Wasim Zahid:

Kjendislege smittet - slik går det nå

For legen Wasim Zahid har de verste symptomene begynt å slippe taket.

SMITTET: I forrige uke ble det kjent at lege Wasim Zahid hadde blitt coronasmittet. Slik går det med ham nå. Foto: Privat / NTB
SMITTET: I forrige uke ble det kjent at lege Wasim Zahid hadde blitt coronasmittet. Slik går det med ham nå. Foto: Privat / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke ble det kjent at kjendislegen Wasim Zahid (45) hadde fått påvist coronavirus. 45-åringen har siden pandemiens utbrudd jobbet tett på coronapasienter på Drammen sykehus, og det var mest sannsynlig her han ble smittet.

Når Se og Hør slår på tråden, kan Zahid fortelle at det står bra til med ham - og at han begynner å føle seg helt frisk igjen.

- Det går bra nå. Jeg føler meg snart frisk, egentlig. Jeg har ikke noen særlige symptomer lenger. Jeg har hatt et mildt forløp, sier han.

Likevel opplevde han en del symptomer som først nå i det siste har begynt å slippe taket.

- Til å begynne med opplevde jeg kremting og vondt i halsen, muskelsmerter og hodepine, men ikke noe feber eller tungpust. Jeg har fortsatt tap av smakssans, sier legen.

- AVTRYKK I VAGINA: Durek Verrett, også kjent som prinsesse Märtha Louises kjæreste og selvutnevnt sjaman, uttalte seg om kvinners vagina og sexpartnere til det irske nettstedet Xposé. Det likte ikke kjendislegen Wasim Zahid. Video: Wasim Zahid. Klipp: Marie Røssland Vis mer

Smittet på jobb

Zahid har det siste året delt svært mange videoer om hva coronaviruset er, hvordan det smitter og opplyst følgerne sine med informasjon.

Parallelt har han jobbet på Drammen sykehus, der det har vært flere smitteutbrudd den siste tida.

- Sannsynligvis har smitten oppstått på arbeidsplassen min. Jeg jobbet mye i perioden da det var mange smitteutbrudd der, sier 45-åringen til Se og Hør.

Zahid sier at han har vært isolert nesten et helt år, og at han verken har smittet familie eller venner videre.

- Jeg har nesten vært isolert et helt år, og ikke hatt kontakt med venner eller familie, og i jobbsammenheng har jeg praktisert strengt smittevern. Det er uflaks, sier kjendislegen til Se og Hør.

Til helgen er han ute av isolasjon, og det ser han fram til.

- Det er krevende å være i isolasjon. Det er så mye man tar for gitt, sier han, og nevner at det verken har vært rom for bilturer eller å ta seg en tur i byen.

Matvarer har han bestilt på nettet, som på smitteforsvarlig vis har blitt levert utenfor døra hjemme.

- Jeg begynner på jobb neste uke. Jeg savner jobben, det blir greit å komme i gang igjen, sier han.

Dagene i isolasjon har Zahid brukt til å sitte i sofaen, se på serier og knote på mobilen.

- Nå kommer HBO og Netflix til sin rett, men man blir jo litt lei av det også. Jeg skal ikke klage, jeg har ikke hatt det så ille.

OPERASJON: Doktor Wasim Zahid forklarer hvilken hjerteoperasjon kong Harald skal gjennomgå fredag 9. oktober. Video: Privat Vis mer

Må utsette vaksinen

Opprinnelig skulle Wasim Zahid bli vaksinert mot coronaviruset 22. januar. Som helsepersonell er han i en av gruppene som får den først. Vaksinasjonen må nå utsettes fordi han ble smittet.

- Jeg skal fortsatt ta vaksinen, men det er anbefalt å utsette det noen uker etter at man har vært syk. Det er ikke sikkert man får immunitet selv om man har hatt infeksjon, sier han.

I en videosnutt på YouTube sist uke omtalte han det som utrolig irriterende å bli smittet rett før han skulle vaksineres.

- Det er først og fremst utrolig irriterende, for jeg var bokstavelig talt ei uke unna å få vaksinen, uttalte han.

Som nevnt har den kjente legen opplyst følgerne sine jevnlig gjennom pandemien. Allerede i mars gikk han hardt ut mot dem som ønsket å bli coronasmittet så raskt som mulig - for å bli immune.

- Dette er særdeles uklokt og uansvarlig. Du blir kanskje immun, men i prosessen kan du smitte hundrevis av andre, gjøre en del alvorlig syke, og faktisk ta livet av enkelte. Så kan det hende at du er blant de få som får et alvorlig forløp. Ikke oppsøk sykdom, oppfordret han den gang.

LES OGSÅ: Elisabeth Carew avslører hasteoperasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer