ALT BLE DOKUMENTERT: Kim Kardashian rømte USA for å gifte seg med Kanye West. Men ikke for å slippe unna oppmerksomhet - alt ble jo filmet for TV-serien hennes. Her er hun idet hun gjør seg istand på den store dagen. Foto: All Over
ALT BLE DOKUMENTERT: Kim Kardashian rømte USA for å gifte seg med Kanye West. Men ikke for å slippe unna oppmerksomhet - alt ble jo filmet for TV-serien hennes. Her er hun idet hun gjør seg istand på den store dagen. Foto: All Over Vis mer

Kjendisene rømmer hjemlandet

Vil ikke gifte seg på egen jord.

Publisert

SEOGHØR.NO: Når du er rik og berømt og kan få absolutt alt du peker på, er det kanskje ikke så rart at du velger et eksotisk sted å gifte deg på. Men eksotisk betyr ikke nødvendigvis finkornet sand, turkisblått hav og palmer så langt øyet kan se. For amerikanerne kan eksotisk vel så gjerne bety Europa.

Se bare på Kim Kardashian (33) og Kanye West (37), som hadde bryllupsfeiring i nesten en hel uke til ende. De ladet opp til den store dagen i flere dager i Paris, og selve dagen før vielsen spiste hele følget brunsj på slottet til den anerkjente designeren Valentino Garavani, og middag på slottet i Verasilles.

På selve bryllupsdagen ble alle fraktet til Firenze, hvor paret ble viet foran en enorm blomstervegg på Forte di Belvedere.

Den rake motsetningen til dette bryllupet er bryllupet til Angelina Jolie (39) og Brad Pitt (50), som også foregikk i utlandet. Brangelina hadde en ytterst privat seremoni i sin private kirke på landsstedet Chateau Miraval i Frankrike. Knappe 20 gjester – inkludert parets seks barn – fikk ta del i den store hendelsen.

Saken fortsetter under det interkative kartet trykk på stedene for mer info:

Og nå venter alle på at George Clooney (53) gifter seg med sin kjære Amal Alamuddin (36). Alle forventet at bryllupet skulle stå på skuespillerens luksuseiendom ved Como-sjøen  i Italia, helt til Clooney selv avslørte at det vil finne sted i Venezia.

GIFTER SEG I HELLAS? Justin Theroux og Jennifer Aniston. Foto: Stella Pictures
GIFTER SEG I HELLAS? Justin Theroux og Jennifer Aniston. Foto: Stella Pictures Vis mer

Mye tyder på at også Jennifer Aniston velger å gifte seg i Europa - i år.

Hennes pappa er gresk og vokst opp på Kreta, og det er derfor godt mulig at bryllupet blir der. Jennifer har vært forlovet med Justin Theroux siden august 2012, og selv om de begge sier at de er tilfreds med å leve som samboere og forlovede kan de plutselig bli spontant bryllup. Jennifer kan også være troende til å bare stikke innom rådhuset i Los Angeles eller New York for å bli gift, eller ta det på neste ferie til Cabo San Lucas i Mexico, hvor de begge to elsker å være.

Men det er ikke bare i år at kjendisene har rømt hjemlandet for å gifte seg. Her er en oversikt over flere stjerner som har gjort det. Ikke alle forholdene har tålt tidens tann, men slik er det jo gjerne med superstjerner og kjærlighet…

SA JA I FRANKRIKE: Angelina Jolie og Brad Pitt. Bildet er ikke fra bryllupet. Foto: All Over
SA JA I FRANKRIKE: Angelina Jolie og Brad Pitt. Bildet er ikke fra bryllupet. Foto: All Over Vis mer

 Foto: Faksimile fra Se og Hør
Foto: Faksimile fra Se og Hør Vis mer

Hvem: Angelina Jolie (39) og Brad Pitt (50)
Hvor: Chateau Miraval, Frankrike
Når: 12. august 2014
Verdens mest etterlengtede bryllup i moderne tid fant sted foran bare 20 gjester. Brad og gjestene nynnet Here Comes the Bride da Angelina gikk opp til alteret i kapellet på ekteparets landsted i Frankrike. Bryllupskaken hadde parets ti år gamle sønn Pax bakt, og Angelinas kjole var designet av Donatella Versace og dekorert med broderier som var tegnet av alle de seks barna. Derfor sto det blant annet Buttock Futtock på kjolen... Barna hadde også hjulpet til med å skrive løftene som parene utvekslet under det som skal ha vært en særdeles rørende seremoni. Heldigvis solgte de bilder fra bryllupet til inntekt for sin veldedige stiftelse Jolie-Pitt Foundation - slik at alle fikk se kjolen!

SA JA I ITALIA: Kim Kardashian og Kanye West. Foto: Instagram
SA JA I ITALIA: Kim Kardashian og Kanye West. Foto: Instagram Vis mer

Hvem: Kim Kardashian (33) og Kanye West (37)
Hvor: Slottet Forte de Belvere i Firenze, Italia
Når: 24. mai 2014
Andrea Boccelli sang Ave Maria da Kim gikk opp mot den blomsterkledde veggen hvor Kanye West ventet på henne. Den lange hvite brudekjolen var spesialdesignet for henne av Givenchy, og til festen på kvelden byttet hun i kjent Kardashian-stil til en minikjole fra Balmain. (Sist gang hun giftet seg hadde hun tre kjoler... Da varte ekteskapet i 72 dager, en rekord hun allerede har slått.) Under middagen holdt Kanye en 20 minuttes lang tale for bruden sin. Vi håper den var interessant...

SA JA I FRANKRIKE: James RIghton og Keira Knightley. Bildet er ikke tatt i forbindelse med bryllupet. Foto: All Over
SA JA I FRANKRIKE: James RIghton og Keira Knightley. Bildet er ikke tatt i forbindelse med bryllupet. Foto: All Over Vis mer

Hvem: Keira Knightley (29) og James Righton (31)
Hvor: Råduhset i byen Mazan i sør-Frankrike
Når: 4. mai 2013
Pirates of the Carribean-stjernen gikk i en romantisk, knelang Chanel-kjole som hun hadde brukt flere ganger før da hun giftet seg med sin drømmeprins. Et fåtall gjester var invitert til selve vielsen, ingen av dem kjente. Festen foregikk i huset som Keiras mamma eier i Mazan. Her skal det ha blitt konsumert 120 flasker vin, og skuespilleren Sienna Miller og designeren Karl Lagerfeld skal ha vært blant gjestene.

SA JA I ITALIA: John Legend og Chrissy Teigen. Foto: All Over
SA JA I ITALIA: John Legend og Chrissy Teigen. Foto: All Over Vis mer

Hvem: John Legend (35) og Chrissy Teigen (28)
Hvor: Como-sjøen, Italia
Når: 14. September 2013
Soul-sangeren og den norskettede bikinimodellen giftet seg på terassen til hotellet Villa Pizzo, med utsikt over den flotte Como-sjøen. Bruden gikk i en stroppeløs kjole fra Vera Wang, og ble ført til alteret av sin norske far. Til festen byttet hun til en annen Vera Wang-kjole, og til nachspillet hadde hun en tredje. Stewie Wonder, Brooklyn Decker og Kanye West var blant de celebre gjetene, og høydepunktet for mange må ha vært da brudgommen og Stevie Wonder sang ”Isn’t she Lovely” til brudens ære.

SA JA I ITALIA: Justin Timberlake og Jessica Biel. Foto: All Over
SA JA I ITALIA: Justin Timberlake og Jessica Biel. Foto: All Over Vis mer

EN ROSA DRØM: Jessica Biels brudekjole. Foto: All Over
EN ROSA DRØM: Jessica Biels brudekjole. Foto: All Over Vis mer

Hvem: Justin Timberlake (33) og Jessica Biel (32)
Hvor: Puglia, Italia
Når: 19. Oktober 2012
“Den syvende himmel”-stjernen Jessica Biel så ut som en drøm i rosa da hun gjorde mange kvinner verden over sjalu. Kvinnen som kapret Justin Timberlakes hjerte hadde på seg en spesialdesignet kjole fra Giambattista Valli, og Justin sang en spesialskrevet sang da hun kom skridende mot ham under åpen himmel.
Blant gjestene som hadde funnet veien til Italia var Jimmy Fallon, Timbaland og ”Den syvende himmel”-medspilleren Beverly Mitchell.

SA JA PÅ BAHAMAS: Javier Bardem og Penelope Cruz. Foto: All Over
SA JA PÅ BAHAMAS: Javier Bardem og Penelope Cruz. Foto: All Over Vis mer

Hvem: Penelope Cruz (40) og Javier Bardem (45)
Hvor: Bahamas
Når: Juli, 2010
Det var bare noen få av de aller nærmeste familiemedlemmene til stede da dette spanske skuespillerparet ble mann og kone. Vielsen fant sted i et hus som eies av en venn av dem, og Penelope bar en kjole designet av John Galliano. Hun var tre måneder på vei med parets første barn da hun sto brud.

SA JA PÅ KORSIKA: Alicia Keys. Foto: All Over
SA JA PÅ KORSIKA: Alicia Keys. Foto: All Over Vis mer

Hvem: Alicia Keys (33) og Swizz Beatz (36)
Hvor: Korsika
Når: 31. juli 2010
Vera Wang er mange stjerners drømmedesigner når det kommer til brudekjoler, og gravide Alicia Keys hadde pakket med seg en greskinspirert VeraWang-kjole til sitt bryllup på Korsika. Vielsen fant sted i et privat hjem med utsikt til havet, og paret ble viet av deres gode venn Deepak Chopra. Bono og Queen Latifa hadde også kostet på seg en tur til Korsika for å være med i bryllupet.

SA JA I VENEZIA: Francois-Henri Pinault og Salma Hayek. Her er de sammeren med datteren Valentina på maskeradeballet dagen før. Foto: All Over
SA JA I VENEZIA: Francois-Henri Pinault og Salma Hayek. Her er de sammeren med datteren Valentina på maskeradeballet dagen før. Foto: All Over Vis mer


Hvem: Salma Hayek (48) og Francois-Henri Pinault (52)
Hvor: Venezia, Italia
Når: 14. februar 2009
Mexicanske Salma og franske Francois-Henri ville kanskje gifte seg på nøytralt sted da de la bryllupet sitt til vakre Venezia. Dagen før vielsen inviterte de gjestene sine på maskeradeball i det overdådige kunstmuseet Punta Della Dogana, før de fikk se paret si ja til hverandre i Teatro La Fenice, byens operahus. Charlize Theron, Penelope Cruz, Javier Bardem og Stella McCartney var blant superstjernene som benyttet valentin-dagen i 2009 til å se Salma gifte seg i en kjole fra Balenciaga.

SA JA I ITALIA: Wayne Rooney og Coleen. Her er de fotografert utenfor rådhuset dagen før bryllupet. Foto: All Over
SA JA I ITALIA: Wayne Rooney og Coleen. Her er de fotografert utenfor rådhuset dagen før bryllupet. Foto: All Over Vis mer


Hvem: Wayne Rooney (28) og Coleen McLoughlin (28)
Hvor: Portofino, Italia
Når: 12. juni 2008
Fotballstjernen og fotballfruen brukte nærmere 5 millioner pund på bryllupet sitt i Villa Durazzo i den vakre byen Portofino. Men det inkluderte honorar til Colleens favoritt-band Westlife (400 000 pund), og kjolen fra den britiske designeren Georgina Chapman (200 000 pund) og fem flyturer for å få tilpasset kjolen (85 000 pund). Generøse Wayne ba alle de 64 gjestene om å legge igjen lommebøkene sine hjemme, og regnet med at hver gjest ville koste ham rundt regnet 100 000 kroner i utgifter. Det er ikke medregnet utgiftene til utdrikningslaget, som han arrangerte på Ibiza…

SA JA I ITALIA: Penny Lancaster og Rod Stewart. Bildet er tatt på bryllupsdagen. Foto: All Over
SA JA I ITALIA: Penny Lancaster og Rod Stewart. Bildet er tatt på bryllupsdagen. Foto: All Over Vis mer

Hvem: Rod Stewart (69) og Penny Lancaster (43)
Hvor: Portofino, Italia
Når: 16. juli 2007
Alle gode ting er tre for Rod Stewart. Han giftet seg nemlig med sin tredje kone i Villa Durazzo utenfor Portofino, i likhet med landsmannen Wayne Rooney. Under selve ekteskapsinngåelsen var bare Penny, Rod og en representant for rådhuset til stede, men senere på dagen utvekslet paret løfter med hundre gjester som vitne i et stemningsfullt kloster fra fra middelalderen.

SA JA I ITALIA: Katie Holmes og Tom Cruise. Foto: All Over
SA JA I ITALIA: Katie Holmes og Tom Cruise. Foto: All Over Vis mer

Hvem: Tom Cruise (54) og Katie Holmes (35)
Hvor: Bracciano, Italia
Når: 18. november 2006
De var datidens Brad og Angelina eller Jennifer og Justin. Katie Holmes var ungjenta som hadde vært avstandsforelsket i filmstjernen Tom Cruise - og plutselig fikk hun ham. Tom fridde på toppen av Eiffeltårnet i Paris, og paret giftet seg i en overdådig seremoni på et slott fra 1600-tallet i Italia året etter. Katie gikk i brudekjole fra Georgio Armani, og blant gjestene var Jennifer Lopez, Brooke Shields, John Travolta, Steven Spielberg og Victoria Beckham. Seks år etter bryllupet var skilsmissen et faktum.

SA JA PÅ BAHAMAS: Mariah Carey og Nick Cannon. Bildet er fra da de fornyet ekteskapsløftene i Paris i 2012. Foto: All Over
SA JA PÅ BAHAMAS: Mariah Carey og Nick Cannon. Bildet er fra da de fornyet ekteskapsløftene i Paris i 2012. Foto: All Over Vis mer

Hvem: Mariah Carey (45) og Nick Cannon (33)
Hvor: På øya Windermere, Bahamas
Når: 30. april 2008
Dessverre så varte ikke lykken evig for popstjernen Mariah og tv-stjernen Nick. Men vielsen var som et eventyr, som fant sted bare en måned etter at paret ble kjærester. Paret var kledd i hvitt, og tok matchende tatoveringer - Nick tatoverte Mariah på seg, mens Mariah tatoverte Ms. Cannon. Hvert år etterpå har de fornyet bryllupsløftene på eksotiske steder, deriblant foran Eiffeltårnet i Paris i 2008. Nå er forholdet over - og hva som skjer med tatoveringene er ikke kjent...

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer