Durek Verrett og Wasim Zahid:

Kjendislege raser mot Durek

- Et middelaldersk kvinnesyn.

- AVTRYKK I VAGINA: Durek Verrett, også kjent som prinsesse Märtha Louises kjæreste og selvutnevnt sjaman, uttalte seg om kvinners vagina og sexpartnere til det irske nettstedet Xposé. Det likte ikke kjendislegen Wasim Zahid. Video: Wasim Zahid. Klipp: Marie Røssland Vis mer
Publisert

- Kvinner får visse avtrykk på innsida av vagina dersom de har for mange sexpartnere. Det må de få renset ut, og jeg tilbyr øvelser for det.

Ovennevte utsagn kommer fra den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (44), og har ikke gått ubemerket hen.

Det var i et intervju med det irske nettstedet Xposé forrige måned at Verrett, som er kjæresten til prinsesse Märtha Louise (48), hevdet at han kan «rense» alle kvinner som har hatt «for mange» sexpartnere.

Eksperter reagerer

Utsagnet har fått flere til å reagere, og blant andre gikk sexolog Esben Esther Pirelli Benestad (70) hardt ut mot Verrett i et intervju med Startsiden. Nå har også lege Wasim Zahid (44), kjent som «Twitterlegen», blitt oppmerksom på utsagnene.

KRITIKK: Durek Verretts nylige utsagn om kvinner og vaginaene deres har fått flere til å reagere. Foto: NTB Scanpix
KRITIKK: Durek Verretts nylige utsagn om kvinner og vaginaene deres har fått flere til å reagere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I en video på sin Youtube-kanal, slår Zahid ned på Verretts påstander.

  • Se klipp fra videoen øverst i saken!

Overfor Se og Hør avkrefter legen det Verrett sier om «avtrykket» som han hevder kvinner får i vaginaen hvis de har hatt mange sexpartnere.

- Det er overhodet ikke noe hold i dette. Vaginaen er utviklet fra naturens side, blant annet for å ha sex. Og hvorfor skulle flere sexpartnere gi mer «avtrykk» enn regelmessig sex med én partner? Bør ikke antall samleier være det avgjørende? Det virker som man er opptatt av å stigmatisere de som har hatt sex med mange, sier Zahid.

FRITTALENDE: Prinsesse Märtha Louise sin kjæreste, Durek Verrett, holder lite tilbake når han beskriver sexlivet sitt. Video: Rød Løper Vis mer

Han synes det er synd at Verrett, som er en offentlig person, kommer med slike påstander og uttalelser.

- Det verste er jo kvinnesynet som fremmes. Hvorfor skal det være så farlig for akkurat kvinner å ha mye sex? Hva med menn? Og hvem skal avgjøre hva som er et passende antall sexpartnere for en kvinne?

- Middelaldersk kvinnesyn

Zahid tenkte i utgangspunktet at Verretts uttalelser ikke var verdt å bruke krefter på og at det var bedre å overse, men samtidig synes han det er viktig at noen svarer på utsagnet.

- Det er ikke greit å si at kvinner med «for mange» sexpartnere blir merket og trenger rensing. Da sier man indirekte også at disse kvinnene er urene. Det er et middelaldersk kvinnesyn, sier legen til Se og Hør.

SKAVLAN: Fredrik Skavlan settes ut når vi stiller spørsmål om det omdiskuterte intervjuet han hadde med Märtha Louise og Durek Verrett tidligere i år. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/TV 2/Rød Løper Vis mer

Zahid håper og tror at de fleste ser gjennom «sjamanens» påstand, og skjønner at formålet med uttalelsen er å fremme egen bedrift.

Vil nå Verrett

Han har også laget en engelsk versjon av samme video, i håp om at den skal nå fram til Durek Verrett.

- Jeg vil at han skal høre at slike uttalelser ikke er akseptable. Og hvis jeg har misoppfattet ham, får han jo en anledning til å korrigere, også, forteller Wasim Zahid, og avslutter med en invitasjon til «sjamanen»:

- Han kan godt være med på en samtale på kanalen min.

Det har foreløpig ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Durek Verrett til denne saken.

LES OGSÅ: - Jeg er ikke redd for døden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer