Kjendiskvinners føtter deles på fetisj-nettsted

- Jeg har ikke veldig pene tær.

PENE FØTTER: Linni Meister, Marte Bratberg og Aylar Lie får skryt for føttene sine på fotfetisj-nettsted. Foto: NTB Scanpix
PENE FØTTER: Linni Meister, Marte Bratberg og Aylar Lie får skryt for føttene sine på fotfetisj-nettsted. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På nettstedet Wikifeet kan man søke opp bilder av føttene til både norske og utenlandske kjendiser.

En rekke norske kjendiskvinner er å finne på nettstedet, blant andre Marte Bratberg (29), Janka Polliani (39), Alexandra Joner (28), Linni Meister (32), Aylar Lie (34), Jorun Stiansen (34) og Marna Haugen Burøe (37).

Det var i podkasten til de to førstnevnte, «Janka og Marte», at diskusjonen rundt nettstedet først ble tatt opp - etter tips fra en lytter om at de begge var avbildet der.

- Dette er veldig spesielt. Her er det flere bilder av meg med åpen-tå-sko og barbeint på stranda. Dette er veldig sprøtt, sier Janka i podkasten etter å ha sett gjennom bildene av seg selv.

PODKASTSTJERNER: Influenser og journalist Janka Polliani og radioprofil Marte Bratberg tok opp fetisj-nettsiden i sin podkast. Foto: Emilie Rydning / Dagbladet
PODKASTSTJERNER: Influenser og journalist Janka Polliani og radioprofil Marte Bratberg tok opp fetisj-nettsiden i sin podkast. Foto: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

«Ugly feet»

På nettstedet kan brukerne avgi stemmer i en skala fra «beautiful» til «ugly», med stemmer som «fine», «ok» og «dårlige» som andre alternativer.

Da Marte legger til at en av de åtte stemmene podkastvenninnen har fått er «ugly», reagerer Janka og ler:

- Å fy søren, mener de at jeg har «ugly feet»?

Se og Hør har vært i kontakt med Marte Bratberg, som ikke har noen ytterlige kommentarer til saken.

Alexandra Joner, som også er å finne på nettsiden, forteller til Se og Hør at hun helst ville unngått å få føttene sine brettet ut på en slik nettside.

- Jeg har ikke veldig pene tær. De er korte og tykke. Det hadde vel vært best om det ikke var bilde av de noe som helst sted egentlig, sier hun.

Hun hørte selv om nettsiden for første gang på podkasten til Janka og Marte.

KJOLEN LØSNET: Det ble litt mer spennende enn planlagt under generalprøven til Melodi Grand Prix i Oslo spektrum. Vis mer Vis mer

- Fin fra topp til tå

Blogger Marna Haugen Burøe deler Alexandras synspunkt om at hun ikke er spesielt fornøyd med å ha bilder av seg selv på ovennevnte nettside.

Marna har lagt ut flere bilder av føttene sine i sosiale medier, men at det som deles på nett blir gjenbrukt på en slik nettside, er ikke den første tanken som faller en inn når et bilde publiseres.

- Først tenkte jeg at «det er jo bare føtter», men nå synes ikke jeg at jeg har spesielt pene føtter. Den ene tåa er litt for lang og henger alltid utenfor, men jeg tenker at jeg heller tar en for laget og viser de tærne jeg har, sier hun til Se og Hør og legger til:

- Sånn sett er det jo hyggelig å se at noen syns jeg er fin fra topp til tå.

Forespørsler om bilder

Linni Meister ble også overrasket over at det finnes bilder av henne på en slik side. Hun er imidlertid ikke ukjent med forespørsler relatert til føttene sine.

32-åringen kan nemlig fortelle til Se og Hør at det hender hun får spørsmål på Snapchat om hun kan sende et bilde av føttene sine.

- Jeg vet jo at mange har en fotfetisj, men kunne gjerne unngått at det var mine føtter det lå bilder av på den siden. Men når det først gjør det, så får jeg være fornøyd med å ha fått bra «rating», sier Linni, som har fått såpass høye stemmer at hun ifølge nettstedet har «veldig vakre føtter».

Det har ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra nettstedet Wikifeet.

«Perfect feet»: Linni Meisters føtter har blitt vurdert som perfekte på nettsiden. Foto: Faksimile Wikifeet
«Perfect feet»: Linni Meisters føtter har blitt vurdert som perfekte på nettsiden. Foto: Faksimile Wikifeet Vis mer

LES OGSÅ: - Det er utrolig ekkelt og ubehagelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer