ALLTID CELLO: Lori Singer utdannet seg i ung alder på cello ved det anerkjente Julliard-instituttet. De siste årene har hun satset for fullt som musiker, med stort hell.
ALLTID CELLO: Lori Singer utdannet seg i ung alder på cello ved det anerkjente Julliard-instituttet. De siste årene har hun satset for fullt som musiker, med stort hell.Vis mer

Kjenner du henne igjen?

På 80-tallet var hun en av verdens mest kjente barnestjerner...

Se hvordan "Fame"-stjernene ser ut nå i bildespesialen nederst i artikkelen!

SEHER.NO: Etter at filmen "Fame" tok kinopublikum verden rundt med storm i 1980, ble de unge skuespillerne raskt internasjonale stjerner.

Etter filmen fulgte TV-serien om livet på danseskolen New York City High School of Performing Arts, men etter at den ble lagt ned i 1987 har det vært stille rundt flere av stjernene.

Den mest tragiske skjebnen tilfalt "Fame"s kanskje mest populære rollefigur "Leroy", som ble spilt av Gene Anthony Ray.

Ray døde i 2003 av en hjertefeil, 41 år gammel. Han hadde da i lengre tid også lidd av HIV.

Popstjernen Janet Jackson - som spilte ungjenta Cleo Hewitt i sesong fire av "Fame"-  har klart blitt den mest kjente av skuespillerne i ettertid, men aner du hva som skjedde med karrieren til tidligere dansekolleger som Michael Cerveris, Cynthia Gibb og Jesse Borrego?

Her kan du lese hva noen av "Fame"-stjernene gjør i dag.

Se hvordan "Fame"-stjernene ser ut nå i bildespesialen nederst i artikkelen!

Debbie Allen (59) (Lydia Grant) : Etter rollen som rektor på "Fame"-skolen, har Allen jobbet som koreograf for blant annet Michael Jackson og Maria Carey, produsert flere TV-show og vært dommer i TV-konkurransen "So You Think You Can Dance".

Allen, som er søsteren til en Phyllica Rashad fra en annen 80-talls hit - The Cosby Show - driver også en virkelig danseskole kalt Dance Academy.

Til høsten er hun klar for comeback som rektor i nyinnspillingen av "Fame", som har norsk premiere 16. oktober.

Erica Gimpel (45) (Coco Hernandez): Erica har hatt en rekke mindre roller i TV-serier og filmer, blant annet "Akutten", "Veronica Mars" og "Babylon 5", men innrømmer at hun fortsatt er mest for sin rolle i "Fame".

-  Folk sier til meg at rollen som Coco inspirerte dem til å følge sine egne drømmer, sa hun til People i 2001.

Lori Singer (41) (Julie Miller): I tillegg til rollen i "Fame", gjorde Singer også suksess på 80-tallet i filmen "Footloose" sammen med Kevin Bacon. Men de siste årene har hun spilt på helt andre strenger.

Den klassisk utdannete musikeren har nemlig blitt en anerkjent cellist, noe som i 2008 førte til at hun fikk lov til å spille konsert i anerkjente Carnegie Hall i London.

Singer hadde også spilte cello i sin rolle i den prisbelønte filmen "Short Cuts" fra 1992.

Lori er skilt og har en 18 år gammel sønn.

Jesse Borrego (47) (Jesse Velasquez): Etter suksessen med "Fame", som han har beskrevet som "bedre enn å gå på en virkelig skole", har det vært langt mellom de store rollene for Jesse.

I fjor fikk kunne imidlertid fans av den populære krimserien "Dexter" se 47-åringen i en gjesterolle over seks episoder.

I tillegg har Jesse - som er gift og har en datter med Valeria Hernandez (35) - prøvd seg som teaterskuespiller uten å få det sotre gjennombruddet.

Cynthia Gibb (45) (Holly Laird): Cynthia Gibb - som hevder hun ble ertet av de andre "Fame"-ungdommene på settet da hun startet i serien, har valgt å satse på familien de siste årene.

Til tross for at hun de siste årene har spilt i mindre filmer og gjesteroller i TV-serier med jevne mellomrom, har hun brukt mye tid på rollen som mamma.

Cynthia bor for tiden i Los Angeles sammen med sine tre barn, som hun har sammen med eks-mannen Scott Kramer.


Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Hva skjedde med "Melrose Place"-stjernene?

POPSTJERNE: Janet Jackson har blitt verdensberømt for både sin sang og dans etter at hennes "Fame"-karriere tok slutt.
SMÅROLLER: Skuespillerkarrieren til Erica Gimpel har de siste årene begrenset seg til mindre roller i serier som "Akutten" og "Babylon 5".
ALLTID CELLO: Lori Singer utdannet seg i ung alder på cello ved det anerkjente Julliard-instituttet. De siste årene har hun satset for fullt som musiker, med stort hell.
HUSKES FOR "FAME": Jesse Borrgeo fikk i fjor en birolle i den populære krimserien "Dexter." Men fortsatt huskes hans best for glansrollen fra ungdomsårene...
REKTOR-COMEBACK: Debbie Allen gjør senere i høst comeback som rektor i en ny "Fame"-film
PRIORITERER FAMILIEN: Cynthia Gibb jobber fortsatt som skuespiller men har de siste årene prioritert rollen som alenemamma for sine tre barn.
DØDE AV HJERTEFEIL: Gene Anthony Ray - som spilte karismatiske "Leroy"- døde i 2003 av en hjertefeil. Han hadde også i lengre tid kjempet mot sin HIV-sykdom.