KRASJET: Alejandro Fuentes kolliderte da han skulle legge til ved Fiskebrygga i Kristiansand. Foto: SCANPIX
KRASJET: Alejandro Fuentes kolliderte da han skulle legge til ved Fiskebrygga i Kristiansand. Foto: SCANPIXVis mer

Kjendisenes båtulykker

Alejandro Fuentes er ikke den eneste kjendisen som har hatt problemer til sjøs.

SEHER.NO: Som Idol-Ali bittert fikk erfare da han kolliderte til sjøs i Kristiansand søndag, gjør ikke stjernestatus deg ekstra dyktig bak rattet på egen farkost.


Fuentes (19) kom borti gassen da han skulle legge til ved Fiskebrygga i Kristiansand og krasjet dermed hardt og brutalt med to andre båter.


- Jeg får kjøpe meg en kajakk, det passer meg bedre nå, sa en ironisk Fuentes til VG.


TV 2-programleder Tommy Steine (37) hadde heller ikke spesielt imponerende sjøbein da han tidligere i juni kjørte på land med sin 28 fot store cabincruiser.


Steine beskrev episoden som "udramatisk", men må nok belage seg på å klare uten den skadete båten i sommer.


Milliardær Kjell Inge Røkke (48) hadde også uflaks da hans fritidsbåt ble kjørt på grunn av en venn i 2001. Selv om det gikk bra med føreren, fikk båten store skader.


Og enda verre gikk det for  Røkke da han i 2005 ble dømt for å ha bestukket  den svenske inspektøren Claes Erik Pallin for å motta tillatelse til å føre stor lystbåt.


I april i år bestemte Røkke seg for å ikke anke dommen, som innebærer 30 dagers soning i fengsel.


Christian Thommessen (49) - bror av Venstre-politiker Olaf Thommessen  - overlevde heldigvis sin dramatiske båtulykke i fjor sommer, da båten hans spratt opp på land etter å ha kollidert med en brygge utenfor Lillesand.


Thommesen - som har innrømmet å ha kjørt med promille - fikk 50 000 kroner i bot for oppførselen til sjøs.


Verre gikk det for den tidligere verdensmester i boksing Magne Havnå, som mistet livet i en  båtulykke utenfor Risør i 2004.


Havnå ble funnet livløs i vannet, etter båten hans var blitt oppdaget av campingturister.


Informasjonssjef i Redningsselskapet Ingvar Johnsen mener et obligatorisk båtførerbevis er nødvendig for å gi folk kunnskap og respekt for sjøen.


- De siste 15 årene har farten blitt mye større.


- Mange ulykker skjer på grunn av kjøring i høy fart, i mørke eller under alkoholpåvirkning. Skal man kjøre en liten moped må man ha mopedførerbevis, men så lenge man er over 16 år kan man kjøre båter opptil på opptil 15 meter, sier han.


Og med stadig flere båtgale celebriteter både i Norge og internasjonalt, er oddsen ikke høy for at det kan komme flere kjendisuhell på sjøen i sommer...