Kjenner du igjen de norske sangstjernene?

Willam Kristoffersen og Tore Halvorsen fra Ole Ivars er kledd opp som nasjonalikonene Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson – med en veldig god grunn! Se den elleville videoen!

SEOGHØR.NO:  «En får værra som en er» heter det i en av Ole Ivars sanger. Det er nettopp det de to frontfigurene i dansebandet ikke er. Nå er de på høyde med de største!

For på Se og Hørs bilder fremstår William Kristoffersen (63) og Tore Halvorsen (65) som henholdsvis dikteren Bjørnstjerne Bjørnson og dramatikeren Henrik Ibsen.

POPULÆRE: William Kristoffersen på scenen sammen med Ole Ivars-kollega Tore Halvorsen i Oslo Konserthus. Foto: Se og Hør
POPULÆRE: William Kristoffersen på scenen sammen med Ole Ivars-kollega Tore Halvorsen i Oslo Konserthus. Foto: Se og Hør Vis mer

Anledningen er at ærverdige Nationaltheatret denne vinteren har satt opp «En får værra som en er – En Ole Ivars musikal» på hovedscenen – som vanligvis er reservert verker av  blant andre Ibsen og Bjørnson.

Seriøst

– Nå er det ingen som lenger kan si at Ole Ivars ikke er kultur, sier låtskriver og bassist William Kristoffersen til Se og Hør. Han smiler godt da han ved hjelp av sminke og tøy forandrer utseende, og brått blir til Bjørnstjerne Bjørnson.

LES MER : I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Ole Ivars' stunt utenfor Nationaltheateret. Foto: Se og Hør
LES MER : I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Ole Ivars' stunt utenfor Nationaltheateret. Foto: Se og Hør Vis mer

Det at Ole Ivars skulle være hovedtrekkplasteret på Nationaltheateret, hadde verken William eller Tore sett for seg.

- Dette er noe vi ikke har turt å drømme om en gang, sier en svært stolt Tore Halvorsen, i Henrik Ibsens skikkelse.

I stykket på Nationaltheateret spiller blant annet Lena Kristin Ellingsen, Henriette Steenstrup og Christian Skolmen i sentrale roller.

I fjor kunne medlemmene i Ole Ivars også glede seg over å feire 50-års jubileum med en rekke konserter, blant annet i Spania.

Ble syk i Spania

Men under en konsert i Spania i november måtte William kaste inn håndkledet.

På et sykehus i Torrevieja fant legene ut at hans svimmelhetsanfall skyldtes at han hadde fått krystallsyke.

Williams kone Pia Kristoffersen (45) var fortsatt i leiligheten sammen med barna Sebastian (14) og Nicoline (11) da hun fikk telefon om at ektemannen var på vei til sykehus.

- Jeg ble selvfølgelig redd. Samtidig måtte jeg ta meg sammen for barnas skyld, sa Pia til Seoghør.no etter ektemannens sykehusinnleggelse.

VETERANER: Ole Ivars er et av Norges mest populære danseband gjennom tidene. Her poserer  Tore Halvorsen, William Kristoffersen, Arne Willy Foss, Bjørn Elvestad, Arild Engh og Ole Ødegård for Se og Hør i 2005. Foto: Se og Hør
VETERANER: Ole Ivars er et av Norges mest populære danseband gjennom tidene. Her poserer Tore Halvorsen, William Kristoffersen, Arne Willy Foss, Bjørn Elvestad, Arild Engh og Ole Ødegård for Se og Hør i 2005. Foto: Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Ole Ivars-William ble reddet av ukjent kvinne