Backstreet Boys:

Kjendissønnen følger i farens fotspor

Sønnen til Backstreet Boys-medlem Brian Littrell er virkelig blitt stor!

FØLGER I FARS FOTSPOR: Sønnen til Bakstreet Boys-medlem Brian Littrell har begynt å bygge opp omdømmet sitt som countryartist og skal nå være med faren og resten av bandet på turné. Her er far og sønn avbildet i 2007. Foto: NTB Scanpix
FØLGER I FARS FOTSPOR: Sønnen til Bakstreet Boys-medlem Brian Littrell har begynt å bygge opp omdømmet sitt som countryartist og skal nå være med faren og resten av bandet på turné. Her er far og sønn avbildet i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På 1990-tallet regjerte boybandet Backstreet Boys. Hitlistene ble toppet og mange unge pikehjerter ble knust. I år er det 26 år siden gruppa først ble dannet, men gutta nyter fortsatt suksess rundt om i verden.

De herjet på listetoppene i flere år, blant annet med hits som «As long as you love me» og «I want it that way», og skapte hysteriske ungpike-tilstander på svært mange av sine konserter.

Gjør som faren

Underveis i karrieren har bandmedlemmene virkelig blitt voksne, og gått videre til et mer etablert familieliv.

Den ene vokalisten, Brian Littrell (44), fikk sønnen Baylee i 2002 sammen med kona Leighanne Wallace (49). Og nå følger 16-åringen i farens fotspor - ved å følge drømmen om å bli countryartist.

Nå gjør 16 år gamle Baylee Littrell seg klar til å være med sin far og resten av Backstreet Boys på deres kommende turné, «DNA World Tour», som er gruppas største arenaturné på 18 år, ifølge People.

MED FAMILIEN: Brian Littrell sammen med kona Leighanne og sønnen Baylee i april 2013. Foto: Broadimage/REX/ NTB scanpix
MED FAMILIEN: Brian Littrell sammen med kona Leighanne og sønnen Baylee i april 2013. Foto: Broadimage/REX/ NTB scanpix Vis mer

Den helt ferske artisten skal åpne for farens gruppe på den delen av turneen som foregår i Nord-Amerika. Han slapp sin første singel, «Don't knock it», allerede i november i fjor og skal slippe sitt første album til sommeren.

Inspirert av faren sin

- Vi har jobbet med dette det siste året og foreldrene mine har vært med på hvert steg av veien. Mamma som manager og pappa som en hjelpende hånd. Fansen kan forvente noe veldig personlig, dette er noe jeg vokste opp på og alt er veldig lett å relatere seg til, forteller unge Baylee til People.

I intervjuet fortsetter tenåringen med å fortelle at han alltid har hatt en drøm om å dra på turné, og at Backstreet Boys inspirerte ham.

- Da jeg var seks år var de på turné med albumet «This is Us», i 2009. Rett før de skulle på scenen tok jeg på meg en av jakkene til pappa og tenkte: «Jeg vil bli akkurat som deg».

Tenkte aldri på country

Selv om country-sjangeren nå er Baylee Littrells lidenskap, forventet han ikke at dette var musikksjangeren han skulle tre inn i.

- Jeg trodde ærlig talt at det skulle bli pop. Men så var jeg så glad i country-sjangeren og det var noe jeg hørte på med besteforeldrene mine. Så foreldrene min spurte meg: «Hvorfor ikke country?».

Baylee forteller videre at foreldrene motiverte ham til å bli en av de yngste country-artistene i landet, selv om han fryktet å ikke bli akseptert på grunn av sin unge alder.

- De har alltid støttet alt jeg har gjort og ikke presset meg til noe. De trodde faktisk først at musikken ikke var en god idé, sier kjendissønnen.

Backstreet Boys elsker den norske fansen

Boybandet har gjestet Norge mange ganger og nå kommer de tilbake som en del av turneen. Backstreet Boys kom til Norge for å holde konsert i 2014, da de hadde show i både Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Deretter fortsatte de samme sommer med show i Fredrikstad i forbindelse med Tall Ships' Races, og i Kristiansand på Odderøya Live.

FLEST KONSERTER I NORGE: Backstreet Boys elsker norske fans og har holdt flere konserter i Norge enn i noe annet land i Europa. Her er de avbildet i 1998. Foto: NTB Scanpix.
FLEST KONSERTER I NORGE: Backstreet Boys elsker norske fans og har holdt flere konserter i Norge enn i noe annet land i Europa. Her er de avbildet i 1998. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

I fjor lanserte Backstreet Boys sitt comeback på platefronten, med låten «Don't go breaking my heart». Da snakket Backstreet Boys-medlem Howie Dorough med Dagbladet om Norge, og bandets forhold til den norske fansen.

- Av alle land i Europa er Norge det landet vi har holdt flest konserter i. Jeg har så gode minner fra når vi var der sist. Været var fantastisk, det nærmet seg sommer, og vi var på en fantastisk konsertarena, nær vannet. Det var nydelige omgivelser og vi hadde det så morsomt, sa Dorough, og roste samtidig den norske fansen opp i skyene:

STØRSTE ARENATURNÉ: Gruppen skal på sin største arenaturné på 18 år og sønnen til Brian Littrell er åpningsnummeret. Foto: NTB scanpix
STØRSTE ARENATURNÉ: Gruppen skal på sin største arenaturné på 18 år og sønnen til Brian Littrell er åpningsnummeret. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Norge har vært fantastiske med oss. Og fansen i Norge har virkelig vist oss sin kjærlighet. Vi har fantastiske norske fans som har fulgt oss gjennom hele Norge. De er nesten som en utvidet familie for oss.

LES OGSÅ: Ble beskyldt for PR-stunt. Nå har de mistet sitt ufødte barn.