- Kjendisene har ikke bedt om dette

TV 2 innrømmer at disse bildene er forbedret.

RETUSJERT FOR GLAMOUR: TV 2 erkjenner at bildene som er tatt av Anna Anka og av resten av årets - og tidligere års - «Skal vi danse»-kjendiser er forbedret kraftig etter at de ble tatt. Foto: Seher.no/TV 2
RETUSJERT FOR GLAMOUR: TV 2 erkjenner at bildene som er tatt av Anna Anka og av resten av årets - og tidligere års - «Skal vi danse»-kjendiser er forbedret kraftig etter at de ble tatt. Foto: Seher.no/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se før-etter-bildene av ni av «Skal vi danse»-parene nederst i saken!

SEHER.NO: 10. september braker det løs med en ny runde av TV 2-programmet «Skal vi danse», der ti kjendiser skal gjøre opp seg imellom i håp om å ta seg helt til topps i den knallharde konkurransen.

I forrige uke lanserte TV 2 årets deltagere. Der kom det fram at det er Anders Jacobsen, Rachel Nordtømme, Anna Anka, Inger Lise Hansen, Noman Mubashir, Stella Mwangi, Lars Bohinen, Atle Pettersen, Kari Traa og Rune Larsen som utgjør «heatet» i 2011-versjonen av programmet.

Like etterpå fikk hele Presse-Norge tilgang til pressebildene av deltagerne. Men bildene er langt fra hundre prosent ekte.
 
- De er nok retusjerte, det kan man spesielt se på Rune Larsen. Men hva som er retusj, god lyssetting og makeup er vanskelig å si, sannsynligvis er det en kombinasjon av alt, sier leder for Pressefotografenes Klubb og fotograf i VG, Terje Bringedal, til Seher.no.

Den svenske Hollywoodfruen Anna Anka, som er en av deltagerne i høstens danseshow, lar seg ikke hisse opp over at hun er forandret litt på etter at bildene ble tatt. I sedvanlig Anna Anka-stil forteller hun nemlig til Seher.no at hun nesten ikke har merket det engang...

- Det er ikke mye retusj på Anna Ankas pressebilder. Jeg er topptrent og vakker i meg selv, bildene viser bare den jeg er, sier hun til Seher.no.

I 2009 uttalte Bringedal seg sterkt kritisk til NRKs pressebilder av artistene som skulle delta i Melodi Grand Prix. Bildene var blant annet behandlet i ettertid slik at rynker og uren hud var fjernet, i tillegg til at flere bilder av de ulike artistene var manipulert sammen til ett samlebilde.

MGP-bildene fra den gang er imidlertid vanskelig å sammenligne med TV 2s fotografier av årets «Skal vi danse»-stjerner.

- Dette kan vel ikke karakteriseres som juks, siden det ikke er lagt til eller tatt bort vesentlige ting, i motsetning til GP-bildene som var satt sammen av flere, mener VG-fotografen.

- Hva synes du om at en TV-kanal velger å retusjere pressebilder på denne måten?
 
- Medier bør selv ta standpunkt til bruken. De er jo ikke klart manipulerte, men de er godt pyntet på. Seriøse pressefotografer gjør ikke slikt, men andre kan gjerne leke seg og danse så mye de vil for meg.

Pressekontakt for «Skal vi danse» i TV 2, Unn Grethe Berge, innrømmer overfor Seher.no at kanalen har retusjert bildene av de ti kjendisene.

- Det er korrekt at pressebildene av «Skal vi danse»-parene er retusjerte. «Skal vi danse» er det mest glamorøse underholdningsprogrammet på TV 2, og det er et bevisst valg at pressebildene skal være veldig glamorøse med flotte kostymer og med glameffekter, forteller hun til Seher.no.

Berge understreker at retusjeringen ikke er gjort fordi kanalen vil gjøre deltagerne penere enn de er i utgangspunktet. 

- Alle dansere og kjendiser er vakre i utganspuktet, men vi vil rett og slett forsterke glameffekten ved å retusjere bildene. Vi har ikke fått noen klager fra dem eller andre på at pressebildene er retusjerte gjennom de syv årene fotografene Bjørglie & Bergersen har levert pressebilder. Faktisk får danseparene være med å velge ut sine egne pressebilder underveis i prosessen, sier Berge, som ikke ønsker å uttale seg om MGP-retusjeringen som har fått oppmerksomhet tidligere. 

- Det er jo to forskjellige konsepter, selv om begge er glamorøse programmer. Kjendisene har ikke selv bedt om dette, men det er et glamorøst underholdningsprogram, og da mener vi at vi kan tillate oss dette. Det er ikke gjort fordi kjendisene ikke er pene nok. Hva NRK gjør eller ikke, kan jeg ikke uttale meg om, sier TV 2s pressekontakt Unn Grethe Berge til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Derfor er han ikke med videre i «Skal vi danse»  

Se før-etter-bildene av ni av «Skal vi danse»-parene her (Rachel Nordtømme var syk, og er ikke med på noen av bildene):

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer