Kjendisenes avlyste ferieplaner

Nordmenn må holde seg hjemme. Det må også kjendisene.

AVLYSER: Dennis Poppe Thorsen og Kristin Gjelsvik, Jan Thomas, Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug er bare noen av landets kjendiser som må tenke nytt denne sommeren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør / Privat
AVLYSER: Dennis Poppe Thorsen og Kristin Gjelsvik, Jan Thomas, Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug er bare noen av landets kjendiser som må tenke nytt denne sommeren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør / Privat Vis mer
Publisert

Hvite sandstrender, paraplydrink og svenske guider på svette charterbusser hører med til sommerferien for mange. I år blir den imidlertid brått annerledes, da samtlige av oss må tilbringe både hverdag, fritid og ikke minst ferie her til lands. Dette som følge av coronapandemien vi alle befinner oss midt oppi.

Mange hadde allerede booket charterturen og andre utenlandsreiser da grensene stengte. Nå må alle tenke nytt.

Kjæresteferie

For kjendisstylist og tv-profil Jan Thomas (53) blir dette hans første sommer i Norge på åtte år. Nå ser han fram til å tilbringe tid med kjæresten, Harlem Alexander, som han fant lykken med i «Jan Thomas søker drømmeprinsen» tidligere i år.

53-åringen hadde klare planer for hvordan han ønsket å tilbringe den første sommeren med kjæresten.

- Jeg skulle ta med meg Harlem til Mexico og Los Angeles en måned, virkelig få tid til bare oss to, forteller han.

Ifølge Jan Thomas er Harlem glad i norsk sommer, men de siste månedene har livet hans blitt snudd på hodet som følge av den offentlige oppmerksomheten.

KJEMPEVANSKELIG: Det er duket for siste episode av «Jan Thomas søker drømmeprinsen», og nå har Jan Thomas endelig bestemt seg for hvem han vil satse på. Vis mer

- Alt vi går gjennom er utrolig fint, men det er også utfordrende å skulle tilpasse seg en ny virkelighet. Det blir ikke naturlig, ennå, å legge seg på Sørenga eller Huk. Det blir nok mye styr.

Nå ser paret på muligheten for å finne et landsted eller hytte.

- Vi har til og med tøyset med ideen om at vi skal prøve oss i bobil. Det blir ikke i en måned, vi har foreløpig bare luktet på ideen, sier Jan Thomas lattermildt.

Men en sommer i Norge betyr ikke bare ferie for 53-åringen. Han påpeker at ettersom hele landet så å si skal være hjemme, vil det også bety mer jobb for hans del - både med salongen, produkter og filming.

- Folk må ha ferie, men mine ansatte er ekstremt opptatt av å jobbe.

PÅSKECHALLENGE: Se og Hør har laget en påske-challenge med ulike kjendiser, der målet er å spise opp opp en kvikk lunsj og en Appelsin først, samt drikke opp en flaske med solo. Tredje par ut er Jan Thomas og Harlem. Vis mer

- Må være forsiktige

For sin egen del skal Jan Thomas filme ferdig sesong to av «Jan Thomas og Einar blir venner», samt et hemmelig prosjekt med premiere til høsten.

- Oppi alt dette skal vi prøve å finne et sted å være, og jeg gleder meg sånn. Jeg har ikke gjort dette i voksen alder før, sier han, og fortsetter:

- Vi må huske på at Norge ikke er det verste stedet å være. Vi har en regjering som passer på oss, et land med nok penger. De fleste jeg kjenner har mat på bordet. Det vi må ta fatt i og huske på er å være snille mot hverandre, passe på hverandre. Det kommer til å bli folksomt her og der, og jeg tror ikke løsningen er at vi drikker oss gjennom sommeren.

Tv-profilen oppfordrer til å være forsiktig med havet og alkohol, og at vi må tenke på at det er mye man kan ta seg til i sommer.

Videre avslører Jan Thomas at paret er inne på tanken om å kjøpe egen båt.

HYLLER: I siste episode av «Jan Thomas pusser opp» er det endelig klart for innflytningsfest. Og under festen holder Jan Thomas en liten tale til Ari Behn Vis mer

- Hadde gledet oss

Influenser-paret Kristin Gjelsvik (33) og Dennis Poppe Thorsen (28) var blant dem som hadde sett fram til den årlige turen til Spania - men slik blir det altså ikke.

- Der har foreldrene mine leilighet, og vi hadde selvfølgelig sett fram til ferie med familien samlet. Mamma og stefaren min, hans sønn med sin frue og to år gamle datter, forteller Gjelsvik, og fortsetter:

- Vi hadde jo gledet oss til at disse to små skulle få plaske i bassenget og utforske Spania.

SVARER PÅ RYKTENE: Dennis Poppe la ut en uskyldig video av samboeren Kristin Gjelsvik som venter på isbilen. Det skapte fullstendig kaos. Video: Rød Løper / Instagram Vis mer

Paret har sønnen Falk sammen, som kom til verden i april i fjor. Sønnen må altså vente med å utforske det varme sydenlandet.

- Heldigvis bor vi i et fantastisk land, og jeg elsker å feriere i Norge. Det har jeg alltid gjort, sier Gjelsvik - og trekker fram flere perler i landet hun gleder seg til å besøke i sommer.

- Vi ser for oss en rundtur rett og slett, der vi skal innom Stavanger, Bergen og andre steder. Vi stopper der vi føler for. Det krever naturligvis en viss planlegging med ledige rom og liknende, men Norge er vakkert. Det er ikke synd på oss, slår hun fast.

GRÅTER: Dennis Poppe, kjæresten til Kristin Gjelsvik, har klippet håret, og responsen ble ikke helt som forventet. Vis mer

Sørlandsferie

Utenlands skulle også «Love Island»-paret Andrea Sveinsdottir (25) og Morten Dalhaug (27). Ja, faktisk skulle de allerede vært på kjærestetur i Hellas, nærmere bestemt Zakynthos.

- Jeg hadde gledet meg skikkelig til sommer, varme og litt valpefri, forteller Sveinsdottir.

Med tanke på at ferien måtte avlyses, har de ikke rukket å legge noen andre store planer ennå.

- Vi utsetter det litt og venter til den store fellesferien er over. Det heller nok mot sørlandsferie og kanskje noen småturer et eller annet sted, forteller hun.

Paret hadde for en gangs skyld bestilt chartertur med Apollo, ettersom de vanligvis booker fly og hotell hver for seg. Nå er de imidlertid glade for at de valgte reisebyrå og pakkereise.

- For da skal vi visstnok få pengene tilbake innen tre måneder, forteller hun.

Flytter reisen

Også tv-profilene Vita og Wanda Mashadi (28) skulle ha vært på ferie i skrivende stund. Tvillingene, som nylig var å se i «Kompani Lauritzen», på TV 2, hadde planlagt en tur til Bali fra 28. mai til 8. juni, noe som åpenbart ikke ble noe av.

Wanda forteller dog at ferien ikke er avlyst, men at den flyttes fram til det blir lov, og trygt å reise igjen.

UTSETTER: Wanda og Vita utsetter Bali-turen, men har flere planer for sommeren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
UTSETTER: Wanda og Vita utsetter Bali-turen, men har flere planer for sommeren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg er som regel hjemme hver sommer uansett, forteller hun, og legger til at det er av to enkle grunner:

- Jeg elsker norsk sommer, og har fram til i år jobbet som daglig leder på Marc Jacobs - hvor jeg altså har pleid å jobbe hver sommer. I fjor hadde jeg utenlandsferie, og det føltes litt rart, selv om det var deilig.

Samler «Kompani»-gjengen

Videre forteller Wanda at hun skal tilbringe mye tid hjemme, men at hun også skal prøve å få gjennomført noen turer rundt i landet.

TAR I FOR HARDT: Vita Mashadi går i bakken under et av oppdragene i «Kompani Lauritzen». Video: Steffen Pettersen / TV 2 / Reporter: Martine Johansen Vis mer

Vita har i likhet med søstera for det meste vært hjemme om sommeren.

- Men jeg skal prøve å komme meg litt rundt i landet og oppleve naturen vi har. Og i midten av juni skal hele «Kompani»-gjengen tilbake til Åndalsnes og Setnesmoen for å gå Romsdalseggen. Så det blir gøy, avslører hun.

To avlyste reiser

Linni Meister (34) skulle på sin side to uker til Spania, og ei uke til Frankrike. Det er i likhet med mye annet, avlyst.

- Likevel gleder jeg meg til norgesferie. Vi er heldige som bor i et av verdens vakreste land, så vi har ingen grunn til å klage, mener hun.

TALENT: Linni Meister satte ut Rød Løper-gjengen med et talent utenom det vanlige. Vis mer

Sammen med familien skal Meister besøke venner og familie i blant annet Kristiansand, på Tjøme og i Trondheim, noe de ser fram til.

- Det blir en roadtrip til flere vakre steder, forteller hun.

LES OGSÅ: - Det er som en klisjéhistorie

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer