Lila Grace Moss:

Kjendisdatteren vekker oppsikt

Supermodellen Kate Moss' datter Lily Grace Moss følger i morens fotspor.

CATWALK-DEBUT: Supermodellen Kate Moss' datter ser ut til å ha store planer om å følge i moras fotspor. Her avbildet i fjor. Foto: Brent N. Clarke / Invision / AP / NTB
CATWALK-DEBUT: Supermodellen Kate Moss' datter ser ut til å ha store planer om å følge i moras fotspor. Her avbildet i fjor. Foto: Brent N. Clarke / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den engelske supermodellen Kate Moss (46) ble oppdaget allerede som 14-åring av grunnleggeren av Storm Model Agency, Sarah Doukas.

Siden den gang har hun gjort enorm suksess som modell og samarbeidet med samtlige av verdens største merker. Hun er imidlertid kanskje mest kjent for sitt samarbeid med Calvin Klein.

Nå ser det imidlertid ut til at Moss' datter, Lila Grace Moss (18), har store planer om å følge i mores fotspor.

MOR OG DATTER: Her er Kate Moss og datteren Lila Grace Moss avbildet sammen i fjor. Foto: Dimitrios Kambouris / Getty Images / NTB
MOR OG DATTER: Her er Kate Moss og datteren Lila Grace Moss avbildet sammen i fjor. Foto: Dimitrios Kambouris / Getty Images / NTB Vis mer

Bare noen få dager etter at hun fylte 18 år, gjorde hun nemlig sin debut på catwalken under moteuka i Paris denne uka.

Supermodellens datter gikk for det italienske motehuset Miu Mius vår- og sommerkolleksjon for 2021.

Debuterte like gammel som moren

Lila gikk nedover catwalken med tre ulike antrekk, hvorav ett av dem var et gulfarget miniskjørt og en rosa magetopp.

Det andre antrekket bestod av en blå babydoll-kjole med en gul sløyfe, mens det siste antrekket bestod av en sporty dressjakke og et glitrende miniskjørt.

Det er tydelig at kjendisdatteren er opprømt over sin catwalk-debut, da hun skriver følgende på Instagram:

«TAKK for at jeg fikk debutere på det mest drømmende showet.»

Etter catwalk-debuten fortalte kjendisdattera til Vogue at sminken var en viktig detalj under moteshowet.

- Makeupen var veldig naturlig, men med ekstra oppmerksomhet på detaljene, fortalte hun, og refererte til at det ene øyenbrynet hennes hadde et hakk i seg.

Moren var for øvrig også 18 år da hun debuterte på catwalken under moteuka i Paris i 1992. Den gang gikk Kate for designermerket Dolce & Gabbana.

DEBUT: Her ser man Kate Moss på catwalken under moteuka i Paris i 1992. Foto: Shutterstock / Rex / NTB
DEBUT: Her ser man Kate Moss på catwalken under moteuka i Paris i 1992. Foto: Shutterstock / Rex / NTB Vis mer

Lila kapret sin første modelljobb i en alder av 14 år, samme alder som da moren ble oppdaget av Sarah Doukas. Den gang fikk kjendisdatteren være ansiktet og håret utad for The Braid Bar, ifølge ELLE.

I en alder av 16 år ble hun ansiktet til Marc Jacobs Beauty og samme år fikk hun være modell på forsida av Dazed Magazine.

Kate har tidligere uttalt at hun støtter datteren fullt ut i alt hun velger å gjøre når det kommer til modellyrket.

- Det er opp til henne. Jeg overlater det til henne. Jeg vil åpenbart støtte henne. Jeg vil være «momageren» hennes. Det kan hun, hvis hun vil. Jeg vil støtte henne i alt hun vil gjøre, har hun sagt, ifølge People.

Foto: Cristophe Ena / AP / NTB
Foto: Cristophe Ena / AP / NTB Vis mer

Turbulent fortid

Selv om det er supermodellens datter som nå skaper overskrifter, har ikke Kate vært ukjent for å markere seg i pressen selv.

Hun har gjennom årenes løp stått for mange skandaler av de helt store, og sjokkerte blant annet en hel verden da det i 2005 ble publisert bilder som viste henne sniffe kokain.

Fra 2005 til 2007 var Moss kjæreste med den trøblete og dopavhengige artisten Pete Doherty (41), som ved flere anledninger har blitt arrestert for narkotikabesittelse og har vært innlagt til rehabilitering.

Doherty var også kjent for å bruke heroin, og da Pete og Kate var et par gikk det mange rykter om at også hun ruset seg på det livsfarlige stoffet.

Ryktene slo imidlertid Kate hardt ned på i fjor.

- Jeg har blitt kalt mye. De fryktelige tingene ignorerer jeg. Slik som: «Kate er en smackhead» (en person som bruker heroin regelmessig. journ.anm.). Dette var teksten på en T-skjorte. Jeg ble fly forbanna, for jeg har aldri prøvd heroin. Men da tenkte jeg: «Fuck it, jeg kan like gjerne prøve det!» fortalte hun til The Sun, ifølge Contact Music.

2007: Her er Kate Moss og Pete Doherty avbildet NME Awards i 2007. Foto: Richard Young / Rex / NTB
2007: Her er Kate Moss og Pete Doherty avbildet NME Awards i 2007. Foto: Richard Young / Rex / NTB Vis mer

Selv om supermodellen hevdet at hun likevel aldri har rørt heroin, har hun en historie med alkoholavhengighet. I 1998 tilbrakte hun fem uker på rehab for å få bukt med problemet.

Supermodellen innrømmet likevel at livsstilen hun førte var usunn og at hun ikke ønsket eg tilbake til sine gamle uvaner.

- Jeg var i fornektelse. Jeg kunne ha fortsatt å drikke, men begynte å bli ulykkelig. Det slutter å virke etter en stund. Det blir rotete. Jeg holdt på i lang tid og jeg drakk mye, delte hun videre.

Vis mer

LES OGSÅ: Roser kjæresten: - Veldig god mor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer