FILMKLAR: Michael Gandolfini er sønn av avdøde James Gandolfini, best kjent for rollen som Tony Soprano. Foto: NTB Scanpix
FILMKLAR: Michael Gandolfini er sønn av avdøde James Gandolfini, best kjent for rollen som Tony Soprano. Foto: NTB ScanpixVis mer

Michael Gandolfini:

Kjendissønnen fant faren død som 13-åring

Nå går han i sin avdøde fars fotspor.

Skuespiller James Gandolfini er først og fremst husket for rollen som den hensynsløse mafiabossen Tony Soprano i tv-serien «The Sopranos».

- Han var et geni. Alle som så ham, selv i de minste roller, kunne se det. Han er en av de største skuespillerne noensinne, sa «Sopranos»-skaper David Chase (73) om skuespilleren i 2013, samme år som Gandolfini gikk bort, bare 51 år gammel.

IKONISK: James Gandolfini har av kolleger blitt omtalt som et geni. Her i rollen som Tony Soprano. Foto: NTB Scanpix
IKONISK: James Gandolfini har av kolleger blitt omtalt som et geni. Her i rollen som Tony Soprano. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå ser det ut til at en annen Gandolfini vil ta over stafettpinnen. Deadline melder nemlig at skuespillerens sønn, Michael Gandolfini (19), har fått rollen som unge Tony Soprano i det som skal være forløperen til mafia-serien.

19-åringen er slående lik sin far, og han er tydelig stolt av rollen han har landet.

- Det er en ære å få fortsette min fars arv ved å tre inn i skoene til en ung Tony Soprano, sier Gandolfini i en uttalelse til Deadline, gjengitt av Vice.

GJØR SOM PAPPA: Michael Gandolfini følger i sin fars fotspor, og trer inn i rollen som Tony Soprano. Her er far og sønn avbildet i 2007. Foto: NTB Scanpix
GJØR SOM PAPPA: Michael Gandolfini følger i sin fars fotspor, og trer inn i rollen som Tony Soprano. Her er far og sønn avbildet i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gandolfini har noe erfaring fra skuespillerindustrien, og har blant annet vært å se i HBO-serien «The Deuce». Ifølge Vice hadde han også en mindre rolle i «Ocean's Eight», men dette vil bli hans første, store filmrolle.

Nettstedet skriver at filmprodusentene til slutt landet på Michael Gandolfini til rollen nettopp grunnet likheten til den originale Tony Soprano.

Fant faren død

James Gandolfini var på ferie i Italia med familien da han i 2013 gikk bort.

- Vi er alle i sjokk, og er i stor sorg på grunn av tapet av et elsket medlem av familien vår. Han var en spesiell mann, et fantastisk talent, men enda viktigere så var han en følsom og kjærlig person, som behandlet alle med respekt uansett hvem de var, skrev HBO i en pressemelding etter at dødsfallet ble kjent.

51-åringen fikk hjertestans, og det skal ha vært sønnen Michael Gandolfini som fant faren på hotellrommet. Han ble kjørt til sykehus i all hast, før han ble erklært død - etter gjentatte gjenopplivingsforsøk i ambulansen og på sykehuset.

DØD: James Gandolfini, som spilte rollen som mafiabossen Tony Soprano i den prisvinnende serien «The Sopranos», døde brått i 2013, bare 51 år gammel. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

Mediesky

Til tross for den massive kjendisstatusen var James Gandolfini en mediesky person, og takket nei til nesten alle intervjuer. Ofte med begrunnelsen «det er så mange andre skuespillere som er mer interessante enn meg».

I et intervju med Rolling Stone i 2001 beskrev han kjendisstatusen som ekkel, skrev Dagbladet i 2013.

- Faren min sa det en million ganger, vi er bønder. Det er litt merkelig for meg å bli behandlet annerledes enn andre, og jeg er ukomfortabel med det. Jeg vil ikke ha noe med privilegier å gjøre, sa Gandolfini.

LES OGSÅ: Popstjernen er ikke til å kjenne igjen

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Røper sex-hemmelighet etter 33 år

Røper sex-hemmelighet etter 33 år

Dette har hun ikke gjort på 25 år

Dette har hun ikke gjort på 25 år

Slutt mellom Cecilie Skog og Aleksander Gamme

Slutt mellom Cecilie Skog og Aleksander Gamme

Letter på sløret om forholdet til «Skam»-stjernen

Letter på sløret om forholdet til «Skam»-stjernen

Raser mot beskyldninger om neseoperasjon

Raser mot beskyldninger om neseoperasjon

Skandale-rockeren giftet seg for fjerde gang

Skandale-rockeren giftet seg for fjerde gang

I sorg etter farens bortgang

I sorg etter farens bortgang

Slutt for «Fjorden Cowboys»

Slutt for «Fjorden Cowboys»

Forlovet seg på valentinsdagen

Forlovet seg på valentinsdagen

- De har begynt å treffe hverandre igjen

- De har begynt å treffe hverandre igjen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255