Per Jansens bisettelse:

Kjendisene tok farvel

Torsdag ble skuespiller Per Jansen bisatt.

VISTE STØTTE: Linn Skåber og Ivar Nørve ankom Per Jansens bisettelse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VISTE STØTTE: Linn Skåber og Ivar Nørve ankom Per Jansens bisettelse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at skuespiller Per Jansen hadde gått bort, 80 år gammel. Ifølge familien døde han etter kort tids sykeleie, og han vil bli dypt savnet. Det kom frem i en pressemelding til NTB fra Nationaltheatret.

Skuespillerdatteren Ine Jansen (49) gikk ut på Instagram for å hylle sin avdøde far.

- Min snille, rampete, uvoksne, varme pappa døde i går. Han vil bli dypt savnet, skrev hun under et barndomsbilde med faren.

Torsdag ble han minnet i Vestre gravlund Nye kapell i Oslo, og familie, venner og kjendiser strømmet til for å ta farvel med den kjente og kjære skuespilleren.

KLASSIKER: I programheftet kommer det blant annet frem at musikk til utgangen er en gammel rockeklassiker, nemlig Elvis' «Lawdy Miss Clawdy». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KLASSIKER: I programheftet kommer det blant annet frem at musikk til utgangen er en gammel rockeklassiker, nemlig Elvis' «Lawdy Miss Clawdy». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Skuespillerekteparet Anne Marie Ottersen og Lasse Lindtner hadde også tatt turen for å vise sin støtte, i tillegg til Geir Kvarme.

Sistnevnte fortalte at han hadde gleden av å jobbe med Jansen under det siste prosjektet han gjorde på scenen.

Geir Kvarme. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Geir Kvarme. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det var alltid spennende å jobbe med Per. Han var veldig ærlig, hadde en slags fandervoldskhet i blikket, snill men ganske streng - vi fikk høre det. Han var en bra mann. Morsom, og veldig flink skuespiller. Hans Peer Gynt tror jeg er den beste jeg har sett noen gang. Han var helt fantastisk, hyllet han sin avdøde kollega.

Kari Simonsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Kari Simonsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kari Simonsen fortalte at hun har jobbet med Jansen i alle de år, og beskrev han som en allsidig skuespiller:

- Vi hadde et veldig fint samarbeid. Han var veldig allsidig og kunne gjøre alt mulig. Veldig søt, omgjengelig og fin, mimret hun.

Ellen Horn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Ellen Horn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Ellen Horn har kjent Jansen i fryktelig mange år, og hadde bare fine ting å si.

- Han var et fyrverkeri av et menneske. Engasjert. Han var så kjekk da vi var unge også så han var liksom «prince charming»-skuespilleren deluxe.

- Han hadde alt. En fantastisk morsom kollega. Aldri en grå dag, for å sitere Wenche Foss, la hun til.

Lise Fjeldstad. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Lise Fjeldstad. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Lise Fjeldstad var også en av de som hadde møtt opp.

- Vi har jobbet sammen siden vi gikk ut av teaterskolen. Han var veldig søt person å arbeide med, lett å ha med å gjøre på mange måter.

Anne Marie Ottersen og Lasse Lindtner. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Anne Marie Ottersen og Lasse Lindtner. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Bjørn Skagestad, Eindride Eidsvold og Gisken Armand. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Bjørn Skagestad, Eindride Eidsvold og Gisken Armand. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Lang karriere

Per Jansen hadde lang fartstid som skuespiller, og markerte seg blant annet i roller som Vladimir i Samuel Beckett-stykket «Mens vi venter på Godot» (1986) og soloforestillingen «Kontrabassen» (1988), samt for tittelrollen i John Bartons oppsetning av «Peer Gynt» (1990).

BARNEHELT: Geir Børresen var kjent fra en rekke barneprogrammer på 70-, 80- og 90-tallet. Video: Dagbladet TV. Programleder: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Han er også kjent for å flere ganger ha spilt store Shakespeare-roller, og han spilte rollen som Henrik Ibsen i Niels Fredrik Dahls skuespill «Henrik og Emilie» på Riksteateret i 2006.

Jansen hadde også en utstrakt karriere på lerretet, og hadde blant annet hovedroller i filmer som «Balladen om mestertyven Ole Høiland» (1970) og «Sigurd Drakedreper» (1989). Han spilte også rollen som vestlandsbonden Sivert Nedrebø i TV-serien «Vestavind», som gikk på NRK fra 1994 til 1995.

- Han har betydd enormt mye for norsk teater og norsk film, gjennom en lang karriere. Han gikk ut av teaterskolen allerede i 1965, og jobbet aktivt fra det og frem til etter at han ble pensjonert i 2011, uttalte Maren Onsaker ved Nationaltheatret, om avdøde Jansen til Dagbladet.

LES OGSÅ: Døde etter bilkrasj

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer