Ireland Baldwin:

Kjendisdatteren røper spiseforstyrrelser

Hadde en tøff start på modellkarrieren.

IRELAND BALDWIN: Den 22 år gamle modellen Ireland Baldwin (t.v) åpner seg om kroppspresset hun var utsatt for da hun startet modellkarrieren. Her avbildet sammen med kusina, Hailey Baldwin. Foto: NTB scanpix
IRELAND BALDWIN: Den 22 år gamle modellen Ireland Baldwin (t.v) åpner seg om kroppspresset hun var utsatt for da hun startet modellkarrieren. Her avbildet sammen med kusina, Hailey Baldwin. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ireland Baldwin (22) startet for alvor modellkarrieren i 2013, men har vært i rampelyset siden før hun kunne gå. Foreldrene hennes er nemlig de kjente filmstjernene Kim Basinger (64) og Alec Baldwin (60).

Det er en kjent sak at modeller ofte er utsatt for et enormt kroppspress, og på Instagram-stories forteller Baldwin at dette gikk hardt utover helsa hennes.

«Jeg sleit med spiseforstyrrelser som ung, og det tok meg veldig lang tid å finne aksept og kjærlighet for meg selv. Tro meg, all smerten og ødeleggelser jeg påførte meg, var ikke verdt det», skriver hun, ifølge People.

Hun minnes at hun fikk dårlig samvittighet så fort hun puttet en matbit inn i munnen.

«Jeg kunne spise et måltid, eller en bit, og måtte løpe til det nærmeste badet, finne avføringspiller eller løpe til jeg ikke klarte å føle beina mine lenger før jeg la meg for kvelden», skriver hun.

VOKST OPP I RAMPELYSET: Ireland Baldwin er eldstedatteren til filmstjernen Alec Baldwin. Foto: NTB scanpix
VOKST OPP I RAMPELYSET: Ireland Baldwin er eldstedatteren til filmstjernen Alec Baldwin. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Livet er for kort

Selv om Baldwins problemer tilsynelatende startet før hun fikk fart på modellkarrieren, forklarer hun at ting ble mye verre da hun startet å jobbe som modell.

«Jeg leste folks kommentarer da jeg startet som modell, og hver gang noen skrev at jeg var for høy eller for tykk for å klare jobben min, løp jeg på en tredemølle i varigheten av minst tre episoder av «Friday Night Lights» som jeg hadde på DVD-boks», skriver hun.

Én episode av «Friday Night Lights» varer for øvrig i omtrent 40 minutter.

«Elsk deg selv! Du er vakker. Nyt maten du spiser. Spis en iskrem med vennene dine. Tren og spis sunt for å ta vare på sinn og kropp, men finn en sunn balanse. Livet er for kort», skriver hun avslutningsvis.

Saken fortsetter nedenfor.

a little @solidandstriped in the desert 🌵

Et innlegg delt av Ireland Basinger-Baldwin (@irelandbasingerbaldwin)

Talemelding ble lekket på nett

Ireland Baldwin er i dag signert av modellbyrået IMG Models, og har prydet forsider på blader som blant annet Marie Claire og Elle.

Mange kjenner henne imidlertid best som datteren til Alec Baldwin og Kim Basinger. Stjernene var gift fra 1993 til 2002, og bruddet mellom dem var alt annet enn fredelig.

I 2007, fem år etter at foreldrene skilte lag, ble Ireland dratt inn i den offentlige skittentøyvasken.

En talemelding Alec Baldwin la igjen til sin den gang 11 år gamle datter, ble nemlig sluppet på nettet, og den vekket sterke reaksjoner.

I meldingen hører man at filmstjernen skjeller ut datteren fordi hun ikke dukket opp til en avtale med ham, og kaller henne for «en frekk, tankeløs gris».

«30 Rock»-stjerna har beklaget seg både overfor datteren - og offentlig - etter hendelsen, og i dag skal far og datter ha et nært og kjært forhold.

Saken fortsetter nedenfor.

- Ikke en stor greie

I et intervju med Page Six i 2012, fortalte 22-åringen at hun aldri ble spesielt såret av farens utbrudd over telefonen, og at det hele ble fort glemt.

- Det eneste problemet med den talemeldingen, var at folk gjorde det så mye større enn det var. Han har sagt ting som det tidligere fordi han er frustrert. For meg var det ikke en stor greie, og jeg ringte ham opp og sa: «Unnskyld, pappa, jeg hadde ikke telefonen på meg». Det var det, sa hun den gang.

If I Were A Pig... I would be Rude and Thoughtless of course! 🐽

Et innlegg delt av Ireland Basinger-Baldwin (@irelandbasingerbaldwin)

For tre år siden spøkte for øvrig duoen om «skandalen» ved å legge ut et bilde på hver sin Instagram-profil av en barnebok som heter «hvis jeg var en gris». Til bildet skrev 22-åringen følgende:

«Hvis jeg var en gris … Ville jeg selvsagt vært frekk og tankeløs»

LES OGSÅ: Legger seg inn på rehab etter skandaleåret

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer