MGPjr 2022:

Kjenner du igjen MGPjr-deltakerne?

Flere kjente fjes startet karrieren på MGPjr-scenen. Lørdag har programmet 20 årsjubileum.

MGPjr: Her spiller To små karer, alias Nicolay Ramm og Christoffer B. Claussen under en konsert i Grimstad i 2002. Duoen vant MGPjr samme år. Foto: Thomas Bjørnflaten / NTB
MGPjr: Her spiller To små karer, alias Nicolay Ramm og Christoffer B. Claussen under en konsert i Grimstad i 2002. Duoen vant MGPjr samme år. Foto: Thomas Bjørnflaten / NTB Vis mer
Publisert

Lørdag er det duket for Melodi Grand Prix junior (MGPjr) 2022. Programmet, som ble sendt for første gang i 2002, har løftet frem mange unge talenter.

Årets program sendes direkte fra Telenor Arena på NRK lørdag 28. mai klokken 19:50.

20 årsjubileet skal markeres, i tillegg til at ti bidrag skal i ilden.

Flere kjente fjes

Flere av de tidligere deltakerne har blitt i rampelyset siden de sto på scenen under musikkonkurransen.

Se og Hør har listet opp noen av dem:

Den aller første vinnerlåten i konkurransen var «Paybacktime», fremført av rapduoen To små karer i 2002. Duoen besto av Christoffer Clausen og Nicolay Ramm (33). Sistnevnte navn kjenner trolig de fleste nordmenn godt til i dag.

Ramm har blant annet ledet NRK-programmet «Helt Ramm», og i 2016 var han tilbake i MGPjr, men denne gangen som programleder sammen med Ingrid Gjessing Linhave (44).

- MGPjr har påvirket meg masse i forhold til hva jeg gjør i dag. Det var det som åpnet mitt sinn for at det fantes noe som het TV og underholdning, sier Ramm til NRK i forbindelse med jubileet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.