Kjendiser snakker seg rike

Norske kjendiser tjener en formue på å holde foredrag.

TJENER GODT: Tidligere fotball-poff Erik Thorstvedt er en populær foredragsholder.  Foto: SCANPIX
TJENER GODT: Tidligere fotball-poff Erik Thorstvedt er en populær foredragsholder. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: "Money talks" er det noe som heter. Men utsagnet burde kanskje vært vendt på når det gjelder norske kjendisers suksess innen det norske foredragsmarkedet de siste årene.

For stadig flere kjendiser, bedriftsledere, idrettsfolk og politikere har foredragsvirksomhet som bigeskjeft, skriver Dagbladet.

Og tjener svært godt på det.

Ifølge en av de største aktørene på denne typen seminarer, Confex, er bruttoomsetningen for foredrag- og seminarvirksomhet i Norge mellom èn og halvannen milliard kroner.
Og markedet bare øker, mener ekspertene.

Ifølge Kjetil Kristoffersen, daglig leder i Publicom, som arrangerer konferanser, er det ulikt hvilke temaer som slår an. Men de mest populære foredragsholderne er gjerne de som har en personlig historie om suksess.
Tidligere alpinist Kjetil Andrè Aamodt, artist Mia Gundersen, tidligere fotball-profil Erik Thorstvedt, komiker Atle Antonsen, forfatter Jo Nesbø og talkshowkongen Fredrik Skavlan representerer bare en håndfull norske kjendiser som nå holder foredrag og konferanser for en klekkelig sum.

- Erik Thorstvedt har et godt budskap om medmenneskelighet og lagarbeid på arbeidsplassen, samtidig som han er morsom og kjent. Christine Koht er et annet eksempel på en person som klarer å kombinere faglighet og humor på en god måte, sier Gard Rønning i Confex til Dagbladet.
Og mens norske kjendiser ofte kan tjene mellom 0 og 60.000 kroner for å holde foredrag, er internasjonale kjendiser, som for eksempel komiker John Cleese og Neil Armstrong, i en helt annen liga.

Disse tar ofte nærmere èn million kroner for å holde ett enkelt foredrag.

- Dette er ting som har vokst fram som en del av bedrifters behov. Det er viktig å være åpen om det, sier Kristoffersen i Publicom.

LES OGSÅ: -Norske kjendiser i slekt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer