OMKOM: Tidligere basketproff Rasual Butler og kona, sanger Leah LaBelle, mistet begge livet i en tragisk bilulykke i Los Angeles. Foto: NTB scanpix
OMKOM: Tidligere basketproff Rasual Butler og kona, sanger Leah LaBelle, mistet begge livet i en tragisk bilulykke i Los Angeles. Foto: NTB scanpix Vis mer

Rasual Butler og Leah LaBelle:

Kjendispar mistet livet i bilulykke

Basketballspiller Rasual Butler og sanger Leah LaBelle omkom.

(Se og Hør): Flere internasjonale medier, deriblant Independent og USA Today, meldte onsdag kveld om en tragisk ulykke i Los Angeles.

En bil hadde krasjet inn i et kjøpesenter, og de to personene som satt i bilen måtte begge bøte med livet.

Det viser seg nå at de to var et profilert kjendispar, nemlig den tidligere Washington Wizards-spilleren Rasual Butler (38) og hans kone, tidligere «Idol»-deltaker Leah LaBelle (31).

Mistet kontrollen

Ifølge lokale medier skal bilen paret satt i ha kjørt så raskt som tre ganger fartsgrensa.

Den skal ha truffet fortauet, noe som sørget for at bilen krasjet inn i en parkeringsautomat, før den traff veggen til et kjøpesenter i Studio City.

Begge ble erklært døde på stedet, etter at ambulansepersonell hadde ankommet åstedet.

Ulykken skjedde rundt halv tre på natta, lokal tid. Ed Winter, assisterende leder ved Los Angeles' rettsmedisinerkontor, bekrefter dødsfallene.

Han forteller at bilen paret kjørte var en Range Rover. Politiets foreløpige teori er at basketballspilleren mistet kontroll over bilen.

Butler begynte sin profesjonelle basketkarriere allerede i 2002, som spiller på laget Miami Heat.

Han hadde gjort det bra i idretten på universitetet, og valgte å gå videre med drømmen sin. Hos laget Miami Heat holdt han på i hele tre sesonger, før han byttet over til New Orleans Hornets. Han har også vært innom lag som Chicago Bulls, San Antonio Spurs og L.A. Clippers.

PÅ BANEN: Rasual Butler (t.h.) i aksjon mot Boston Celtics-spilleren Paul Pierce i en kamp for Miami Heat i Boston i april 2005. Foto: AP/ NTB scanpix
PÅ BANEN: Rasual Butler (t.h.) i aksjon mot Boston Celtics-spilleren Paul Pierce i en kamp for Miami Heat i Boston i april 2005. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Han endte til slutt opp på Washington Wizards, og scoret gjennomsnittlig hele 7,7 poeng i hver kamp. Ifølge USA Today kastet han inn håndkleet etter at sesongen i 2016 var over, men han huskes fortsatt godt for innsatsen.

- Om du er seriøs med det du holder på med og elsker å gjøre, kommer du til å gjøre det uansett hva det krever, sa han om kjærligheten for sporten i 2014.

Han var også kjent som en god venn av basketballstjernen Lamar Odom (38), som ble verdenskjent for sitt turbulente forhold med Khloé Kardashian (33).

Fans i sorg

På Twitter har flere kommet med kondolanser etter at de tragiske dødsfallene ble kjent.

«Vi er veldig lei oss over at Rasual Butler og hans kone, Leah LaBelle, har gått bort. Vi sender kondolanser, tanker og bønner i retning familien og deres mange venner. De vil bli savnet», skrev basketballaget Miami Heat på Twitter.

Det der derimot ikke bare basketballspilleren som var en offentlig person i forholdet. LaBelle hadde en platekontrakt med Epic Records, og ga i flere år ut R & B-låter. Hun huskes derimot kanskje først og fremst for deltakelsen i amerikanske «Idol» i 2004, der hun havnet på en 12. plass.

SANGSTJERNE: Leah LaBelle (nest ytterst t.h.) var med i «Idol» i 2003/2004, sammen med blant andre Jennifer Hudson (nr. fire f.v.) - som i dag er en verdenskjent sanger og skuespiller. Foto: NTB scanpix
SANGSTJERNE: Leah LaBelle (nest ytterst t.h.) var med i «Idol» i 2003/2004, sammen med blant andre Jennifer Hudson (nr. fire f.v.) - som i dag er en verdenskjent sanger og skuespiller. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sangeren var også kjent gjennom Youtube, der hun la ut flere av sine egne sanger og coverversjoner av andres. Hun ga ut to singler, hvor en av dem havnet på 89. plass på den amerikanske R & B-lista.

Flere av LaBelles kolleger og venner har kommet med kondolanser i sosiale medier.

«Jeg kan ikke tro det. Hvil i fred, Leah LaBelle, en vakker sjel med en stemme som kommer til å leve for alltid», skriver en.

Butler etterlater seg dattera Raven, som han fikk i et tidligere forhold.

LES OGSÅ: TV-stjerne (29) døde etter ulykken som drepte foreldrene