Kjendisvennene hyller Williams

- Han fikk verden til å le og tenke.

SEOGHØR.NO: Hollywood er i sorg etter at det ble kjent at filmstjernen Robin Williams ble funnet død mandag.

Flere av filmbyens største stjerner har brukt sosiale medier til å dele sorgen over sin gode venn.

Se video av kjendisenes hyllest nederst i saken.

En av de som hyller skuespilleren fra filmer som «Mrs. Doubfire» og «Good Morning Vietnam», er «House of Cards»-stjernen Kevin Spacey.

«Robin Williams fikk verden til å gråte og tenke. Jeg vil minnes og hedre det. En stor mann, kunstner og venn. Jeg vil savne ham uendelig», skriver han på sin Twitter-side.

Neil Patrick Harris fra «How I Met Your Mother» skriver at han ble sjokkert da han hørte den triste nyheten.

«Han sørget for så mye glede og varme til millioner... Bare «wow»», skriver han på Twitter.

Komikervennen Steve Martin beskriver Williams som «et stort menneske»:

«Jeg kunne ikke blitt mer satt ut av tapet av Robin Williams. Menneske, talent, skuespillerkollega og en ekte sjel», skriver han.

USAs president Barack Obama har også gitt uttrykk for sin beundring for filmstjernen.

Skuespilleren skal ha blitt funnet livløs i sitt eget hjem i Tiburon, etter at politiet fikk en 911-opprigning. Williams le erklært død på stedet.

- Han har slitt med en alvorlig depresjon den siste tiden. Dette er et tragisk og brått tap. Familien ber om ro til å kunne sørge under denne vanskelige tiden, sier Williams manager Mara Buxhaum i en uttalelse.

Den foreløpig etterforskningen tyder på at han skal ha tatt sitt eget liv.

- På dette tidspunktet mistenker obduksjonsavdelingen ved Sheriff-kontoret at det er et selvmord, men videre etterforskning må gjøres før dødsårsaken blir fastslått, sier Keith Boyd i en pressemelding.

Også hans kone har Susan Schneider har kommet med en uttalelse i saken.

- I dag tidlig mistet jeg min ektemann og beste venn, mens verden mistet en av sine mest elskede artister og vakre mennesker. Hjertet mitt er knust, skriver hans kone Susan Schneider i en uttalelse.

- På vegne av Robins familie, ber vi om ro i denne tiden med sorg. Når han nå minnes, er det vårt håp at fokuset nå ikke blir på Robins død, men på de uendelige øyeblikkene av morsomheter og latter han ga til millioner, skriver kona videre ifølge People.


Av minneverdige filmer med Williams er blant anent Good Morning, Vietnam (1987), Dead Poets Society (1989), og Good Will Hunting (1997).

Robin Williams holdt ifølge nettsiden Imdb på med tre forskjellige filmer, da han døde. Hans siste film på kino var «The Angriest Man in  Brooklyn», som ble gitt ut tidligere i år.