Erland Bakke:

Kjendismanager i branndrama: - Våknet til krig

Erland Bakke har havnet midt oppe i dagens opptøyer i Paris.

OPPTØYER: Kjendis-manager Erland Bakkes Paris-ferie ble ikke helt som planlagt, da han våknet til voldsomme opptøyer utenfor hotellrommet sitt. Video: Privat Vis mer
Publisert

Lørdag ettermiddag pågår det store opptøyer i Paris. Demonstrantene håper å blåse nytt liv i protestbevegelsen mot president Emmanuel Macron, ifølge NTB, og opptøyene kommer etter at antall deltakere i protestene har sunket de siste ukene.

De såkalte gule vestene har i dag satt Paris i flammer. På hovedgata Champs-Elysees hagler det med stein og røykbomber og biler står i brann, mens politiet slåss for å slå opprørerne tilbake.

Kjendismanager Erland Bakke (40), som blant annet har John Arne Riise (38), Carina Dahl (33), Stella Mwangi (32), Per Sundnes (52) og Johanna Grønneberg (39) i stallen (38), befinner seg midt oppe i opptøyene.

Røykbomber og stein

- Jeg ventet ikke at stedet hvor vi oppholder oss, skulle bli et episenter for opptøyene. De tenner på biler ti meter utenfor hotellet. Det er helt ekstremt, sier Bakke til Se og Hør.

På telefonen forteller han hva han ser gjennom vinduene.

- De sender inn røykbomber og de kaster stein. Politiet er på vikende front, sier han.

Bakke forteller at det har bølget fram og tilbake i flere timer nå, siden uroen begynte i ti-tida i morges.

PARIS BRENNER: Kjendismanager Erland Bakke har havnet midt oppe i dagens opptøyer i Paris. Her en brennende barrikade ved Triumfbuen, hvor Bakke bor på hotell like ved. Foto: NTB Scanpix
PARIS BRENNER: Kjendismanager Erland Bakke har havnet midt oppe i dagens opptøyer i Paris. Her en brennende barrikade ved Triumfbuen, hvor Bakke bor på hotell like ved. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De gule vestene har angrepet, og nå prøver politiet å komme tilbake, forteller han videre.

- Hvor voldsomt er det?

- Det smeller, det er små lydbomber som går av, og så er det røykbomber, sier han.

MÅ HOLDE SEG PÅ ROMMET: Erland Bakke forteller til Se og Hør at han i skrivende stund ikke får lov til å forlate hotellrommet. - Nå blir det «room service» og Netflix, forteller han. Foto: Privat
MÅ HOLDE SEG PÅ ROMMET: Erland Bakke forteller til Se og Hør at han i skrivende stund ikke får lov til å forlate hotellrommet. - Nå blir det «room service» og Netflix, forteller han. Foto: Privat Vis mer

Skulle slappe av

Rett utenfor hotellet er det store mengder politifolk i gatene, og i tillegg brannfolk.

- Det er 40 brannbiler som står bak der og prøver å slokke brannene. De gule vestene kommer løpende, og så kommer politiet. Slik har de holdt på ei stund, men nå beveger de seg nedover Champs Elysees og George V (ei annen hovedgate) , sier Bakke fra hotellet, som ligger i krysset mellom de to gatene.

Selv er han i byen for å slappe av sammen med kona, etter en stressende periode jobbmessig.

IKKE SOM PLANLAGT: Erland Bakkes og konas hotellopphold i Paris (bildet) ble helt annerledes enn planlagt. Foto: Privat
IKKE SOM PLANLAGT: Erland Bakkes og konas hotellopphold i Paris (bildet) ble helt annerledes enn planlagt. Foto: Privat Vis mer

Det gjorde de også utover gårsdagen. Så brøt det løs med noe Bakke var helt uforberedt på.

- Du våkner opp til at det krig utenfor vinduet ditt, sier Bakke til Se og Hør ved 13.30-tiden.

Avsluttet samarbeid

Demonstrantene kastet røykbomber og andre gjenstander på politifolkene langs Champs-Élysées, som først trakk seg tilbake sammen og senere satte inn en vannkanon mot demonstrantene.

Et annet sted i byen ble en bil satt i brann. Ifølge politiet ble et 20-tall personer pågrepet, og det ble satt inn ekstra politimannskaper i tilfelle frammøtet skulle bli større enn de siste helgene.

Erland Bakke var nylig i medienes søkelys som følge av Metoo-stormen mot komiker Ørjan Børue (44), som han på daværende tidspunkt var manager for.

I slutten av februar valgte Bakke og managementet Motormouth riktignok å avslutte samarbeidet med Burøe.

- Ørjan er en utrolig flink far med en fin familie. Han er en av Norges mest suksessfulle komikere gjennom 20 år. Som management må vi fortløpende vurdere hvordan vi best mulig kan hjelpe og bistå våre klienter. Vi kom fram til at det beste nå var at vi avsluttet samarbeidet. Det er ingen dramatikk i dette. Nå håper jeg Ørjan og familien får ro og kan legge denne saken bak deg, skrev manager Erland Bakke i en tekstmelding til Se og Hør den gang.

Deler av denne saken ble først publisert hos Dagbladet.no

LES OGSÅ: Slik bekrefter de endelig forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer