SØTE SOM SMÅ: "Gossip Girl"-stjernene så søte og uskyldige ut som små.
SØTE SOM SMÅ: "Gossip Girl"-stjernene så søte og uskyldige ut som små. Vis mer

Kjenner du dem igjen?

Les om "Gossip Girl"-skuespillernes ukjente fortid!

Publisert
SEHER.NO: Det er kun én måned til den nye sesongen av suksess-serien "Gossip Girl" har premiere på norske skjermer.

Serien, som etter kort tid har blitt en av de mest sette tv-seriene i USA, har gjort rolleinnehaverne til store stjerner, og navn som Blake Lively, Leighton Meester og Chace Crawford er stadig å se i mediene, både i inn- og utland.

Men flere av serie-stjernene har vært å se på skjermen før suksessen med "Gossip Girl", skriver Us Magazine.  

Av britisk opprinnelse
En av disse er Ed Westwick (21), som spiller "slemmingen" Chuck Bass i serien.

Westwick er født og oppvokst i England, og fikk skuespillerutdannelse ved National Youth Theatre i London. Kort tid etter landet han en mindre rolle i den britiske tv-serien "Doctors and Casualty".

- Jeg trengte litt erfaring. Jeg måtte være på et sett, foran et kamera. Så jeg gjorde noen gjesteroller på tv, har Westwick tidligere uttalt.

Skuespilleren, som for tiden bor i New York med skuespillerkollega Chace Crawford, klarte å tilvenne seg en amerikansk aksent ved å "lytte på amerikanere, samt surfe på nettet".

Men Westwick er ikke den eneste av "Gossip Girl"-stjernene som hadde skuespillererfaring før de fikk en rolle i serien.

Stjerner i ung alder
Både Michelle Trachtenberg, Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley og Taylor Momsen har tidligere hatt både større og mindre film - og tv-roller.

Trachtenberg (22) fikk sin første tv-rolle allerede som 4-åring, da hun spilte et autistisk barn i såpeserien "All My Children". Etter det fikk hun hovedrollen i barnekomedien "Harriet the Spy" (1996), før hun så landet en rolle som Buffys (Sarah Michelle Gellar) lillesøster i "Buffy the Vampire Slayer".

I "Gossip Girl" spiller hun imidlertid en veldig annerledes rolle, som Georgina Sparks, en tidligere venn av Serena van der Woodsen (Blake Lively), som dukker opp for å avsløre flere hemmeligheter om Serena.

Blake Lively (20), som spiller Serena, hadde også sin skuespillerdebut i ung alder. Som 10-åring fikk hun en stor rolle i filmen "Sandman", som ble regissert av hennes far. Senere hadde hun en av hovedrollene i ungdomsfilmen "Sisterhood of the Traveling Pants" (2005), mot blant andre America Ferrera (Ugly Betty) og Alexis Bledel (Gilmore Girls).

Skuespillerinnen er også aktuell med en av hovedrollene i oppfølgerfilmen, som har premiere nå i høst.

Leighton Meester (22) spiller Serenas snobbete bestevenninne Blair Waldorf i "Gossip Girl". Men skuespillerinnen, som tidligere har innrømmet at hun ble født bak fengselsmurer, hadde sin første tv-rolle allerede som 13-åring i suksess-serien "Law & Order". I tillegg har hun spilt i serier som "8 simple rules", "Numb3rs" og "House".
Også Penn Badgley (21), som spiller Serena van der Woodsens kjæreste Dan Humphrey i tv-serien, var en etablert skuespiller før "Gossip Girl".

Skuespilleren, som også er kjæreste med Blake Lively i virkeligheten, har hatt større roller i serier som "Do over", "The Mountain" og "The Bedford Diaries".

Men det er film 21-åringen virkelig brenner for.

- Jeg har lyst til å drive med film. Jeg har lyst til å være skuespiller, men jeg har ingen ønsker om å være kjendis, har han uttalt.

15 år gamle Taylor Momsen har også vært å se i flere ulike produksjoner før hun fikk rollen som Jenny Humphrey, Dan Humphreys (Penn Badgley) søster.

Blant annet hadde hun en stor rolle i filmen "How the Grinch Stole Christmas" (2001).

Begynte som modell
Men ikke alle av de unge skuespillerstjernene har hatt særlig store tv eller filmroller før "Gossip Girl". Både Chace Crawford og Jessica Szohr ble oppdaget gjennom ulike modelljobber.

Crawford (23), som spiller Nate Archibald, sønn av en suksessful finansmann, begynte å jobbe som modell for å "tjene litt ekstra penger" Senere flyttet han til California for å begynne på Pepperdine University, men sluttet etter kort tid for å bli skuespiller.

Szohr (23) på sin side begynte som modell allerede som 5-åring, da hun fikk flere jobber innen reklame.

- Jeg vokste opp i Wisconsin, der jeg jobbet som modell og med reklame. Jeg trodde aldri en skuespillerkarriere var en realistisk drøm, har hun uttalt.

23-åringen blir å se som Vanessa Abrams, Dan Humphreys tidligere bestevenn, i den nye sesongen av "Gossip Girl".

"Gossip Girl" er tilbake på TVNorge onsdag 12. november kl. 19.55

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected]

LES OGSÅ: - Gossip Girl sjokkerer igjen!

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer