Kjendisene om hvorfor de er barnløse

Flere norske kjendiser har tatt samme oppgjør som Jennifer Aniston.

BARNLØSE: Det er ikke uvanlig at kvinner som velger å ikke bli mødre, får kritikk for det. Jennifer Aniston (midten) tok denne uken et oppgjør mot kritikken. Her til lands har Ingrid Bjørnov, Lene Alexandra Øien, Linda Johansen og Anne-Kat. Hærland opplevd det samme. Foto: Se og Hør, All Over Press
BARNLØSE: Det er ikke uvanlig at kvinner som velger å ikke bli mødre, får kritikk for det. Jennifer Aniston (midten) tok denne uken et oppgjør mot kritikken. Her til lands har Ingrid Bjørnov, Lene Alexandra Øien, Linda Johansen og Anne-Kat. Hærland opplevd det samme. Foto: Se og Hør, All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Skuespillerstjernen Jennifer Aniston (45) har i mange år fått oppleve presset om å bli mor. Derfor tok hun et oppgjør mot det hele da hun gjestet «Today show» denne uken.

IKKE IMOT Å FÅ BARN: Lene Alexandra Øien er ikke imot det å bli mor, men mener folk ikke trenger å legge seg opp i om kvinner velger å bli mamma eller ikke. Foto: Morten Eik, Se og Hør
IKKE IMOT Å FÅ BARN: Lene Alexandra Øien er ikke imot det å bli mor, men mener folk ikke trenger å legge seg opp i om kvinner velger å bli mamma eller ikke. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer
ØNSKER IKKE BARN: Ingrid Bjørnov og ektemannen Terje Holli. Foto: Se og Hør
ØNSKER IKKE BARN: Ingrid Bjørnov og ektemannen Terje Holli. Foto: Se og Hør Vis mer
STEMPLET SOM EGOISTISK: Linda Johansen har fått høre at hun er egoistisk, som ikke har barn. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
STEMPLET SOM EGOISTISK: Linda Johansen har fått høre at hun er egoistisk, som ikke har barn. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

- Jeg har ingen sjekkliste av ting som må bli gjort. Det føles ofte som at hvis jeg ikke får krysset av ting, så har jeg sviktet min femininitet eller mislykkes som kvinne, fordi jeg ikke har født et barn, sa hun ifølge nettstedet UsMagazine.com.

Hun mener hun er blitt behandlet urettferdig over lang tid.

- Jeg har gitt liv til en rekke ting, og jeg føler jeg har oppdratt mange også. Men jeg synes ikke det er rettferdig å legge et slikt press på folk, la hun til.

Her til lands opplever mange kjendiser uten barn det samme. For noen uker siden snakket dsn personlige treneren og artisten Lene Alexandra Øien (32) i Se og Hør om samme tema. Hun mener folk ikke bør legge seg opp i enkeltes valg om å ikke bli mamma.

- Personlig er jeg ikke imot det å få barn. Mitt budskap handler mer om at jeg sier ja til frihet. Vi lever bare én gang, og vi vet ikke hvor lenge. Om man velger å få barn eller ikke, bør være opp til hver enkelt, har hun sagt tidligere til Se og Hør.

Øien er lei av at mange ikke aksepterer det å være barnløs som en sivilstatus.

- Det blir urettferdig når de som har barn skal kritisere de som velger å la være. Ofte mener de som har fått barn at de som velger det bort er egoistiske. Det synes jeg er urettferdig og dømmende. Det finnes ikke bare ett fasitsvar på hvordan man skal leve livet.

Komikeren Anne-Kat. Hærland (42) har aldri hatt lyst til å bli mor.

- Jeg vil rett og slett ikke bli mamma, har Hærland sagt til Se og Hør.

- Barn er søte på avstand, men å være mamma og oppdrager har jeg bare ikke lyst til. Jeg synes det virker både kjedelig og slitsomt, har hun utdypet til bladet Henne.

Den populære artisten Ingrid Bjørnov (50) har selv opplevd spekulasjoner om hvorfor hun ikke har barn. Grunnen avslørte hun under et intervju med Trude Teige på TV 2.

- Mange tenker at «noe kan ha gått galt som vi ikke vet om og som hun ikke har lyst til å fortelle om». Men sannheten er at jeg og Terje aldri har hatt lyst på barn, forklarte Bjørnov.

Linda Johansen (46) har mottatt kritikk fordi hun har valgt å ikke bli mamma.

- Da jeg var yngre var det mange som fortalte meg at jeg burde få barn. Jeg ble ofte kalt egoistisk og kald fordi jeg sa at jeg trivdes godt uten barn og egentlig aldri hadde ønsket meg barn, har hun sagt til VG.


LES OGSÅ: Synes presset om å bli mor er urettferdig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer