MÅ TJENE SELV: Det er trolig lite stjernekokken Gordon Ramsay ikke har råd til. Likevel ønsker han ikke å skjemme bort barna av den grunn. Foto: NTB Scanpix
MÅ TJENE SELV: Det er trolig lite stjernekokken Gordon Ramsay ikke har råd til. Likevel ønsker han ikke å skjemme bort barna av den grunn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gordon Ramsay:

Kjendiskokken flyr på første klasse, men nekter barna sine samme luksus

- De har ikke råd til det.

Stjernekokk Gordon Ramsay (50) skapte reaksjoner da han i forrige måned åpnet seg om sitt forhold til å reise på første klasse.

Han fortalte nemlig at han og kona stadig gjør det, men at det får ikke barna hans lov til. Nå forklarer han hvorfor.

- De har ikke fortjent det

- De har ikke jobbet i nærheten av så hardt til å ha råd til det, sier han. Dette skriver Independent.

Ramsay er angivelig verdt omtrent 324 millioner kroner, men ønsker likvel at barna skal ha et perspektiv på pengebruk.

Saken fortsetter under bildet.

STOR FAMILIE: Gordon og kona Tana har fire barn sammen. De ønsker at barna skal ha et sunt perspektiv på penger. Fra venstre: Gordon Ramsay, Megan Ramsay, Matilda Ramsay, Jack Ramsay, Holly Ramsay og Tana Ramsay. Foto: Splash News, NTB Scanpix
STOR FAMILIE: Gordon og kona Tana har fire barn sammen. De ønsker at barna skal ha et sunt perspektiv på penger. Fra venstre: Gordon Ramsay, Megan Ramsay, Matilda Ramsay, Jack Ramsay, Holly Ramsay og Tana Ramsay. Foto: Splash News, NTB Scanpix Vis mer

I intervjuet forteller han at han ikke ser poenget i at hans fire barn, Megan (18), Jack og Holly (17) og Matilda (15) skal kaste bort tusenvis av kroner på å reise førsteklasse.

Ramsay har barna sammen med kona Tana Ramsay som han giftet seg med i 1996.

- Jeg ønsker ikke at de skal sitte der og spise en 10 retters meny med champagne, har stjernekokken forklart til The Mirror.

50-åringen forteller at han ikke er flau over valget og ønsker at barna vokser opp med et godt perspektiv. Han ønsker heller at barna skal få bruke litt ekstra penger på aktiviteter utenfor flyet.

Barna må jobbe selv

TVANGSFORING: Kjendis-kokk Gordon Ramsay har en rekke luksusrestauranter og Ernest Soulard er en av hans leverandører av luksusingrediensen gåselever (foie gras). Organisasjonen Viva! besøkte en av gårdene til Soulard. Dette er det de fant. Vis mer

Dette er imidlertid ikke første gang at kjendiskokken har fortalt at han ikke ønsker å skjemme bort barna.

Tidligere har nemlig Gordon fortalt at han ikke ønsker at de skal få noe av formuen hans.

Alle barna går ifølge The Telegraph i farens fotspor med studier og veldedighetsarbeid. Den stolte kjendisfaren ønsker derfor ikke å støtte dem økonomisk.

- (Formuen) går definitivt ikke til dem, og det er ikke for å være slem. Det er for å ikke skjemme dem bort, fortalte han.

Likevel ønsker han å hjelpa barna noe økonomisk.

- Det eneste jeg og Tana har blitt enige om er at de skal få et depositum på 25 prosent til leilighet, men de får ikke alt, forklarte kokken.

Saken fortsetter nedenfor.

SUKSESS: Gordon Ramsay har hatt stor suksess som kokk og har blitt verdenskjent. Gordon giftet seg med Tana i 1996. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
SUKSESS: Gordon Ramsay har hatt stor suksess som kokk og har blitt verdenskjent. Gordon giftet seg med Tana i 1996. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Ble kastet ut

TV-kokken har hatt stor suksess verden over og mye later til at han lever det perfekte liv. Ramsay har imidlertid åpnet seg opp sine feil tidligere.

Blant annet har han blitt kastet ut av et foreldremøte på barnas skole.

I et intervju med Vegas Magazine har firebarnsfaren fortalt om en hendelse hvor han glemte et foreldremøte, og deretter kom i klem med rektoren ved skolen.

- Jeg glemte et av foreldremøtene, og da jeg dro på neste møte med yngstedatteren mi, Tilly, spurte jeg rektoren om en selfie. Da ble jeg kastet ut, forteller Ramsay på spørsmål om han noen gang har feilet i livet.

50-åringen har forklart at den dårlige stemningen med rektoren ikke ga seg der.

- Neste dag fikk jeg til og med en email hvor det sto «kan du være så snill å ikke komme på neste foreldremøte, vi trenger ikke nærværet av Mr. Ramsay», fortalte han.

LES OGSÅ: Må betale dyrt etter at hun nektet å møte i retten