FOR KASTRERING: Triana Iglesias er blant kjendisene som fronter Dyrebeskyttelsens nye kampanje. Foto: Julie Aahlberg Øyan / Dyrebeskyttelsen Norge
FOR KASTRERING: Triana Iglesias er blant kjendisene som fronter Dyrebeskyttelsens nye kampanje. Foto: Julie Aahlberg Øyan / Dyrebeskyttelsen Norge Vis mer

Kjendiser fronter kastrering

Hanne Sørvaag, Triana Iglesias og Mari Maurstad engasjerer seg.

Publisert

SEOGHØR.NO: Denne måneden lanserte Dyrebeskyttelsen Norge en ny kampanje med fokus på kastering av katter.

Organisasjonen redder over 4000 hjemløse dyr hvert år, og 86,9 prosent av disse er katter. I den nye kampanjen oppfordrer Dyrebeskyttelsen katteeiere til å kastrere kattene sine for å forhindre flere hjemløse dyr.

Artist Hanne Sørvaag, programleder og modell Triana Iglesias, skuespiller Mari Maurstad og programleder Johannes Brun har stilt opp som frontfigurer for kampanjen.

Engasjert

Hanne Sørvaag har lenge vært engasjert på dyrs vegne. På bloggen sin har hun tidligere ytret sine meninger om pelsdyroppdrett, og fortalt hvorfor hun er vegetarianer.

FOR KASTRERING: Skuespiller Mari Maurstad fronter kampanjen. Foto: Harald Willard / Dyrebeskyttelsen Norge
FOR KASTRERING: Skuespiller Mari Maurstad fronter kampanjen. Foto: Harald Willard / Dyrebeskyttelsen Norge Vis mer

- Har man først fått innblikk i pelsindustrien er det forferdelig vanskelig å ta på seg en pels eller holde munn når man får lyst til å overbevise andre om det samme. Heldigvis er det flere og flere som får øynene opp og deler oppfatningen om at dette må det bli slutt på, skriver Hanne.

Til tross for at artistens pappa er kjøttbonde, valgte Hanne tidlig å bli vegetarianer.

- Det fins knapt noe mer miljøskadelig enn kjøttproduksjon, og intensiteten gjør at dyrene ikke har det godt, skriver hun på bloggen sin.

Hjemløse katter lider

FOR KASTRERING: Skuespiller Johannes Brun engasjerer seg på kattenes vegne. Foto: Harald Willard / Dyrebeskyttelsen Norge
FOR KASTRERING: Skuespiller Johannes Brun engasjerer seg på kattenes vegne. Foto: Harald Willard / Dyrebeskyttelsen Norge Vis mer

- En ukastrert hunnkatt kan føde to-tre kull i året og en ukastrert hannkatt er på jakt etter å parre seg med flest mulig hunnkatter. Uten beskyttelse og stell blir en katt utsatt for en rekke påkjenninger og går en sikker og sannsynligvis smertefull død i møte, sier pressekontakt i Dyrebeskyttelsen Norge Linn Krogstad.

Hun er takknemlig for at kjendisene engasjerer seg for saken.

- Vi setter veldig stor pris på de kjente stemmene som støtter opp under denne viktige kampanjen, og vi håper publikum blir med oss og sprer informasjonen videre om hvor viktig dette er. 

Les mer om kampanjen her.

LES OGSÅ: - Jeg synes det er utrolig trist

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer