BØR IKKE DØMME FOR RASKT: Knut Storberget, Magne Hoseth og Åge Sten Nilsen mener folk ikke bør dømme Petter Northug for raskt etter bilulykken natt til søndag. Audun Dromnes Sørseth (nummer to fra venstre) var sammen med Northug lørdag kveld. Han er glad Northug og passasjeren i bilen ikke ble skadet. Foto: Thomas Horni og Jonas Frøland, Seoghør.no / Stella Pictures
BØR IKKE DØMME FOR RASKT: Knut Storberget, Magne Hoseth og Åge Sten Nilsen mener folk ikke bør dømme Petter Northug for raskt etter bilulykken natt til søndag. Audun Dromnes Sørseth (nummer to fra venstre) var sammen med Northug lørdag kveld. Han er glad Northug og passasjeren i bilen ikke ble skadet. Foto: Thomas Horni og Jonas Frøland, Seoghør.no / Stella PicturesVis mer

Kjendiser støtter opp om Northug

«Paradise»-Audun var sammen med Petter Northug før ulykken.

KOMMER TILBAKE: Audun Dromnes Sørseth er sikker på at Northug vil komme tilbake og gjøre det godt etter bilulykken. Foto: Stella Pictures
KOMMER TILBAKE: Audun Dromnes Sørseth er sikker på at Northug vil komme tilbake og gjøre det godt etter bilulykken. Foto: Stella Pictures Vis mer
LANGT INNLEGG: På Facebook skriver Åge Sten Nilsen et langt innlegg der han tar et oppgjør med folk som dømmer for raskt. Foto: Stella Pictures
LANGT INNLEGG: På Facebook skriver Åge Sten Nilsen et langt innlegg der han tar et oppgjør med folk som dømmer for raskt. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Søndag kveld innrømmet skistjernen Petter Northug (28) at det var han som krasjet sin Audi inn i et autovern i alkoholpåvirket tilstand på Byåsen i Trondheim natt til søndag.

Nå forteller «Paradise Hotel»-deltageren Audun Dromnes Sørseth (22) at han var sammen med Northug i timene før bilulykken. Dromnes og Northug kjenner hverandre fra før, og hygget seg på utestedet «Søstrene Karlsen» på Solsiden i Trondheim.

- Jeg var på «Søstrene Karlsen». Både Petter og jeg pleier å være der. Utover kvelden kom Petter dit. Vi snakket sammen og hygget oss, sier Sørseth til Seoghør.no.

Audun forteller at Northug dro videre til nattklubben «Studio 26», som ligger omkring 500 meter unna «Søstrene Karlsen».

Praten mellom Northug og Dromnes Sørseth var hyggelig.

- Petter og jeg har festet en del sammen. Vi liker hverandre veldig godt. Vi snakket egentlig mest om hvordan det stod til. Han er alltid veldig hyggelig, og er som 28-åringer flest. Jeg er sikker på at han kommer tilbake.

Audun har tidligere snakket ut om at han mistet bestevennen sin i en bilulykke. Han er glad for at det gikk bra med Northug og passasjeren i bilen.

- Det er selvfølgelig veldig dumt det han har gjort. Han var heldig, det kunne ha gått verre. Jeg håper han lærer av dette.

Dromnes Sørseth er ikke den eneste som støtter Northug etter bilulykken. Molde-spiller Magne Hoseth mener folk ikke bør sette Northug i en gapestokk.

- Nå har han skjønt at det han gjorde var idiotisk og har mer enn nok med seg sjøl. Han bør få være broren og sønnen Petter Northug jr. og ordne opp i dette, uten at folk skal henrette ham eller sette han i gapestokk, sier Hoseth til Nettavisen.

Artisten Åge Sten Nilsen mener også at folk ikke bør være for raske med å fyre løs mot Northug. I et langt innlegg på sin Facebook-side skriver han følgende:

«Registrerer at det norske folk nå ENDELIG kan kaste seg på Petter Northug og fråtse i hans tilkortkommenhet. Nei! Det er ikke allright å kjøre i fylla. Ja! Dette er en skandale!! Heldigvis kom ingen til skade, og forhåpentligvis har dette blitt en dyrkjøpt lærepenge for unge, lovende Northug.»

«Selv er jeg på ingen måte Northugs største fan. Og har selv blitt provosert av diverse uttalelser. Men hva vet jeg/vi om hva som ligger bak denne tragedien. Hvem vet hva Northug kan ha slitt med den siste tiden? Det som VIRKELIG er tragisk å oppleve nå er hvordan vi mennesker kaster oss over mennesker som Petter så fort vi har sjansen, og nærmest gleder oss over hans personlige nederlag. Den ene dagen alles helt. Den andre dagen den store syndebukken. Kast den første steinen den som er feilfri og perfekt folkens. Nok engang viser vi tydelig hva slags søppel menneskeheten kan være. Trist. Mvh Åge»

Stortingspolitiker og tidligere justisminister, Knut Storberget, la ut en støttemelding til Northug på Twitter etter bilulykken.

- Stå på Petter Northug! skrev han, og utdypet det hele overfor Dagbladet.

- Vi har blitt en nasjon som bygger opp idrettsprofiler og forbilder, men når noen får problemer er Dagbladet og andre medier veldig raske til å rive ned. Det er det jeg mener, sa han.

LES OGSÅ: Mistet vennen i bilulykke