Kjendiser melder seg ut av statskirken

- Dette var dråpen som fikk begeret til å renne over, sier NRK-programleder Andreas Wahl til Seoghør.no.

MELDER SEG UT: NRK-profil Andreas Wahl (t.v.) og tidligere reality-deltaker Jon Lundemoen, som er åpent homofil, har fått nok av statskirkens holdning.  Foto: Tor Lindseth / Se og Hør / Stella Pictures
MELDER SEG UT: NRK-profil Andreas Wahl (t.v.) og tidligere reality-deltaker Jon Lundemoen, som er åpent homofil, har fått nok av statskirkens holdning. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør / Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Tirsdag denne uken stemte 64 av 115 mot at homofile skal få avholde ekteskapsseremonier i kirken, på lik linje som heterofile par, da Den norske kirke avholdt kirkemøte.

Dette har fått det norske folk til å reagere, og flere har nå bestemt seg for å melde seg ut av statskirken.

Blant dem er fysiker og barne-TV-programleder Andreas Wahl (31):

- Jeg har tenkt lenge på at jeg skal melde meg ut av statskirken. Jeg deler ikke kirkens syn og føler meg ikke som en del av Den norske kirke. Det som skjedde i går var dråpen som fikk begeret til å renne over, sier Andreas Wahl til Seoghør.no.

- Vet om flere som gjorde det samme

Han er fast bestemt på at han ikke ønsker å fortsette å være en del av Den norske kirke:

- Når kirken ikke er for alle, vil jeg ikke være en del av den, og jeg vet om flere venner av meg som gjorde det samme i går.

Også den tidligere reality-deltakeren Jon Lundemoen (30), som er åpent homofil, tar nå avstand fra Den norske kirke etter tirsdagens utfall:

«#DenNorskeKirke #ByeBye», skriver han til et bilde av Den norske kirkes utmeldingsskjema-sider på nett.

Teolog og artist Bjørn Eidsvåg (60) er også engasjert i saken, og skriver til sine følgere på det sosiale nettstedet Twitter:

OPPGITT: Teolog og artist Bjørn Eidsvåg skriver på Twitter: «Nok en gang har Den Norske Kirke sagt klart i fra om at mennesker ikke er likeverdige». Foto: FameFlynet Norway
OPPGITT: Teolog og artist Bjørn Eidsvåg skriver på Twitter: «Nok en gang har Den Norske Kirke sagt klart i fra om at mennesker ikke er likeverdige». Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Det ble også holdt to avstemninger til under tirsdagens kirkemøte.

Delegatene sa imidlertid nei til at statskirken skal anerkjenne homofile ekteskap og innføre en forbønnsliturgi for homofile som har inngått ekteskap i en borgerlig vielse.

Samme skjebne led forslaget om at Kirken, til tross for at den ikke anerkjenner homofile ekteskap, skal innføre en egen forbønn for homofile.


 

LES OGSÅ: - Fryktet at livet var over