Norway Cup:

Kjendisene hyllet Vibeke Skofterud på Ekebergsletta

Kjendisene klappet for den avdøde langrennsstjerna.

HEDRET: Den avdøde langrennstjerna Vibeke Skofterud ble hedret på Norway Cup før den berømte kjendiskampen ble sparket i gang. Video: Henriette Eilertsen / Julie Solberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vibeke Skofterud mistet livet i en tragisk vannscooterulykke utenfor Arendal natt til søndag, 38 år gammel. Helt siden den tunge beskjeden kom, har kondolansene strømmet på fra fjern og nær.

Gode venner, tidligere kolleger og kjæresten er blant dem som har uttalt seg om savnet.

Under årets Norway Cup, som arrangeres på Ekeberg i Oslo, ble den avdøde langrennsløperen hyllet like før den såkalte kjendiskampen gikk av stabelen.

Flere venninner på laget

En rekke kjente profiler, deriblant Mads Hansen, Nico & Vinz, Trine Skei Grande og Katarina Flatland hadde møtt opp for å spille kampen, men før den tid klappet tilskuere og spillere sammen i et minutt for å hedre Skofterud.

De to lagene, som representerer organisasjonene Plan og Mot i år, var selvfølgelig med på hyllesten.

- Vi har mistet en som betydde mye for mange, ble det sagt, før hele Ekebergsletta klappet.

Det var stappfullt ved banen, men ikke en lyd kunne høres utenom unison klapping for den avdøde idrettsprofilen.

OMKOM: Vibeke Skofterud mistet livet natt til søndag. Onsdag ble hun hyllet av idrettsnorge på Ekebergsletta. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
OMKOM: Vibeke Skofterud mistet livet natt til søndag. Onsdag ble hun hyllet av idrettsnorge på Ekebergsletta. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Se og Hørs reporter på stedet beskriver det hele som en verdig hyllest, og forteller at enkelte ble blanke i øynene under det hedrende minuttet.

Flere av hennes tidligere lagvenninner, deriblant Martine Ek Hagen og Marte Kristoffersen, spiller i dagens kjendiskamp. De har gått på ski med Skofterud i flere år, og det er utvilsomt ikke like enkelt å spille på Ekebergsletta i dag.

Samtlige av de andre spillerne kjente også 38-åringen, gjennom hennes arbeid som sportskommentator og sine hyppige opptredener i diverse realityserier opp gjennom årene.

- Traff en holme

Det var søndag formiddag at ble den tidligere langrennstjerna ble funnet død på øya St. Helena i Arendal.

Etterforskningsleder Torbjørn Trommestad kunne mandag morgen fortelle til Dagbladet at de vet når hun omkom, og hva som skjedde.

- Natt til søndag var den første kvelden det var mørkt på svært lang tid. Det å føre båt og andre kjøretøy på sjøen når det er mørkt, er svært utfordrende. Det gikk galt denne gangen, sa Trommestad og fortsatte:

VIBEKE SKOFTERUD 1980 - 2018 Video: Bjørn Langsem / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer

- Hun traff en holme. Det høres rart ut at man ikke klarer å manøvrere et kjøretøy i mørket, men det kan være veldig, veldig vanskelig, selv om man er kjent.

Skofterud var på vei fra Arendal sentrum til hytta på Tromøy da ulykken inntraff. 38-åringen ble meldt savnet av kjæresten Marit Stenshorne klokka 01 natt til søndag, og klokka 11.30 ble hun funnet på en holme i Hovekilen. Hun ble erklært død på stedet av lege fra luftambulanse.

Norge i sorg

Skofteruds tidligere kollegaer og venner har de siste dagen uttrykt sin sorg. Blant annet har hennes tidligere langrennskollegaer, Therese Johaug (30) og Marit Bjørgen (38) uttalt seg

- Jeg har mistet en av mine beste venninner. En venninne som lyste opp rommet når hun kom, som ga alle rundt seg masse energi, kjærlighet og omsorg, sa Therese Johaug mandag i en melding via Norges Skiforbund.

- Jeg tar med meg alle de fine stundene og opplevelsene både i og utenfor skiløypa og kommer til å savne henne. Mine tanker går til familien og de som står igjen, avslutter landslagsstjernen.

Therese Johaug og Skofterud var lagvenninner i en årrekke. Duoen vant både OL- og VM-gull sammen.

Søndag kveld skrev Marit Bjørgen blant annet følgende i en pressemelding fra Skiforbundet:

- Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden.

LES OGSÅ: Klar for ny Wirkola-film

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer