Kjenner du henne igjen?

Didriks største MGP-konkurrent slo gjennom allerede som 16-åring...

I IDOL: Svenskenes Eurovision-håp Anna Bergendahl slo gjennom allerede som 16-åring, da hun deltok i den svenske utgaven av «Idol».
I IDOL: Svenskenes Eurovision-håp Anna Bergendahl slo gjennom allerede som 16-åring, da hun deltok i den svenske utgaven av «Idol». Vis mer
SEHER.NO: Svenskenes MGP-finalist Anna Bergendahl (18) har lenge blitt regnet som en av de største favorittene foran den internasjonale Eurovision-finalen, som går av stabelen på Telenor arena lørdag 29. mai.

Ungjenta har hatt kjempesuksess i hjemlandet siden hun vant den svenske MGP-finalen med låten «This is my life» i mars, og siden hun ankom Norge i forrige uke har hun blitt nærmest fotfulgt av fans og presse.

Selv om MGP har vært 18-åringens store gjennombrudd, slo hun gjennom allerede som 16-åring, da hun deltok i den svenske utgaven av «Idol» på TV4 i 2008. 

Kun minutter ut i sin første audition i programmet, ble Bergendahl hyllet som en «kommende superstjerne» av de tre kjendisdommerne - Laila Bagge, Anders Bagge og Andreas Carlsson. 

Se Annas fantastiske «Idol»-audition nederst i saken!

Og juryleder Anders Bagge gikk til og med så langt at han sammenlignet henne med sangdivaen Celine Dion, som regnes som en av verdens største kvinnelige artister. 

- Jeg har ikke fått slike frysninger siden jeg satt ved et flygel i Las Vegas med Celine Dion, sa Bagge etter Annas opptreden.


Bergendahl fikk også mye skryt av Andreas Carlsson, som har jobbet med superstjerner som Britney og N'Sync, da hun gikk videre til finalerundene i programmet.

- Jeg har hørt mye i mitt liv, men det er veldig lite som kommer opp på ditt nivå, sa Carlsson. 

«Idol»-opplevelsen var imidlertid ikke bare positiv for 18-åringen, som slet veldig med psyken og brast ut i gråt gang på gang i løpet av programmet. 

For å klare seg gjennom sendingene måtte Anna gå jevnlig til psykolog, og ungjenta skapte også stor debatt i Sverige hvorvidt det var forsvarlig å la en så ung person delta i «Idol».  

To år har imidlertid gått siden den gang, og 18-åringen har nå bevist at hun har blitt voksen nok til å takle presset.

Flere norske MGP-eksperter har også uttalt at de tror hun vil være Didrik Solli-Tangens tøffeste konkurrent. Og ifølge Mads Jørgensen, ansvarlig for PR og samfunnskontakt i bettingselskapet Unibet, er Sverige  en soleklar favoritt.

- Sveriges Anna Bergendahl er den klart mest spilte finalisten hos oss, har han tidligere uttalt.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 
 
LES OGSÅ: - Svenskene frykter norsk MGP-tabbe

Se Annas fantastiske «Idol»-audition nedenfor: