BISETTES: Rolv Wesenlund blir torsdag bisatt i Frogner kirke i Oslo. Foto: NTB scanpix
BISETTES: Rolv Wesenlund blir torsdag bisatt i Frogner kirke i Oslo. Foto: NTB scanpixVis mer

Kjendisvennene tok farvel med Rolv

Et stort antall topper fra norsk underholdningsverden møtte opp for å ta farvel med komikerlegenden.

SEOGHØR.NO: Humor-Norge mistet en ener da Rolv Wesenlund gikk bort 18. august. Skuespilleren ble 76 år gammel og døde etter lang tids sykdom. Mange i underholdningsbransjen sørget over tapet av sin gode venn og beskriver Wesenlund som en flott mann og en inspirerende humorist.

- Han var alltid snill, alltid i godt humør, alltid engasjert. Han så komikk i det meste, selv ting vi andre så på som mer alvorlige, sa Kirsti Sparboe etter nyheten om dødsfallet til Se og Hør.

Sparboe er en av de mange stjernene fra norsk underholdningsliv som møtte opp i Frogner kirke i Oslo for å hylle Wesenlund torsdag. Blant de fremmøtte var også blant annet skuespiller Kari Simonsen, pianist Kari Stokke og den svenske visesangeren Sven-Bertil Tauble.

Slo igjennom i 1960-årene
Allerede i 1960-årene ble Wesenlund et kjent navn i Norge med TV-serien «Og takk for det» sammen med Harald Heide Steen Jr, Kirsti Sparboe og Gunnar Haugan. På denne tiden jobbet han også som revyforfatter og skuespiller på ulike teaterscener. Han hadde også suksess med revyen «Lysthuset» og radioprogrammene «Telefonrøret» og «Hørerøret».

De fleste vil huske Rolv best som lagerleder Marve Fleksnes som gjorde sitt inntog på norske TV-skjermer i 1972, og skapte uforglemmelige TV-øyeblikk i episoder som «Blodgiveren», «Rotbløyte» og «Høyt henger vi». Wesenlund spilte også i kjente filmklassikere som «Norske byggeklosser» og «Bør Børson Jr». Og hadde suksess med programmet «Wesenstund».

- Det er trist at disse store personlighetene og skapende åndene blir borte, men på den andre siden får vi være takknemlige for at vi har fått oppleve dem og at de har gitt av seg på den måten de har gjort.

- Det gjelder å ta vare på de gode minnene og alt de har skapt, sier Toralv Maurstad til Seoghør.no kort tid etter dødsfallet.  

Fikk ærespris
I desember 2011 fikk Wesenlund Wenche Foss ærespris. 

- Det er moro. Særlig hyggelig er det at så mange av mine gamle venner har møtt opp. Jeg bukker og takker for prisen, sa han den gangen og synes det var vanskelig å trekke frem et høydepunkt fra sin lange karriere. 

- Jeg er stolt av hele greia, for det har vært så mye, sa Rolv. 

Stoltenberg hedret Wesenlund
Wesenlunds innsats for norsk kulturliv er uvurderlig og regjeringen hedrer ham derfor med begravelse på statens bekostning. Skuespilleren blir begravet ved familiegravstedet i Horten.

– Han maktet å gjøre de små i samfunnet store. Det vil for alltid ruve som det største blant hans mange storverk, uttalte statsminister Jens Stoltenberg ifølge NRK. 

Wesenlund var gift med kona Ruth og hadde tre barn fra et tidligere forhold.

- Det var selvsagt mye av humoristen i ham privat. Men han hadde helt klart en hverdagslig side også, der han bare gjorde de tingene en far gjør, sier Wesenlunds sønn Paal til Se og Hør.  

LES OGSÅ: - Han har vært en ener i norsk kulturliv 

I BISETTELSEN: Elsa Lystad. Foto: NTB scanpix
I BISETTELSEN: Kari Simonsen. Foto: NTB scanpix
I BISETTELSEN: Kirsti Sparboe. Foto: NTB scanpix
I BISETTELSEN: Kjersti Holmen. Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpix
I BISETTELSEN: Jon Skolmen. Foto: NTB scanpix
I BISETTELSEN: Benny Borg. Foto: NTB scanpix
I BISETTELSEN: Vidar Lønn-Arnesen. Foto: NTB scanpix
I BISETTELSEN: Roald Øyen. Foto: NTB scanpix
I BISETTELSEN: Kulturminister Hadia Tajik Foto: NTB scanpix
I BISETTELSEN: Helseminister Jonas Gahr Støre. Foto: NTB scanpix