Ireland Baldwin:

Kjendisdatterens bilde vekker sterke reaksjoner

Delte toppløsbilde for å formidle budskap til følgerne sine.

STJERNEDATTER: Ireland Baldwin har tidligere åpnet opp om at hun har slitt med spiseforstyrrelser. Nå har hun delt et bilde på Instagram med et budskap om å ta vare på kroppen sin. Det var derimot ikke budskapet som flere har bitt seg merke i, men rettere sagt bilde hun delte. Foto: NTB Scanpix
STJERNEDATTER: Ireland Baldwin har tidligere åpnet opp om at hun har slitt med spiseforstyrrelser. Nå har hun delt et bilde på Instagram med et budskap om å ta vare på kroppen sin. Det var derimot ikke budskapet som flere har bitt seg merke i, men rettere sagt bilde hun delte. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Datteren til filmstjernene Kim Basinger (65) og Alec Baldwin (61), Ireland Baldwin (23), avslørte i fjor at hun har slitt med spiseforstyrrelser. Hun startet for alvor modellkarrieren i 2013, men har vært i rampelyset siden hun kunne gå.

Det er ikke ukjent at modeller ofte er utsatt for et enormt kroppspress, og på Instagrams historiefunksjon, fortalte Baldwin i fjor at dette gikk hardt utover helsen hennes.

«Jeg slet med spiseforstyrrelser som ung, og det tok meg veldig lang tid å finne aksept og kjærlighet for meg selv. Tro meg, all smerten og ødeleggelser jeg påførte meg, var ikke verdt det», skrev hun, ifølge People.

I dag er 23-åringen frisk og har et stort ønske om å spre budskapet om at man kan være fornøyd med kroppen sin til følgerne sine. Det gjør hun i et innlegg publisert på Instagram. På bildet poserer Baldwin toppløs i vannkanten.

- Elsk kroppen din. Respekter kroppen din, skriver kjendisdatteren og fortsetter:

- Spis vitaminer og grønnsaker. Undersøk brystene dine. Aktiver deg selv. Spis vitamin D. Trekk inn frisk luft. Vær glad. Le det bort. Tilbring din resterende tid her på jorda med mennesker som elsker deg og som får deg til å ha det bra. Hvis du ikke har slike mennesker i livet ditt, gå ut og let etter dem. Noen av dere tar livet for alvorlig, og det er ikke verdt det, avslutter hun.

Delte meninger

Innlegget har allerede vekket sterke reaksjoner hos flere av følgerne. Flere mener det er unødvendig av 23-åringen å dele et bilde av kroppen sin for å vise at hun er fornøyd.

- Du kan fortsatt elske kroppen din uten å dele et nakenbilde med omverdenen. Det er oppmerksomhetssøkende. Jeg beklager at du er så usikker på deg selv at du er nødt til å dele dette bildet for å få komplimenter, skriver en av følgerne.

- Takk gud for at noen snakker til disse bortskjemte drittungene som tenker at de med fem år som voksen har nok visdom å dele med oss andre. De har ingen ydmykhet eller ærbødighet for de menneskene som faktisk tillater dem å fortsette med dette skadelige sirkuset. Jeg er bekymret for vår fremtid. Slutt å følge henne umiddelbart, nok er nok, raser en annen.

Til tross for kritikken som hagler inn i kommentarfeltet, er det flere som setter pris på det kjendisdatteren prøver å få frem.

STERKE REAKSJONER: Etter at Ireland Baldwin delte et toppløs-bilde på Instagram for å videreformidle budskapet sitt, haglet det inn med kritikk mot kjendisdatteren. Her avbildet tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
STERKE REAKSJONER: Etter at Ireland Baldwin delte et toppløs-bilde på Instagram for å videreformidle budskapet sitt, haglet det inn med kritikk mot kjendisdatteren. Her avbildet tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ikke hør på dem som skriver stygge kommentarer. Livet er vanskelig. Det er ikke enkelt, men det er de positive menneskene med positive tanker som burde lære oss. Og hvis vi ikke lærer av dem, er det vår feil at vi ikke hører etter. Tusen takk for de fine ordene du skriver, jeg trengte å høre dem i dag. Du er kanskje ung, men ordene dine er oppriktige og ekte, og vi burde alle høre på dem, kommenterer en annen.

- Som en alenemor til en 16 år gammel jente applauderer jeg budskapet ditt. Sannheten er at ungdommen vår hører på influenserne i sosiale medier, og dette er akkurat det de trenger å høre, kommenterer en annen.

Talemelding ble lekket på nett

Ireland Baldwin er i dag signert av modellbyrået IMG Models, og har prydet forsider på blader som blant annet Marie Claire og Elle.

Mange kjenner henne imidlertid best som datteren til Alec Baldwin og Kim Basinger. Stjernene var gift fra 1993 til 2002, og bruddet mellom dem var alt annet enn fredelig.

FAR OG DATTER: Ireland Baldwin sammen med faren Alec Baldwin på en rød løper i 2013. Foto: NTB Scanpix
FAR OG DATTER: Ireland Baldwin sammen med faren Alec Baldwin på en rød løper i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2007, fem år etter at foreldrene skilte lag, ble Ireland dratt inn i den offentlige skittentøyvasken.

En talemelding Alec Baldwin la igjen til sin den gang 11 år gamle datter, ble nemlig sluppet på nettet, og den vekket sterke reaksjoner.

I meldingen hører man at filmstjernen skjeller ut datteren fordi hun ikke dukket opp til en avtale med ham, og kaller henne for «en frekk, tankeløs gris».

«30 Rock»-stjernen har beklaget seg både overfor datteren - og offentlig - etter hendelsen, og i dag skal far og datter ha et nært og kjært forhold.

- Ikke en stor greie

I et intervju med Page Six i 2012, fortalte 23-åringen at hun aldri ble spesielt såret av farens utbrudd over telefonen, og at det hele ble fort glemt.

- Det eneste problemet med den talemeldingen, var at folk gjorde det så mye større enn det var. Han har sagt ting som det tidligere, fordi han er frustrert. For meg var det ikke en stor greie, og jeg ringte ham opp og sa: «Unnskyld, pappa, jeg hadde ikke telefonen på meg». Det var det, sa hun den gang.

View this post on Instagram

If I Were A Pig... I would be Rude and Thoughtless of course! 🐽

A post shared by ireland (@irelandbasingerbaldwin) on

For tre år siden spøkte for øvrig duoen om «skandalen» ved å legge ut et bilde på hver sin Instagram-profil av en barnebok som heter «hvis jeg var en gris». Til bildet skrev 23-åringen følgende:

«Hvis jeg var en gris … Ville jeg selvsagt vært frekk og tankeløs»

LES OGSÅ: - Vil hjelpe andre som sliter med spiseforstyrrelser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer