjent ansikt og navn for hele verden. 39-åringen, som egentlig fikk navnet Thien Thanh Thi Nguyen, har vært innom alt fra modell-, musikk- og skuespillerbransjen

DEN GANG DA: Slik så realitystjernen ut i 2007, på karrierens store høydepunkt. Foto: AP Photo/Isaac Brekken, NTB
DEN GANG DA: Slik så realitystjernen ut i 2007, på karrierens store høydepunkt. Foto: AP Photo/Isaac Brekken, NTB Vis mer

Det er imidlertid ikke disse tingene man forbinder aller mest med Tequila, som gjennom årene har tatt del i en rekke skandaler. I dag er hun nemlig en helt annen person enn de fleste husker henne som - nemlig en dypt kristen, og høyreekstrem, tobarnsmor.

Ingen kjærlighet

Tequila er den yngste i en søskenflokk på tre, og allerede som ettåring flyttet hun med familien fra Singapore til Houston i Texas. Der bodde de syv år i en inngjerdet boområde styrt av et strengt buddhisttempel.

I 2001 flyttet hun til stjernebyen Los Angeles for å bli kjendis, noe hun definitivt klarte. I årene etter prøvde hun seg både som modell og musiker, og i 2006 opprettet hun en profil på MySpace. Og det var her ballen startet å rulle.

COMEBACK: Glem bekymringer om å ikke ha noe å se på på tv i sommer. Serien som skapte mange overskrifter da den kom, er tilbake. Video: Rød Løper Vis mer

Allerede året etter, i 2007, begynte hun å filme den berømte serien, som hadde premiere i oktober samme året. 16 heterofile menn og 16 lesbiske kvinner konkurrerte om stjernens oppmerksomhet. Twisten var at ingen fikk vite om hennes seksuelle legning.

Serien fikk to sesonger på tv, og Tequila sto igjen uten den store kjærligheten.

Dødsfall

Kort tid etter hennes to mislykkede forsøk på å finne kjærligheten gjennom MTV-serien, forelsket hun seg i Casey Johnson, arving til det kjente legemiddelfirmaet Johnson & Johnson.

I 2010 ble Johnson funnet død, og det ble senere kjent at hun hadde dødd som følge av komplikasjoner med diabetes. Dødsfallet gikk hardt inn på Tila. Paret hadde nemlig forlovet seg året før, og hadde store planer om å gifte seg.

STOR SORG: I 2010 mistet realitystjernen forloveden sin, milliardærarving Casey Johnson. Foto: Noel Vasquez/Getty Images/AFP, NTB
STOR SORG: I 2010 mistet realitystjernen forloveden sin, milliardærarving Casey Johnson. Foto: Noel Vasquez/Getty Images/AFP, NTB Vis mer

«Jeg klarer ikke å stoppe de hjemsøkende minnene om henne og meg. Vi var sånn et vakkert par, og hadde så vidt begynt på reisen vår sammen», skrev hun på Twitter kort tid etterpå.

Noen måneder etter forlovedens brå dødsfall, måtte Tila Tequila kjempe en innbitt kamp for å stoppe at to syv år gamle sexvideoer, som hun hadde filmet med en ekskjæreste, skulle komme på avveie.

Hennes advokat, Alan Gutman, ba en dommer i L.A. County om å legge ned forbud mot offentliggjøringen av en av videoene, men dommeren var ikke enig i at advokaten hadde lagt frem en god nok sak, skrev TMZ den gang.

Nettstedet skrev at dommeren nærmest lo henne opp i ansiktet, og skal ha uttalt at Tila Tequila «så å si livnærer seg på å utlevere sin seksualitet».

SMERTEFULLT: Realitystjernen hadde store rusproblemer, og endte med å ta en overdose. Den førte til at hun opplevde aneurisme i hjernen. Her fotografert i 2010. Foto: Dave Allocca/Starpix/REX, NTB
SMERTEFULLT: Realitystjernen hadde store rusproblemer, og endte med å ta en overdose. Den førte til at hun opplevde aneurisme i hjernen. Her fotografert i 2010. Foto: Dave Allocca/Starpix/REX, NTB Vis mer

Alvorlige problemer

To år etter sexvideo-skandalen, ble det kjent at 39-åringen hadde tatt en uheldig overdose som førte til at hun opplevde aneurisme i hjernen.

Dette kunne fått svært alvorlige, i verste fall fatale, konsekvenser, men etter å ha overlevd den skremmende hendelsen, ble hun innlagt på klinikk for å ta hånd om narkomisbruk og psykiske problemer.

- Jeg husker at det føltes som ben spratt ut på siden av hodet mitt, fordi smertene var så ille. Jeg tok medisiner og prøvde å sove, men da jeg våknet, fikk jeg brekninger. Jeg trodde jeg skulle dø, fortalte hun til Us Weekly i 2012.

REALITYSKANDALE: Ekteparet Milojko «Mikan» Bozic og Milijana Bozic giftet seg i september. Nå skal mannen ønske skilsmisse, etter at kona var utro mot ham på direktesendt tv - med en 60-åring. Reporter: Ørjan Ryland Vis mer

Året etter gikk hun inn i et forhold med musikeren Thomas Paxton Whitaker. Det tok imidlertid slutt innen kort tid, grunnet Whitakers finansielle problemer.

Tross bruddet uttalte tv-profilen at hun følte seg som en ny og endret person etter å ha blitt skrevet ut av klinikken, og i 2014 virket alt til å roe seg. Da ble hun nemlig mor til datteren Isabella Monroe Ngyuen.

Roligere ble hun imidlertid ikke, og Tequilas historie tar nok en gang noen brå vendinger.

Kastet ut av serie

I august i 2015 ble hun rett og slett kastet ut av realityserien «Celebrity Big Brother» etter kun én dag, etter at flere seere klaget på den kontroversielle stjernen, meldte Daily Mail.

SENDT HJEM: Det ble ikke noe langvarig «Big Brother»-opphold for stjernen, som rakk å se deltaker Austin Armcoast i speedoen før exiten. Foto: Rex / NTB
SENDT HJEM: Det ble ikke noe langvarig «Big Brother»-opphold for stjernen, som rakk å se deltaker Austin Armcoast i speedoen før exiten. Foto: Rex / NTB Vis mer

Årsaken skal ha vært hennes hyppige delinger i sosiale medier med rasistisk budskap med undertoner rettet mot nazismen. Ifølge Huffington Post delte hun blant annet et bilde av seg selv med nazi-armbånd foran inngangsporten til Auschwitz i 2013.

Den gang forklarte hun sine nye kontroversielle meninger ved å skylde på rusproblemene og sorgen hun gikk gjennom etter forlovedens dødsfall.

- Jeg tok mye dop og lider av alvorlig depresjon. Jeg var ikke god i hodet, sa hun den gang, ifølge Mirror.

I november året etter vakte hun imidlertid oppsikt igjen, da hun ble utestengt fra sosiale medier fordi hun tvitret et bilde der hun gjorde Hitler-hilsen. Bildet ble tatt på en samling for den politiske bevegelsen lengst til høyre i USA - den såkalte alt-right-bevegelsen, som ofte knyttes opp mot nynazisme.

Bildet Tila Tequila tvitret til omverden var etterfulgt med beskrivelsen «seig heil».

Middagen hun deltok i da bildet ble tatt, høstet enorm oppmerksomhet. Arrangementet gikk nemlig av stabelen for å feire Donald Trumps valgseier, og ble arrangert av The National Policy Institute, en organisasjon The Washington Post beskriver som «en hvit nasjonalist organisasjon».

STUDENT: Dette har Daniel Pedersen brukt tiden sin på etter at han kom hjem fra «Ex on the Beach». Video: Dplay, Ingebjørg Iversen. Reporter: Henriette Eilertsen. Vis mer

Veldig religiøs

Siden 2018 har realitystjernen solgt kunst på nett under navnet Tornado Thien.

Samme året publiserte hun også en video på YouTube-kanalen sin, der hun uttalte at hun verken var lesbisk eller biseksuell, men at det var noe hun latet som for å skape blest om realityprogrammet «A Shot at Love». Under innspillingen skal hun også hatt kjæreste.

SLUTT: Lindsay Lohans strandklubb i Mykonos åpnet i 2018. Nå er den stengt. Video: TV 2 Sumo Vis mer

Det stoppet imidlertid ikke der. I samme video sammenligner hun homoseksualitet med djevelen, og kalte tidligere deltakere «utartet» og «motbydelige».

I september i 2018 fødte realitystjernen sin andre datter, Annabelle.

I dag har hun litt over 13 000 følgere på Instagram, der hun beskriver seg selv som «guds mektige stridsøks og krigsvåpen sendt for å ødelegge hele nasjoner og kongeriker». Hun gjør det også tydelig at hun er på «Team Jesus». Hun legger ikke ut spesielt mange bilder av seg selv, men bruker mye tid på å tråkke andre kjendiskvinner ned i søla.

Hun har blant andre omtalt Cardi B og Demi Lovato som demoner.

LES OGSÅ: - Ville alltid være spansk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer