Kjendisens vektras gjør folk syke

Eksperter advarer kvinner om å drastisk slanke seg etter fødselen, fordi det er ekstremt helsefarlig...

VEKTRAS: Heidi Klum, Adriana Lima og Christina Milian var tilbake i toppform undet et halvt år etter fødselen. - Det var enkelt, sa Adrina Lima.
VEKTRAS: Heidi Klum, Adriana Lima og Christina Milian var tilbake i toppform undet et halvt år etter fødselen. - Det var enkelt, sa Adrina Lima. Vis mer
SEHER.NO: Superslanke kjendismødre legger press på vanlige kvinner for å kvitte seg med babyvekten - alt for fort, ifølge en ny britisk undersøkelse.

I undersøkelsen utført av Royal College og Midwives kommer det frem at nesten to tredjedeler av de spurte kvinnene føler seg presset til å komme seg ned til sin vanlige størrelse så fort som mulig etter fødselen.

Dette fører til at mange starter på en krasj-diett like etter fødselen, noe som er svært helseskadelig, melder DailyMail.

Mange av kvinnene fortalte at det å store stjerner miste baby-vekten så fort, får dem til å føle avsky for sine egne kropper. Eksperter advarer imidlertid vanlige kvinner om å drastisk slanke seg etter fødselen, fordi det er ekstremt helsefarlig - og det kan føre til at de blir for utslitte til å ta vare på babyene sine.

Hver gang en kvinnelig stjerne har født, blir det alltid store oppslag i media kort tid etter fødselen, om hvor mye og hvordan hun har tatt av seg baby-vekten.

For sangerinnen Alicia Keys, tok det kun en måned før hun var tilbake i toppform. Christina Milian spiste nesten bare grønnsaker, salat og drakk vann, og raste ned 20 kilo på kort tid. Mens Gisele Bundchen stilte opp på en sexy fotoshoot - minst like sexy som før - bare seks måneder etter fødselen.


- Drastisk slanking etter følselen får konsekvenser for helsen. Kvinner som gjør det vil etter hvert føle seg svært slitne, og de vil ikke klare å passe på babyene sine, eller å komme seg etter fødselen på samme måte. Det er viktig å leve som normalt de første seks månedene etter fødselen, sier jordmord Janet Fyle.

Sally Russel, som er skaperen av nettstedet Netmums.com, mener jordmødrene må bli mer engasjerte i dette problemet.

- Akkurat nå virker det som om jordmødre ikke tar seg tid til å informere kvinner om dette voksende problemet. Det er svært synd, sier hun.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: I toppform én måned etter fødselen