Anita Skorgan:

Kjendisene i rettsstrid

Rita Eriksen må betale 222 000 etter Anita Skorgan-drama. Eriksen er sterkt uenig i dommen, sier hennes advokat til Se og Hør.

TAP I RETTEN: Anita Skorgan og Rita Eriksen var en gang i tida gode venner og kolleger. Nå har en tvist sørget for et søksmål. Nå har dommen falt. Foto: NTB Scanpix
TAP I RETTEN: Anita Skorgan og Rita Eriksen var en gang i tida gode venner og kolleger. Nå har en tvist sørget for et søksmål. Nå har dommen falt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i juni startet en rettssak i Oslo, som bunner i en vond tvist mellom to venninner. Rita Eriksen hadde saksøkt selskapet Over Norge AS, for tapte arbeidsinntekter da hun egentlig skulle ut på juleturné med Anita Skorgan i 2019. Planen var at denne turneen skulle vare i flere år, og at de to skulle være vokalister - med Over Norge som produsent.

Skorgan valgte derimot å trekke seg fra juleturneen, som er en viktig inntektskilde for mange norske artister. De forsøkte å løse saken seg i mellom, men det gikk ikke.

I STRID: Skorgan (t.v) og Eriksen (i midten) utgjorde en gang i tida trioen Queen Bees sammen med Marianne Antonsen (t.h). Nå har de møttes i retten. Her fotografert i 2005. Foto: NTB scanpix
I STRID: Skorgan (t.v) og Eriksen (i midten) utgjorde en gang i tida trioen Queen Bees sammen med Marianne Antonsen (t.h). Nå har de møttes i retten. Her fotografert i 2005. Foto: NTB scanpix Vis mer

Må punge ut

Eriksen gikk dermed rettens vei for å få kompensert tapet, og partene måtte møte i retten for omtrent to uker siden. Nå er dommen her, og den går ikke i saksøkers favør.

Ifølge Dagens Næringsliv og TV 2, frikjennes selskapet Over Norge - som driver med musikk- og humorproduksjoner.

Dermed må Eriksen, som i utgangspunktet var på utkikk etter penger, legge ut for saksomkostningene. Den summen er på 222 000 kroner, heter det i den 28 sider lange slutningen fra Oslo tingrett.

Der kommer det også fram at Skorgan trakk seg fra prosjektet i mars 2019. Til TV 2 sier Over Norges advokat, Tony A. Vangen, at de ikke lar seg overraske av avgjørelsen.

MIN FØRSTE KJÆRLIGHET: Anita Skorgan og Jahn Teigen var gift i tre år, før de gikk hver til sitt, men venner, det har de forblitt. Se den rørende hyllesten i hans bisettelse her. Bilder fra NRK Vis mer

Viktig

- Avgjørelsen er viktig all den tid den bidrar til et fortsatt åpent og fritt forhandlingsmiljø mellom partene i planleggingsfasen av et forretningsprosjekt, uten at partene skal måtte frykte å binde seg ufrivillig underveis, forklarer han.

Eriksen skal ha takket nei til en annen mulighet fordi hun så for seg å dra på turné med Skorgan. Da sistnevnte trakk seg, fikk hun ikke returnere til det opprinnelige tilbudet - fordi andre artister hadde tatt hennes plass.

I kjennelsen står det at Eriksen ikke hadde signert en skriftlig avtale med Over Norge, og at hun dermed ikke hadde krav på pengene hun tapte.

Anita Skorgan sier til Se og Hør at hun ikke ønsker å kommentere saken. I en uttalelse til Se og Hør forteller Eriksens advokat, Maja Glad Pedersen, at de ikke er fornøyde med dommen.

- Rita Eriksen er sterkt uenig i dommen. At en ansvarlig produsent fritt skal kunne trekke seg så sent i prosessen, etter å ha avklart grunnhonorar, musikere, konsertplan og reiserute for 25 konserter, stiller artistene i en umulig situasjon. Artister må i slike tilfeller takke nei til andre oppdrag, nettopp fordi de har lovet seg bort, sier de i en kommentar.

- Vi merker oss at retten har vært i tvil om sin avgjørelse, og at man etter rettens syn var tett opp til tidspunktet hvor partene ville vært bundet av avtalen. Eriksen mener dette tidspunktet helt klart var passert og at dommen er feil, konkluderer Pedersen med.

LES OGSÅ: Brudd etter trekantdrama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer