Kjenner du igjen Netflix-stjernene?

Slik ser «Orange Is the New Black»-stjernene ut i det virkelige liv.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert

9. juni slapp Netflix femte sesong av suksess-serien «Orange is the New Black».

Serien har tatt verden med storm, og har gjort flere av skuespillerne til kjendiser. Det røffe fengselsmiljøet krever imidlertid en annen «look» enn den stjernene går for til vanlig.

Produksjonen har derfor «sminket ned» og «røffet opp» skuespillerne før de har blitt sluppet inn i Litchfield-fengselet, der handlingen finner sted.

RUFSET TIL: Skuespiller Laura Gómez, som spiller rollen som Blanca Flores, har også vunnet New York Universitys Technisphere Award for kortfilmen «To Kill A Roach». Foto: Netflix / NTB Scanpix
RUFSET TIL: Skuespiller Laura Gómez, som spiller rollen som Blanca Flores, har også vunnet New York Universitys Technisphere Award for kortfilmen «To Kill A Roach». Foto: Netflix / NTB Scanpix Vis mer

Barbert hode

En av dem som har fått mye oppmerksomhet i forbindelse med serien er skuespiller Francesca Curran, som spiller Skinhead Helen i serien, skriver Chron.com.

Selv om du er blant fansen som har binget «Orange Is the New Black», er det ikke sikkert at du hadde kjent igjen Curran hvis du passerte henne på gata.

Mens hun i serien har et mandig utseende dekket med nazivennlige tatoveringer og barbert hode, er hun i virkeligheten en pynteglad blondine.

I forkant av premieren på femte sesong la skuespilleren selv ut et humoristisk før- og etter-bilde på sin Instagram-konto hvor hun skriver: «Vær aldri redd for å fortelle en venn om hvilket mirakel en concealer er».

Dårlige tenner

Taylor Schilling, som spiller seriens hovedperson Piper, har sagt i et intervju med People at det krever overraskende mye sminke for å gi hennes karakter et tilsynelatende «sminkefritt» utseende.

For Julie Lake er det motsatt. Lake er blant skuespillerne som likner minst på sin karakter i virkeligheten, men sannheten er at transformasjonen til dophuet Angie kun tar noen minutter.

- Jeg skulle ønske jeg kunne si at det tar tre timer å gjøre meg stygg, men sminken tar to minutter og håret tar 20 minutter å fikse, sier Lake til nettstedet Toofab.

Hun forteller videre at de dårlige tennene, som er Angies signaturtrekk, går særdeles kjapt å fikse.

- De har en palett med farger som tobakksflekker, nikotin, kaffe og mørke grønn-, gul- og brunfarger. Det er avskyelig. Så maler de det bare på tennene mine, og etter 30 sekunder er det tørt og klart til bruk, sier skuespilleren til nettstedet.

TRAILER: Første sniktitt av «Orange is the New Black» sesong 5. Serien vises på Netflix. Video: Netflix Vis mer

Sann historie

Fengselsserien «Orange is the New Black», som er basert på den sanne historien om den hvite middelklassejenta Piper Kerman, ble en triumf for Netflix da den ble lansert i 2013.

Boka ble utgitt for første gang i 2010, og ble da en salgssuksess i USA.

- Det var en utrolig interesse for å få vite detaljene rundt fengselsoppholdet etter at jeg slapp fri. Uansett hvilken sosial setting jeg befant meg i, fikk jeg spørsmål om hvordan jeg hadde hatt det. Jeg tenkte at ei bok ville gi folk svar på det de lurte på, samtidig som det ville være en fin måte å bearbeide inntrykkene mine på, sa Kerman i et intervju med Dagbladet Magasinet i 2013.

Ifølge Dagbladets anmelder Marie L. Kleve, klarer serien å lage humor av ting få andre serier tør å tulle med og belyser problemstillilnger som ikke blir diskutert andre steder i underholdningsbransjen.

LES OGSÅ: «Orange Is the New Black»-stjernen er gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer