«Grey's Anatomy»:

Kjenner du henne igjen?

83-åringen har vært med i alle 18 sesongene av «Grey's Anatomy».

LANG FARTSTID: Kathy An, eller BokHee An som er hennes opprinnelige navn, har jobbet som sykepleier i over 50 år, I tillegg har hun vært sykepleier i TV-serier og filmer siden 80-tallet. Foto: Skjermdump.
LANG FARTSTID: Kathy An, eller BokHee An som er hennes opprinnelige navn, har jobbet som sykepleier i over 50 år, I tillegg har hun vært sykepleier i TV-serier og filmer siden 80-tallet. Foto: Skjermdump. Vis mer
Publisert

i forkant av sesong 15 av «Grey's Anatomy», samlet casten seg for prøvelesing av manus i Los Angeles. Til stede var BokHee An (83), en vaskeekte sykepleier som har vært med i mer enn 200 episoder av den populære serien, siden den hadde premiere i 2005.

Fikk applaus

Karakteren hennes, med samme navn, BokHee, har assistert seriens kirurger i de tillagede operasjonsstuene i åresvis, men har bare hatt en replikk. Denne dagen dukket imidlertid navnet hennes opp i manuset. Etter en historisk operasjon, skal hun nemlig kalle Meredith Grey, spilt av Ellen Pompeo, for «wonder woman».

Se videoen hvor BokHee An kaller Meredith Grey «wonder woman» under.

Da An sa replikken sin på prøvelesingen fikk hun applaus fra de andre i rommet. Og da episoden kom i februar 2019, reagerte nok hennes fans på samme måte.

«Jeg var så nervøs under prøvelesingen. Engelsk er selvsagt ikke morsmålet mitt, så jeg er alltid bekymret for at folk ikke skal forstå hva jeg sier, eller at jeg kommer til å si en setning feil. Men da alle klappet for meg, følte jeg meg så glad og som en del av en familie».

Det sier 83-åringen i et stort intervju til Bustle.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB / Instagram Vis mer

Fått masser av fans

Hennes alvorlige mine på skjermen har gjort henne til litt av en kjendis på Instagram, hvor hun har 629 000 følgere. I tillegg til utallige fansider. Hun har også fått sitt eget kallenavn: «Queen BokHee.»

På spørsmål om hva hun tenker om noe så sjeldent som at en fast statist får en så stor skare av fan og har en sånn innvirkning, svarer hun:

«Jeg har aldri forsøkt å få innvirkning. Det kom naturlig. Jeg har vært med fra starten og folk begynte å finne ut hvem jeg er. Nå kjenner folk meg igjen i matbutikken. Det er morsomt. Jeg hører fra fans, som spiller spill hvor de får poeng hver gang de ser meg på skjermen», forteller hun.

KLIPPET BORT: Nå forteller komiker Jonis Josef om en scene som ble klippet bort da han var med i serien «Med Monsen på villspor». Vis mer

BokHee legger til at hennes venn og produsent i serien, Dr. Michael Metzner, sa til henne at folk ville elske å se henne på Instagram, og derfor hjalp henne med å lage en konto.

Fra Sør-Korea til California

Selv ble hun født i 1939 i en liten by i Chungnam i Sør-Korea. Som 17-åring brøt hun med de vanlige skikkene og flyttet nordover til Seoul for å ta utdanning. 20 år gammel var det forventet at hun skulle gifte seg, men det hadde hun ikke lyst til. An vurderte heller å bli nonne, men slik skulle det heller ikke bli.

Hennes egen gudmor introduserte henne for en fødselslege, som hun endte opp med å bli assistent for. I starten av sin medisinske karriere hjalp hun derfor til under fødsler.

DOBBELTGJENGERE: De to Hollywood-skuespillerne Scarlett Johansson og Margot Robbie har hver sine dobbeltgjengere på TikTok. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Foreldrene hennes ønsket fortsatt å se henne gift, men nok en gang skulle de bli skuffet. Datteren hadde nemlig andre planer og i 1968 ble hun med en venn til California hvor hun så endret navnet sitt til Kathy. Men selv om det er navnet hennes på papiret, er BokHee det navnet hun bruker mest og det navnet vi kjenner henne under i «Grey's Anatomy».

I USA tjente hun til salt i grøten ved å sitte barnevakt for barna til en plastisk kirurg om dagen. Om natten jobben hun på kirurgisk avdeling på et sykehus.

OPERERT: Kirurg, Ben Talei, avslører hvilke kjendiser i Hollywood som har operert seg. Video/ reporter: Kjersti Flaa / Rød Løper Vis mer

Tre år senere, som 32-åring, flyttet hun til Santa Barbara for å ta en jobb som sykepleier på hjerteavdelingen.

Men hvordan endte hun så opp i en av verdens mest populære sykehusserier?

Lang fartstid i bransjen

Hun ble i utgangspunktet rekruttert inn for å passe på at alt av medisinsk rekvisita så så virkelighetsnært ut som mulig.

Men saken er den at BokHee hadde en god del erfaring fra TV-serier før «Grey's Anatomy». Faktisk dukket hun opp på skjermen allerede i 1983, i en legeserie kalt «Ryan’s Four». Etter det har hun vært med i mer enn 600 episoder og filmer, inkludert «Chicago Hope», «Nip/Tuck» og «Vanilla Sky».

RING RING: Flere og flere Hollywood-stjerner deler telefonnummeret sitt i sosiale medier for å kommunisere bedre med sine fans. Programleder Kine Falch forsøker å ringe dem. Vis mer

I 2015, i en alder av 76, pensjonerte hun seg fra den «ordentlige» jobben sin som operasjonssykepleier etter 56 år i yrket. Men hun er fortsatt i full sving på fiksjonssykestuene.

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: Kryptisk om «Grey's»-slutt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer