IKKE FAN: Trine Grung Foto: Geir Egil Skog, Se og Hør
IKKE FAN: Trine Grung Foto: Geir Egil Skog, Se og HørVis mer

Kjendisenes Valentine-feiring

- Jeg pleide å deppe og spise Grandiosa, forteller Adam Schølberg.

SEHER.NO: Hva gjør våre kjente og kjære på selveste Valentines Day? Seher.no har spurt et lite knippe norske kjendiser om deres romantiske planer.

Kathrine Sørland (27), modell og programleder:
- Hele dagen er faktisk fullbooket med visning av brudekjoler i Gjøvik, så det blir nok liten tid til noe særlig annet. Litt romantikk blir det jo, et par skal faktisk gifte seg under visningen, så det blir veldig hyggelig!

Heldigvis får Kathrine selskap av sin mann Andreas Holck denne dagen, så kanskje de kan stjele til seg et par kyss innimellom slagene.

Adam Schjølberg (25), frisør:
- Å herregud… Det som er litt morsomt er at Valentines Day havner midt mellom kjærestens bursdag og presangen. Han har nemlig bursdag dagen før Valentines Day, så jeg overrasket ham med tur til London. Flytoget går klokken 04.45 fredag morgen.

Men Adam gleder seg til å få kjæresten, som til vanlig bor i Stavern, til Oslo for en fredelig og rolig Valentines-kveld hjemme med litt vin.

- Jeg har stort sett vært singel hele livet, og har sittet hjemme deprimert med en Grandiosa. Tidligere var jeg en sterk motstander, men nå synes jeg de som er imot er teite.

Gry Hege Thorslund (28), PR-agent og eks-værdame i TV2:
- Jeg har nok ingen planer for Valentines Day ennå. Det er utrolig hyggelig med en slik dag for å markere kjærligheten, men jeg synes også at man skal bli flinkere til å bevare romantikken i hverdagen. Det er viktig å vise at man setter pris på hverandre hver dag.

På spørsmål om Gry Hege har noen ny i sikte, svarer hun: - Jeg har det veldig bra for tiden!

Kjartan Salvesen (31), artist:
- Åh, er det nå? Da er planen å overraske min gravide kjære med blomster og sjokolade. Jeg har aldri vært noe flink, men i år skal jeg være det – siden hun er gravid og slikt. Det – også skal jeg kanskje ta på meg den frekkeste trusen jeg har.

Jenny Jenssen (44), artist:
- Jeg bodde jo i USA på 80-tallet og har fått alle disse tradisjonene inn med teskje. Valentines Day er fantastisk, og jeg og min mann Tor feirer selvfølgelig! Vi pleier å dra innom The Balloon Company og kjøpe masse hjertefargede ballonger som vi gir til vennene våre. Også har vi jo vært på kjærlighetsferie i København nå nylig.

Jenny understreker at hun føler seg priviligert som har det så bra, også i hverdagen.

- For meg er hver dag en Valentines Day, sier hun.

Svein Østvik, Charterfeber:
- Jeg debuterer på tiendeplass på VG-lista, så jeg skal inn til ”VG-lista topp 20” om kvelden. På dagen blir det intervju med VG. Også skal jeg kanskje ta en øl etterpå med en gammel kompis fra Vestlandet etter at jeg er ferdig på tv. Men jeg har ingen dameplaner.

- Jeg har ingen tradisjon for å feire dagen, men hvis jeg hadde vært nyforelsket hadde jeg nok prøvd å overraske kjæresten. Da hadde det nok vanket en rose og en god vin.

Wenche Foss (90), skuespiller:
- Nei, huffameg, jeg kan ikke fordra Valentines Day, det er så amerikansk. Nei, jeg har nok ingen planer for denne dagen.

Åge Sten Nilsen (38), artist:
- Jeg visste ikke at det var Valentines Day engang. Jeg er veldig stolt av meg selv, for jeg husket morsdag på søndag. Men nå blir jeg kanskje nødt til å finne på noe mer… Det er jo en amerikansk greie, så egentlig liker jeg bedre å gjøre de overraskelsene en mandag morgen hvor ingen forventer noenting. Da er det frokost på sengen og ingen forventninger. Så en vanlig mandag morgen kan folk gjøre til sin egen lille Valentine’s uten å føle noe press.

- Men nå som jeg er gjort oppmerksom på det, er jeg kanskje programforpliktet til å finne på noe!

Trine Grung (37), programleder:
- Jeg må nok innrømme at jeg er stor motstander av dager som dette, der handelsstanden kun er ute etter å tjene penger. Jeg er en ganske hverdagslig jente, og det blir nok en vanlig dag som alle andre.

Men du hadde vel ikke takket nei hvis Jostein hadde tilbudt seg å lage romantisk middag til deg?
 
- Hehe... Nei, selvfølgelig ikke, men det kommer ikke til å skje, ler Trine.

Tom Nordlie (45), fotballtrener:
- Jeg er i Spania på treningsleir og kona er hjemme. Nei, det begrenser seg til en telefon hjem. Men det blir en liten oppmerksomhet til fruen - en gave som ligger hjemme. Hun har sett den, men får ikke pakke den opp før selv dagen, sier Tom Nordlie, som stoler på at kona ikke jukser.

- Jeg har ingen tradisjon for å feire og visste ikke hva det var før kona fortalte om det for noen år siden. Vi pleier å markere, men i år er det en gave i hvert fall.

Tror du det blir noe romantikk i Spania?

 - Her regner og blåser det, og det er ti grader. Det føles som om jeg er i Danmark. Tror jeg skal holde romantikken borte - her er det stort sett bare fotballspillere med blå negler og sure sokker, så det er vel det tryggeste stedet du kan sende gubben.

Kamilla Alnes (18), modell:
- Valentines Day kommer jeg til å bruke på catwalken for Iselin Engan under Fashion Week, så det blir lite romantikk på meg, dessverre.

Men Kamilla legger til at hun synes en middag ute med kjæresten alltid er en hyggelig måte å markere dagen på.

Se vår bildespesial!

MISS SØRLAND: Er opptatt med brudeshow. Foto: TV3
IDOL-KJEKKAS: Overrasker sin gravide kone. Foto: Jan-Petter Dahl, Se og Hør
TOP MODEL-VINNER: Kamilla har fullt program Foto: TV 3
I SPANIA: Men Tom Nordlie har husket på kona hjemme. Foto: NTB scanpix
VÅR ALLES DIVA: Wenche Foss tar avstand fra Valentines Day. Foto: TV2
VIN OG HJEMMEKOS: Adam Schølberg skal kose seg med kjæresten. Foto: TV3
ELSKER BALLONGER: Danseband-dronning Jenny Jenssen. Foto: SCANPIX
ROMANTIKER: Svein "charterfeber" Østvik. Foto: TV3
IKKE FAN: Trine Grung Foto: Geir Egil Skog, Se og Hør
GLAM OG GLITTER: På Valentines Day er det stor ståhei! Foto: TV 3
HAR DET BRA: Gry Hege Thorslund. Foto: TV 2