Russetiden 2020:

Kjendisrussens utfordring: - Sykt kjipt

Årets kjendisruss feirer alle på forskjellige måter, til tross for at de må følge de samme reglene.

KJENDISRUSSEN: Tv-profil Magnus Nordlund, Youtube-stjerne Jennie Sofie Lie Pickl og tv-profil Noah Vasstrand er alle russ i år. Pandemien sørger åpenbart for en annerledes russetid, men hvordan feirer de egentlig? Foto: Privat
KJENDISRUSSEN: Tv-profil Magnus Nordlund, Youtube-stjerne Jennie Sofie Lie Pickl og tv-profil Noah Vasstrand er alle russ i år. Pandemien sørger åpenbart for en annerledes russetid, men hvordan feirer de egentlig? Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden pandemien for alvor brøt ut her til lands, har det preget de aller fleste nordmenns hverdag. Man har kunnet lese side opp og side ned om en annerledes vår, der arrangementer, reiser og feiringer har blitt avlyst.

Det gjelder også årets russetid, som i år er, og blir, en helt annen enn det de fleste er vant med fra tidligere år.

Feiringen topper seg som regel og avsluttes på nasjonaldagen, 17. mai. Det vil det trolig ikke bli noe av i år, da nasjonaldagen naturligvis vil være preget av coronaviruset. Underveis får man heller ikke rullet, dratt på treff, «hooka» eller møttes.

Hvordan takler de egentlig tapet av russetiden selv? Det svarer tre kjendisruss på i denne saken.

Russekort-triks

Blant årets russ finner vi blant andre Youtube-stjernen Jennie Sofie Lie Pickl (19). Hun har hele 262 000 følgere på Instagram, og er med det utvilsomt en av landets mest kjente mennesker. Hun går det tredje året med medier og kommunikasjon på Nesodden, og kan med stolthet snart legge bak seg 13 år på skolebenken.

At russetiden ikke går som planlagt på grunn av den pågående pandemien har hun full forståelse for - selv om det smaker surt.

TAR DET ROLIG: Influenser Jennie Sofie forteller at russefeiringen blir annerledes, men at hun trolig ikke ville ha hatt hæla i taket uansett. Foto: Privat
TAR DET ROLIG: Influenser Jennie Sofie forteller at russefeiringen blir annerledes, men at hun trolig ikke ville ha hatt hæla i taket uansett. Foto: Privat Vis mer

- Jeg er nok ingen typisk russ i utgangspunktet, for jeg er ikke på buss og er heller ingen stor fester. Natt til 1. mai dro jeg på joggetur med en venninne og så på film med familien min, ler hun.

Likevel er det ikke til å stikke under stol at hun og vennene hadde gledet seg til feiringen. De skulle være en gjeng med venner som skulle henge sammen i denne tiden, men det er vanskelig når bare fem og fem kan møtes samtidig.

- Jeg skulle også på landstreff, så det er jo dumt at man ikke får gjort ting. Den 17. april startet russefeiringen hvor jeg bor, og da skulle det egentlig vært dåp og stor fest. I stedet satt jeg i hagen til en venninne med fire andre. Andre dager har vi spilt kubb, gått på tur eller grilla, sier hun.

POSITIVT: På russedressryggen har influenseren budskapet «Alt blir bra». Foto: Privat
POSITIVT: På russedressryggen har influenseren budskapet «Alt blir bra». Foto: Privat Vis mer

19-åringen drikker ikke, og har har derfor en alkoholfri russetid. Som offentlig person vil hun heller ikke oppsøke steder hvor folk er berusede nå - i frykt av at folk skal komme for nærme.

View this post on Instagram

Screenshots😉

A post shared by I’m Jennie (@jenniesofie) on

- Jeg følger alle retningslinjer jeg kan, og prøver å være et så godt eksempel for andre som mulig.

Hun har blant annet russekortene sine i en plastpose. Hun har ikke tatt på kortene, og om barn spør om de kan få, må de ta antibac på hendene først. Deretter kan de ta et kort i posen.

- Det er viktig at alle passer på hverandre så godt som man kan i denne perioden. I tillegg må vi tenke på hvor heldige vi er. Det kunne vært så mye verre, mener hun.

- Var litt dumt

Noah Menozzi Vasstrand har over 40 000 følgere på Instagram. Han er primært kjent som lillebroren til Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand, og gjennom serien «Funkyfam» på TV 2. Han skulle egentlig denne våren ta del i en storslått russefeiring i Ålesund. Slik blir det ikke.

Russevanen «Menace 2020», som han har med flere kompiser, står derimot ikke ubrukt av den grunn.

- DUMT: Noah Vasstrand samlet russegjengen i vanen natt til 1. mai. Det mener han kanskje at var litt dumt nå i retrospekt. Foto: Privat
- DUMT: Noah Vasstrand samlet russegjengen i vanen natt til 1. mai. Det mener han kanskje at var litt dumt nå i retrospekt. Foto: Privat Vis mer

- Natt til 1. mai samlet vi gutta oss i vanen. Vi satt bare i en oppkjørsel, men vi koste oss maks. Vi hørte på musikk og drakk, men vi prøvde å ikke bli for fulle - slik at vi skulle klare å overholde reglene, sier han.

De var derimot flere enn fem stykker, noe Vasstrand fikk kritikk for. Samtidig satt de altfor tett, noe mange i kommentarfeltet var raskt ute med å påpeke.

- Vi er syv stykker, og vi innså kanskje at det var litt dumt at vi alle var samlet. Det er vanskelig, og man må alltid ta vurderinger. Vi hadde heldigvis masse antibac og holdt så godt det lot seg gjøre avstand, men det var bare et engangstilfelle. Det blir spennende å se hvordan rådene endrer seg fremover, sier han.

STIKK: Emil Massa Vasstrand forteller hva han syntes om at eksen hans, Ida Myren, deltar på årets sesong av «Love Island Norge». Vis mer

Med russetid på hell blir det ingen turer på russetreff og ingen sjekking av jenter på Vasstrand. Han synes det er leit at de ikke får gjort det så mange før dem har fått lov til.

- Men jeg prøver å tenke positivt, og vi får se hvordan denne alternative russetiden i sommer blir. Jeg synes at resten av russen i Ålesund er flinke. Det er ingen som samles på slettene der man pleier å møtes, og det er heller ingen hjemmefester, sier han, og fortsetter:

- Jeg hadde gledet meg veldig til treffene. Kanskje jeg kunne fått litt oppmerksomhet der, det er jo ikke akkurat sånn at jeg hater det. Men - verden skal gå videre igjen, og vi får bare ta det som det kommer, slår han fast.

En annen som kan feire 13 års endt skolegang i år er Pia Tjeltas datter, Sofia Tjelta. Hun har flere ganger lagt ut bilder av seg selv iført russedressen på Instagram.

Se dette innlegget på Instagram

Chattes i RT da....

Et innlegg delt av S💋FIA TJELTA (@sofiatjelta)

«Chattes i RT (russetiden journ.anm.) da», skriver hun til en bildeserie av seg selv, der man på det ene bildet tydelig kan se en trist mine.

Blottlegges for alle

Youtube-kjendisen Magnus Nordlund, som også har vært å se i «Camp 71» og «Influencerne» på Dplay, hadde også sett frem til en heftig russetid i år. Han går dramalinja ved Jessheim videregående skole, og var klar for å avslutte med et smell.

Det skjer ikke, noe han åpenbart synes er leit. Russebussen han og 20 andre er på, «The Thief 2020», står parkert, og vil ikke bli brukt denne våren i det hele tatt. Fordi han selv er redd for å bli smittet, har han ingen planer om å bryte smittevernsreglene.

PARKERT: Magnus Nordlunds russebuss blir ikke å se rullende på veiene på Jessheim med det første. Selv er han livredd viruset. Foto: Privat
PARKERT: Magnus Nordlunds russebuss blir ikke å se rullende på veiene på Jessheim med det første. Selv er han livredd viruset. Foto: Privat Vis mer

- Jeg vil ikke bli smittet, og synes det er viktig at man følger rådene fra myndighetene. Om det så kommer nye regler til uken, tror jeg at jeg skal holde meg inne til denne pandemien avtar litt, sier han, og fortsetter:

- Vi har delt bussen opp i gjenger på fem og fem. Den gjengen jeg er med i møtes ganske ofte, til middager og hyggelige kvelder. Vi har også hatt drikkeleker med alle på nett, som jo er gøy, men det er liksom ikke det samme. Det er sykt kjipt at det har blitt sånn.

AVSLØRER: Amalie Olsen og Sander Dale (Randulle) deltar denne våren på «Camp 71». Tidligere har det vært mye rykter om de har hatt en romanse eller ikke, og nå svarer de. Vis mer

At han har en stor følgerskare er en ting, men Nordlund medvirker også i Viafree-serien «Russ 2020» - som følger tre forskjellige busser. Noe av serien er spilt inn på forhånd, men det filmes fortsatt. Dermed skal hele hans russetid blottlegges for Norge.

- Det kan sikkert være spennende å se for mange, for vi har jo ikke fasiten på hvordan vi skal feire. Vi filmer litt selv nå også, så vi får se hva det blir til. Det kan derimot hende at det ikke blir så mye flaut som skjer, siden vi ikke skal på de store festene, ler han

- Vi tar trolig frem bussen om vi kan feire i sommer, og da skal det festes skikkelig, konkluderer han.

LES OGSÅ: Bekrefter de forholdet her?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer