Kjendismødrene elsker å dele ammebilder

- Amming er helt naturlig! Man er moderlig og profesjonell, samtidig som man er sexy og fattet, sier skuespiller Olivia Wilde. Hun stiller med sønnen på brystet i Glamour Magazine.

HARMONI: Dette bildet av supermodell Miranda Kerr og sønnen Flynn, delte Orlando Bloom med fansen kort tid etter at den lille så dagens lys i 2011. Foto: Twitter
HARMONI: Dette bildet av supermodell Miranda Kerr og sønnen Flynn, delte Orlando Bloom med fansen kort tid etter at den lille så dagens lys i 2011. Foto: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Hollywoods flotte kjendisdamer er ikke redde for å vise seg fram, og heller ikke etter at de er blitt mødre. Stadig flere legger ut såkalte ammebilder på sosiale medier, eller blir fotografert i offentlige sammenhenger hvor de mater sine små.

Sist ut er skuespiller Olivia Wilde (30), som ble mamma til lille Otis Alexander Sudeikis i april. Hun har nemlig latt seg avbilde i det amerikanske magasinet Glamour, i forbindelse med et større portrettintervju som står på trykk i septemberutgaven.

STOLTE MØDRE: Supermodell Miranda Kerr, popstjerne Pink og modell Doutzen Kroes har alle tre lagt ut såkalte ammebilder på sosiale medier. Foto: All Over Press / Twitter / Instagram
STOLTE MØDRE: Supermodell Miranda Kerr, popstjerne Pink og modell Doutzen Kroes har alle tre lagt ut såkalte ammebilder på sosiale medier. Foto: All Over Press / Twitter / Instagram Vis mer

På ett av bildene er Wilde fotografert i en lekker Roberto Cavall-kjole, mens hun ammer lille Otis.

Til magasinet forteller hun:

- Amming er helt naturlig! Man er moderlig og profesjonell, samtidig som man er sexy og fattet. Å fotografere meg med Otis blir jo helt naturlig nå, ettersom et portrett uten ham ikke er med på å representere min nye identitet som mor, sier hun til Glamour.

IKKE BLYG: Modern Family-skuespiller Julie Bowen la ut et bilde på sosiale medier mens hun ammet begge tvillingbarna John og Gus samtidig. - De suger fettet ut av meg, og hjelper meg med å bli kvitt babyvekten, fortalte hun til talkshow-vert George Lopez i Lopez Tonight i 2010. Foto: Splash News/TBS / All Over Press
IKKE BLYG: Modern Family-skuespiller Julie Bowen la ut et bilde på sosiale medier mens hun ammet begge tvillingbarna John og Gus samtidig. - De suger fettet ut av meg, og hjelper meg med å bli kvitt babyvekten, fortalte hun til talkshow-vert George Lopez i Lopez Tonight i 2010. Foto: Splash News/TBS / All Over Press Vis mer

Ble trakassert etter ammebilde

Supermodell Miranda Kerr (31) ble mamma til lille Flynn Bloom i januar 2011, og kort tid etter fødselen la hennes daværende ektemann Orlando Bloom (37) ut et bilde av den nybakte moren som ammet sin lille sønn. Hun har siden også delt et bilde på sosiale medier, hvor hun ammer Flynn i sminkestolen på jobb.

Til tross for at Victoria's Secret-modellen fikk mye skryt for å poste bildet, haglet kritikken også i ettertid. Det var nemlig flere som mente at bildet var støtende:

AMMEPAUSE: Maggy Gyllenhaal fotografert mens hun ammet datteren Ramona utenfor Bonsignor i New York i 2007.

Picture by: Ed Isabella, Brian Prahl 
Ref:    EDNY BPNY 060607 A 

Splash News and Pictures
Los Angeles:	310-821-2666
New York:	212-619-2666
London:	207-107-2666
photodesk@splashnews.com
www.splashnews.com Foto: Isabella/Prahl/Splash News/ All Over Press
AMMEPAUSE: Maggy Gyllenhaal fotografert mens hun ammet datteren Ramona utenfor Bonsignor i New York i 2007. Picture by: Ed Isabella, Brian Prahl Ref: EDNY BPNY 060607 A Splash News and Pictures Los Angeles: 310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: 207-107-2666 [email protected] www.splashnews.com Foto: Isabella/Prahl/Splash News/ All Over Press Vis mer

«Jeg blir kvalm av damer som ammer offentlig. Det er bare en unnskyldning for å vise seg fram. De burde skamme seg!», var det en som skrev i kommentarfeltet til bildet, ifølge Mirror.

Artisten Pink (34) har opplevd å bli trakassert for å ha ammet datteren Willow på restaurant. Det fortalte hun under et intervju på det britiske talkshowet «Alan Carr: Chatty Man» høsten 2012, ifølge Today:

- Jeg hadde et teppe over meg, men det var en kar som gikk forbi som viste tydelig at han syntes det var ekkelt. Jeg bare: «du fikk for få klemmer da du var liten!». Mannen min til meg: «nå starter du en slåsskamp i en resturant», og jeg bare: «ja, vet du hva. Det gjør jeg! Se her, hold ungen min».

Ektemannen til Pink, Carey Hart (39), har heller ingen problemer med at kona ammer offentlig, og postet dette bildet på Instagram i januar 2012.

«Willz og jeg ute på middag i Paris. Det ser ut som Willow har det beste måltidet», skrev han humoristisk til bildet:

- Jeg nyter virkelig disse stundene

Her hjemme har heller ikke kjendismødrene noe imot omverden at de ammer sine små skatter.

I sommer postet Tone Damli (26) et ammebilde av seg selv, med datteren Billie i armkroken, på Instagram.

«Mens resten av selskapet sitte å ute å drikke vin... #melkemor #ku», skrev hun til bildet:

Fotballfrue Caroline Berg Eriksen (27), som ble mamma til lille Nelia i november 2013, har også delt ammestunden med bloggleserne sine. Se bildet her (ekstern lenke):

«Tid for amming nok en gang. Jeg nyter virkelig disse stundene og gruer meg litt til de er over».

FIKK AMMENEKT: Den tidligere NRK-profilen Audhild Gregoriusdotter Rotevatn opplevde å ikke få lov til å amme datteren da hun var på restaurantbesøk. Foto: Ole Kaland / NRK
FIKK AMMENEKT: Den tidligere NRK-profilen Audhild Gregoriusdotter Rotevatn opplevde å ikke få lov til å amme datteren da hun var på restaurantbesøk. Foto: Ole Kaland / NRK Vis mer

Den tidligere NRK-profilen Audhild Gregoriusdotter Rotevatn (39) har heller ingen problemer med å amme på offentlige steder, men da hun og ektemannen var på restaurantbesøk fikk hun beskjed av en av servitørene om at det ikke var tillatt å amme i restauranten.

Det har hun tidligere fortalt til nettstedet Babyverden:

– Jeg ammer ikke for å demonstrere, det er rett og slett slik at babyen min må ha mat. Jeg har fått tre barn på seks år, og har fullammet alle til de er seks måneder. Så dersom jeg skal ut av huset må jeg kunne gi barnet mitt mat. Jeg aksepterer ikke at hun skal måtte drikke flaske fordi andre mener det er mindre sjenerende, sa hun til Babyverden i 2011.

Hva synes du om amming på offentlige steder? Stem nederst!

LES OGSÅ: Bruce Willis tok ammebilde av kona

Hva synes du om amming på offentlige steder? (Avsluttet)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer