FIOLINIST: Da en scenebetennelse satte fiolinistkarrieren på hyllen starte Marte Krogh opp klesforretningen Koma.
FIOLINIST: Da en scenebetennelse satte fiolinistkarrieren på hyllen starte Marte Krogh opp klesforretningen Koma. Vis mer

Kjendiskvinner i Koma

Kjendisene elsker "årets motebutikk".

SEHER.NO: For Cowboys and Angels.

Torsdag i forrige uke var hele Norges kjendis- og designelite samlet til glamorøs prisutdeling og motefest under Costume Awards på Bølgen og Moi på Briskeby.

Og at mote og trend aldri har vært hetere i Norge enn akkurat nå kom tydelig frem i det det ene lekre antrekket etter det andre skred opp "den røde løperen".

For celebriteter har alltid elsket å følge trender og er svært bevisste på hvor de handler sine klær og varer.

Og kjendiskvinnene, ja de går i Koma for mote, bokstavelig talt.

For blant de mest populære stedene å handle akkurat nå er nettopp fiolinisten og motedesigneren Marte Kroghs (33) ultrahippe vintage- og designbutikk.

Se video med kjendisenes shopping-tips lenger ned

- Jeg handler mye på Koma. Det gjør jeg. Jeg er veldig god venninne med Marte og der er det veldig mye fint, sier "Tatt av kvinnen"-skuespillerinne Mariann Saastad Ottesten (31) til Seher.no.

Også "Buddy"-skuespiller og ">tv-distributøren Gets nye ansikt utad, Pia Tjelta (30), handler mye på Koma.

- Jeg liker best å ta med meg damene og dra til London da, men her hjemme handler jeg mye på Koma, H&M, Fretex og Kemt, sier hun.  

Andre kjendiser som handler på Koma er tidligere "Idol"-deltager Margaret Berger (21), MTV-programleder Charlotte Thorstvedt (21), TVNorge-programleder Synnøve Skarbø (36) og skuespiller Janne Formoe (31).

Koma, også kalt "landets minste kleskjede" er kjent for for sine eksklusive vintage-klær, håndlagde plagg og tilbehør, og selvsagt designerklær av merker som Chloè, We Are Replay, Saks Fifth Avenue og Acne.

Og det er Krogh selv som reiser rundt om i verden for å finne de perfekte vintageplaggene, skoene og tilbehøret.

Den aller første Koma-butikken ble åpnet i Bogstadveien i 2004, etter at en scenebetennelse satte en midlertidig stopper for Kroghs fiolinkarriere. 

Den andre butikken åpnet i Hegdehaugsveien høsten 2006 og den tredje åpnet på Steen og Strøm i Oslo sentrum i høst.

Krogh startet forretningene sammen med Fredrik Lund, som driver klesagenturet Kaare Lund AS, og ifølge magasinet Henne er tanken bak de tre butikkene at de skal appellere til både kvinner og menn.

– Kombinasjonen av å drive, åpne butikker og designe klær i Norge er et mål. Med Koma ønsker vi å tilby noe annet enn klesbutikkene gjør. Vi har høye ambisjoner. Jeg liker å ha det, og har for så vidt hatt det hele livet, har Krogh tidligere uttalt til avisen Budstikka.

Men Koma er ikke det eneste stedet kjendiskvinnene liker å handle når de er i Norge.

FEM-programleder Trine Grung (36) handler ofte klær med sin gode venninne Synnøve Skarbø, og da gjerne i Bogstadveien.

- Jeg er ganske jordnær egentlig, men når jeg skal pynte meg opp som nå så går jeg i Bogstadveien med Synnøve Skarbø, hun er veldig flink til å handle klær, sa Grung til Seher.no under Costume Awards.

Også popstjerne Tone Damli Aaberge (19) liker å gå i Bogstadveien, da gjerne på svindyre Vòga, der andre stjerner som Celina Midelfart, Vendela Kirsebom og kronprinsesse Mette-Marit også handler.

I tillegg er Malene Birger og Høier blant Tones favorittmerker.

"Rikets Røst"-reporter Pia Haraldsen (26) tar på sin side turen til Kamikaze i Hegdehaugsveien, også kjent som en av Oslos dyreste butikker. Hun liker også å gå på Soul i Bygdøy Allè, samt high street-kjeder som Oasis og Warehouse.

Bertine Zetlitz (34) ble kåret "årets best kledde kvinne" under Costume Awards, og popstjernen er da en svoren tilhenger av butikken "Bird in a Cage" på Frogner, der også modell Kathrine Sørland liker å shoppe.

Les mer om hvor kjendisene handler, spiser og steller håret her

Se video med kjendisenes shopping-tips nedenfor: